amazon – NUJNO!!!
Glede varnosti nimam slabih izkušenj. Zaenkrat… Glede cene pa obstaja nekaj ‘cak’, npr. naš DDV, ki ti ga obračunajo poleg cene in poštnine in dodajo znesku, za katerega ob potrditvi nakupa misliš, da je končen. Skratka, kar drag špas – mislim, da bom trikrat premislila, preden še kaj kupim pri njih. Glede naročil preko knjigarn pa ne vem, pozanimaj se pri njih.
jaz sem nazadnje kupila eno knjigo preko angleškega amazona. kvaka je v tem, da je knjiga stala skoraj 6 jurjev – ko sem jo gledala v ponudbi – potem pa so zraven prišteli še VAT in poštnino in vse skupaj me je stalo okoli 10 jurjev. res pa je da hitro pošljejo, za varnost je pa – vsaj po moje – dobro poskrbljeno.
knjige iz tujine sem naročala tudi pri konzorciju. poštnina vsekakor znaša manj kot 10 funtov (3 jurje pa pol). sem pa spraševala za naročilo knjig iz ene druge države – ne zda ali vb – ampak je kar malo komplicirano. no ja, če jih bom hotela imeti, bom morala kar preko interneta do njih…
Sem kar nekajkrat nabavljal (ne sicer v zadnjem letu), nikoli ni bilo težav (kupoval sem v ameriškem Amazonu). Poštnina je kar draga, posebno če nabavljaš kakšne poceni broširane knjige (nekoč so imeli eno cenejšo varianto, ko si sicer čakal dobra dva meseca, da so knjige priplule, ampak bilo je ceneje, žal so to že davno ukinili). Malo bolje je, če jih naročiš več hkrati, ampak potem pa zanesljivo plačaš DDV pri nas – sam DDV niti ni tako veliko (5 %), težava je, ker plačaš stroške plačevanja DDV, kar je mnogo dražje kot sam DDV :-(. Po drugi strani pa to spet pomeni, da se jih splača naročiti več hkrati, ker je tisti strošek fiksen in ni odvisen od vrednosti paketa.
Sama pa kupujem kar preko Vale-Novak. Do sedaj se nisem bila razocarana – samo povem katero knjigo zelim, dobava je razlicna – od 4-6 tednov (ce je vec, me obvestijo), cena je zelo podobna kot ce bi nabavljala sama, tako pa nimam nikakrsnega dvoma glede mogoce zlorabe kreditne kartice…Tudi za ceno vedno vprasam – je pa res, da se cena spreminja glede na devizni tecaj – itak!
Amazon je res uporaben, ce zelis nekaj imeti v precej kratkem casu…
LP!
morebiti komu prav pride: zaradi podobnih izkušenj s slovensko pošto/carino knjige že leta naročam nekam za mejo (npr. borovlje), običajno v večjih količinah in kakšen izlet izkoristim za obisk dotične avstr. pošte, kjer me čaka poštno ležeč paket. kupovanje pri amazon.de vam prihrani tudi poštnino, ki je za avstrijo ni.