Amaterske domače torte
Matcha je pa avtohtona slovenska sorta, aneda? :)))
Ce bi bila res asica, bi naredila torto z marjeticami, vijolicami ali kandiranimi vrtnicnimi popki, pobarvano z domacim bezgovim ali borovnicevim koncentratom.
Ampak matcha je dogodek, ker je drag kot zafran. Banane pa so pofl, kljub vsem mineralom, ki jih vsebujejo, ker so pac poceni – tudi fairtrade ekolosko pridelane se dobijo po dosegljivi ceni.
Ko imajo norci denar, imajo trgovci praznik. :)))
[/quote]
Banane niso pofl, so pa pofl takšni osebki, kot si ti.
Hehe dober izgovor, pa mi v bistvu čisto nič ne koristi. Sem raje povedal gostom natanko kaj in kako se mi je dogajalo, tako da ni bilo nobenih težav. Mam razumevajočo familijo (na srečo) in mi ni bilo treba poslušat kakih neokusnih komentarjev, kar sem na monu itak pričakoval. Že doug nisem pisal na tale forum, ker kar sem spremljal ni bilo nekih pametnih in zanimivih tem zame, evo tale z amatersko domačo torto je bila pa kot naročena! Se nisem mogel upret, da se nebi “izkazal z umetniško slaščico”
pa za drugič – kar se tiče želatine in smetane, se tudi da – želatino raztopiš v vroči vodi in to priliješ k smetani in mascarponeju – tako se dela npr. skutina torta
[/quote]
Hvala, vem…sem nekaj že “ustvarjal” z želatino pa mi do zdaj še nikoli ni ratalo brez grudic, zato se poslužujem instant nadomestkov. Morda kdaj v prihodje, nič pa ne obljubi
Hehe dober izgovor, pa mi v bistvu čisto nič ne koristi. Sem raje povedal gostom natanko kaj in kako se mi je dogajalo, tako da ni bilo nobenih težav. Mam razumevajočo familijo (na srečo) in mi ni bilo treba poslušat kakih neokusnih komentarjev, kar sem na monu itak pričakoval. Že doug nisem pisal na tale forum, ker kar sem spremljal ni bilo nekih pametnih in zanimivih tem zame, evo tale z amatersko domačo torto je bila pa kot naročena! Se nisem mogel upret, da se nebi “izkazal z umetniško slaščico”
[/quote]
Ne sekiraj se za komentarje pozabljenih duš, to je ves njihov svet. Domača peciva- vključno s tortami pa so tako ali tako boljša, tako nepravilnih oblik in zemeljskih barv. Že v vrtcu sem se naučila, da so lepe torte in peciva živih barv neokusna. Samo dalje
Ne sekiraj se za komentarje pozabljenih duš, to je ves njihov svet. Domača peciva- vključno s tortami pa so tako ali tako boljša, tako nepravilnih oblik in zemeljskih barv. Že v vrtcu sem se naučila, da so lepe torte in peciva živih barv neokusna. Samo dalje
[/quote]
Ah, kaj bi se sekiral…itak ma vsak pravico do svojega mnenja, prav tako lahko vsak sam izbere, ali bo kupil ali sam ustvarjal. Če bi bil take sorte, nebi raje nič objavil tule da bi sploh lahko mirno spal
No evo, splača se trudit, vztrajat in napredovat, pa se vedno kaj naučit iz napak. Recept sem malenkost spremenil in uporabil želatino fix za utrditev bananine file s smetano in mascarponejem, pa mi je sedaj le uspelo tako, kot sem si že prejšnji vikend zamislil
[attachment=0]20180908_165800.jpg[/attachment]
[attachment=1]20180908_165929.jpg[/attachment]
Iz okolice Jesenic (gorenjska) torte mam pa glih še 2 kosa
[/quote]
Meni je bila že prva slastno videti, druga pa itak lepa Bravo, komplimenti, imaš srečo, da sem sita, drugače bi priletela
Kar se originalnega posta tiče…ne vem, povabljena sem marsikam, pa nikoli ne ocenjujem, a je bila hrana po mojem okusu, če se odločim nekam iti, grem, in ne sodim. Če mi že vnaprej ni – ne grem. Vedno pa cenim to, da me je nekdo povabil, in se potrudil narediti karkoli.
Lol, nisem vas videla s takšnimi mami, ki nimajo pojma o zdravi prehrani se jaz ne bi niti družila če bi imela otroke. V Meka jih jaz sigurno ne bom peljala. Jim bom prej kakšne burgerje doma naredila, iz takih sestavin da bodo zdrave. Sem hvaležna moji babici, ki mi je dala osnove glede kuhanja ter zdrave prehrane, vrta in samooskrbe. Ona je proti današnjim lenim in razvajenim mamam, ki naročujejo pice na dom in se naslajajo na taščina kosila zakon. Glede na to, da je ona svoji hčerki; torej moji mami kuhala vsak dan kosilo, šla vsak dan v službo, delala na vrtu, ob nedeljah ter praznikih je kaj sama spekla.
[/quote]
loooool
javi se, ko in če boš kdaj imela lastne otroke.
smilijo se mi otroci žensk, ki jim niti enkrat ne bi privoščile junk fooda
Meni je bila že prva slastno videti, druga pa itak lepa Bravo, komplimenti, imaš srečo, da sem sita, drugače bi priletela
Kar se originalnega posta tiče…ne vem, povabljena sem marsikam, pa nikoli ne ocenjujem, a je bila hrana po mojem okusu, če se odločim nekam iti, grem, in ne sodim. Če mi že vnaprej ni – ne grem. Vedno pa cenim to, da me je nekdo povabil, in se potrudil narediti karkoli.
[/quote]
Resno, že prva? No, jaz tekom izdelave ravno vesel nisem bil (vse prej kot to), v nekem vmesnem reševanju bananino-smetanove kreme sem celo razmišljal, če bi čokoladni biskvit raje porabil za kake ježke ali kaj podobnega…pa sem vseeno dal vse od sebe, preštudiral, kaj in kako popravit, kar je šlo narobe, pa mi je nekak uspelo. Hvala avtorju teme, da se je spomnil na tak naslov ravno v pravem času, sicer monovke in monovci nebi bili deležni mojih (ne)sposobnosti
Nič, pol se bom pa sam basal zgleda…zdele rižoto, potem takoj po gobe pičim, torta bo pa za zvečer…zima se bliža, špehek pa varuje pred mrazom
Lp
loooool
javi se, ko in če boš kdaj imela lastne otroke.
smilijo se mi otroci žensk, ki jim niti enkrat ne bi privoščile junk fooda
[/quote]
Aja, če jih bom kdaj imela? Se pravi otroke imajo po tvojem le ženske ki nimajo pojma o zdravi prehrani ter tiste, ki ne znajo kuhati, ne da se jim delati na vrtu-če ga sploh imajo.
Lahko me imaš za čudakinjo, dejansko mislim da najbolj zdrav način življenja imajo amiši, ker si vse sami pridelajo- edino to da se ne vozijo z avti je malo too much. Ker dandanes je vse zastrupljeno, če ne pridelaš kaj sam ne veš od kje je prišlo. Dejansko mame, ki dajo nekaj na zdravo prehrano, ene so samooskrbne, znajo kuhati ter peči, so proti cepivom- te so zame zrele ter skrbne mame- čeprav jih ima večina ljudi za hipijevke, čudakinje,itd. Samo če upoštevaš mnenja množice ne prideš dlje. Jaz bom otroku raje sama spekla torto iz zdravih sestavin, moral bo jesti brokoli, peteršilj in ostale zdrave stvari od smutijev do domačega ajdovega kruha. V čem je problem če hočeš, da otrok zdravo odrašča ter ga že od malih nog naučiš dela na vrtu, da ni razvajen.
Lahko jim privoščiš burger in krompirček , da jim ga sama narediš.
[/quote]
lol, ti ne poznaš otrok. misliš da ne znam krompirja pečt? spečem 10krat boljšega kot uni v mekiju, ampak za otroke ne bo toliko vreden.
moja tam ne poje drugega kot pol malega krompircka in en nagec, pa vseeno se ji zdi, da je praznik, ce gremo tja. že zato, ker je tam tudi kokakola, ki je doma ni.
to so taka mala veselja, ki ne stanejo dosti….
ravno zato ker niso pogosta.
seveda pa jim lahko to v imenu zdrave prehrane na vse pretege braniš. pa se ti bodo pol dobesedno nažirali s tem sranjem, vsakoč, ko bodo imeli priliko, samo zato, ker je to doma tabu.
ekstremi v vzgoji v vsako smer ne prinašajo kaj dobrega. ampak kaj bi to tebirazlagala, če pa baje tako obvladaš … teorijo
lol, ti ne poznaš otrok. misliš da ne znam krompirja pečt? spečem 10krat boljšega kot uni v mekiju, ampak za otroke ne bo toliko vreden.
moja tam ne poje drugega kot pol malega krompircka in en nagec, pa vseeno se ji zdi, da je praznik, ce gremo tja. že zato, ker je tam tudi kokakola, ki je doma ni.
to so taka mala veselja, ki ne stanejo dosti….
ravno zato ker niso pogosta.
seveda pa jim lahko to v imenu zdrave prehrane na vse pretege braniš. pa se ti bodo pol dobesedno nažirali s tem sranjem, vsakoč, ko bodo imeli priliko, samo zato, ker je to doma tabu.
ekstremi v vzgoji v vsako smer ne prinašajo kaj dobrega. ampak kaj bi to tebirazlagala, če pa baje tako obvladaš … teorijo
[/quote]
da se pregovarjaš s šmrkljo, ki še ni za svojo špecerijo prav zaslužila, si pa tudi za luno…