AMC posoda – mi lahko katera razloži
na predstavništvu predlagajo posrednika, ki je zadolžen za določeno krajevno območje v SLO.
jaz sem želela kupiti posodo brez predstavitve, pa so mi vseeno poslali predstavnika, da jo je opravil, dobiš še darilce…in ker sem povedala, da jaz bom kupila gotovo, ostalih naj mi ne “gnjavi”:) se je tega držal.
Cene so pa kar lepe:) Pred 8 leti se posamičnih posod (sploh malih) ni dalo dokupovat. Kak večji lonec, s hitro pokrovko mogoče.
Manjši lonci s pokrovkami pa so bili takrat v kompletu (5 loncev različnih velikosti)
Je pa vredna svoje cene!
mik,
zakaj praviš, da ste nasedli
jaz jo imam cel komplet, in mi ni niti najmanj žal
skoz je lepa, če jo prav vzdržuješ, tudi če v njej vsak dan kuhaš
rabiš tistih par loncev, hitre pokrove in to je to
ne vem cen posameznih loncev, mislim pa da je bila pred cca 4 leti cena za kozico (srednjo) s hitrim pokrovom, nekaj čez 100.000 SIT.
v vseh letih,od kar si sama služim denar, sem kupila že marsikatero neumnost, mnoge med njimi so bile kar drage. Toda nakupa AMC posode ne obžalujem. Imam komplet 6 loncev, eno hitro pokrovko in to mi čisto zadošča. Juha, kuhana v ekonom loncu je motna, kuhana v AMC posodi s hitro pokrovko pa bistra. Aja, glede primerjave z babicami:imele so precej več časa za kuhanje kot ga imamo mi. Drugič pa glede vode: jasno da se pri kuhanju juhe voda meso in zelenjva kuhata v vodi. Ampak poskusi skuhati npr. korenje v navadni posodi z vodo, ki jo potem odliješ in še v AMC z skoraj nič vode – okus je bistveno drugačen. Je pa seveda treba posodo uporabljati pravilno – mik: mogoče je pa to pri vas problem.
Lahko povem ceno samo za pokrovko za ožji lonec (20 cm premera), ta je 360€. En jo na bolhi prodaja pod zelo ugodno za 200€. Je pa spet vprašanje, ali je to ta nova ali ta stara, ker je med njima precejšna razlika, pašeta pa obe na nove lonce, ki so v prodaji caa 5 let, kot na prejšne.
Ta posoda, ki se prodaja na bolhi za 800€, je še ta stara in ni za indukcijo, poleg tega je vprašanje, če lahko na njej uporabljaš hitro pokrovko, ker na starejšo pokrovka ne prime.
Ne vem, kakšna je “navadna” posoda, in ne vem zakaj bi korenje kuhal v veliko vode in ne vem zakaj bi jo sploh zlival proč. Toda kuhanje korenja v posodi za 100 jurjev (bivših) je milo rečeno malo drago. Sicer pa, koliko korenja pa poješ? Jaz imam veliko raje golaž, pa pokusi enkrat golaž kuhan v AMC-ju in kuhanega v litoželezni posodi. Ali pa pasulj, ali pa rižoto…
Vsako “orodje” deluje bolje, če ga znaš uporabljat, zato se seznanim z navodili že pred uporabo in se po potrebi še dodatno posvetujem. Tako da pri nas ni to problem. Enostavno preveč denarja za to “muzko”.
Je pa težko priznat zgrešeno investicijo, zato sem o tem nakupu med prijatelji raje ne hvalim. Niti ne kritiziram. Pa vseeno vem, da so tudi oni (tisti, ki so se tudi odločili za drag nakup) zelo podobnega mnenja.
Nisem se hotela umešavat ampak tame Mik pa res nima pojma…. kako imaš lahko doma AMC posodo, ap jo šimfaš? Verjetno z njo ne kuhaš tako kot je treba(brez vode, maščobe, s sekoquicom,…) ker če bi upoštevala vse te stvari, potem ne bi posala takih traparij.
Doma smo kuhali v AMC-ju od kar pomnim, potem sem se poročila, uredila svoje gospodinjstvo in dobila za darilo manjši komplet AMC. Tako sem jokala od sreče ko sem dobila to darilo kot za nobeno drugo stvar.
Priporočam vsem, uporabljajte jo tako kot je prav in bo koristila vsem.