amazon poštnina
V eni trgovini v nemčiji ki prodaja preko amazon.de sem kupil par knjig. Na splošno sem nekje prebral da je poštnina za knjige za pošiljanje v evropsko unijo 13€. Tu pa sem potem pri nakupu opazil da je 18 €. Mi lahko kdo pojasni?
vsaka trgovina v amazonovem sistemu lahko po svoje določi ceno poštnine.
amazon je v osnovi zelo drag, kar se poštnine tiče…
Kako si prejel preko UPS, DHL ali preko navadne pošte?
stroški lahko variirajo zaradi tega, ker je odvisno s katero sledilno pošto pošlje Amazon. UPS pa DLS v SLovenij tudi prevzmae UPS in DLS, ostale pa se “zagrebe” oziroma ma pogodbo kar Pošta Slovenije. Pošiljajo pa s sledilno ( priporočeno) pošto.
Se je nam naprimer že ene parkrat zgodilo, da je bila dostava preko UPS v SLovenijo cenejša, kot v primeru, ko je Amazon poslal preko drugega poštnega distributerja, pa je prevzela Pošta Slovenije – nasplošno opažam, da Pošta SLovenije nabije stroške, so višji od UPS in GLS-GLS tudi v slovenij postavlja paketomate zadnje čase, tudi po črpalkah OMV, kar je ceneje in tudi bolj logistično organizirano.
Žal pa nimaš pri naročilu na Amazonu kot naročnik, ker si tujec možnosti, da bi izbral, preko katerega dostavljalca naj oni pošljejo, sploh, če imajo partnerske pošiljatelje, ki pošiljajo s svojimi pogodbenimi izbranimi dostavljalci paketov po Evropi.
Naprimer še primer: ko sem v Londonu v bližini Wembleya, si naročim stvari z britanskega Amazona kar tja, ker imajo v Designer Outlet Wembley kar Amazon lockerje, tja prideš, vpišeš kodo, ti odpre predalčnik in prevzameš robo. Brez poštnine, tudi za tujce, zakon je to.
Forum je zaprt za komentiranje.