Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek AMC posoda – mi lahko katera razloži

AMC posoda – mi lahko katera razloži

Koliko sem uspela razbrat spodaj je enako kot Ekonom lonec.

Bi pa prosila, če mi še kaj poveste.

Kje se kupi, kakšne so velikos ti (lahko dobiš tudi manjšega)?

Cena

Pa še kaj morda…

🙂

Hvala

Če imaš od AMC tudi hiter pokroc – secoquik, potem je to kot ekonom
drugače so pa to pač kozice, s katerimi lahko kuhaš brez maščobe, z malo vode
hrana je kakovostnejša, okusnejša, bolj zdrava

Mogoče bolj zdrava, okusnejša pa prav gotovo NE.

mene pa zanima, kje je predstavništvo oz kdo prodaja AMC v SLO, rada bi si namreč dokupila par stvari.

Definitivno poleg tega,da je bolj zdrava, tudi okusnejša.

Ne “redčiš” je z vodo, npr. zelenjave, ne utapljaš v maščobi…

Aha, če prav razumem si potem kupim npr., ker več ne rabim in lonec in zraven to pokrovko in to je to?

Koliko pa to stane?

na predstavništvu predlagajo posrednika, ki je zadolžen za določeno krajevno območje v SLO.

jaz sem želela kupiti posodo brez predstavitve, pa so mi vseeno poslali predstavnika, da jo je opravil, dobiš še darilce…in ker sem povedala, da jaz bom kupila gotovo, ostalih naj mi ne “gnjavi”:) se je tega držal.

Cene so pa kar lepe:) Pred 8 leti se posamičnih posod (sploh malih) ni dalo dokupovat. Kak večji lonec, s hitro pokrovko mogoče.
Manjši lonci s pokrovkami pa so bili takrat v kompletu (5 loncev različnih velikosti)

Je pa vredna svoje cene!

Mi lahko napišeš približno ceno… tako cirka veš.

ma kdo mogoce telefonsko stevilko kaksnega predstavnika ? me zanima, ce se da kupiti samo eno vecjo posodo s hitro pokrovko..

Stare mame so kuhale hrano “za bogove” brez AMC posode. Pa npr. juha je čisto dobra, če meso in zelenjavo zaliješ z vodo.

Je pa AMC posoda lepa, zlasti če v njej ne kuhaš.

Pa ne misli, da sem ti je fouš. Tudi pri nas smo nasedli. Še danes mi je žal za tistih 3.000 nemških mark.

Mirella,

nam lahko zaupaš kaj dobi gostitelj za darilo 🙂 ?

Hvala,

amc fenica.

mik,
zakaj praviš, da ste nasedli
jaz jo imam cel komplet, in mi ni niti najmanj žal
skoz je lepa, če jo prav vzdržuješ, tudi če v njej vsak dan kuhaš
rabiš tistih par loncev, hitre pokrove in to je to

ne vem cen posameznih loncev, mislim pa da je bila pred cca 4 leti cena za kozico (srednjo) s hitrim pokrovom, nekaj čez 100.000 SIT.

Uh to pa mi jue kar dosti, da bi dala za eno kozico in pokrovko 500€. Bom vrejtno kar srednji Ekonom kupila – upam, da je kaj cenejši.

Sicer pa je posoda nasploh kar draga.

na bolhi imaš oglas, kjer se prodaja cel komplet za 800,00 EUR.Poglej.

v vseh letih,od kar si sama služim denar, sem kupila že marsikatero neumnost, mnoge med njimi so bile kar drage. Toda nakupa AMC posode ne obžalujem. Imam komplet 6 loncev, eno hitro pokrovko in to mi čisto zadošča. Juha, kuhana v ekonom loncu je motna, kuhana v AMC posodi s hitro pokrovko pa bistra. Aja, glede primerjave z babicami:imele so precej več časa za kuhanje kot ga imamo mi. Drugič pa glede vode: jasno da se pri kuhanju juhe voda meso in zelenjva kuhata v vodi. Ampak poskusi skuhati npr. korenje v navadni posodi z vodo, ki jo potem odliješ in še v AMC z skoraj nič vode – okus je bistveno drugačen. Je pa seveda treba posodo uporabljati pravilno – mik: mogoče je pa to pri vas problem.

Lahko povem ceno samo za pokrovko za ožji lonec (20 cm premera), ta je 360€. En jo na bolhi prodaja pod zelo ugodno za 200€. Je pa spet vprašanje, ali je to ta nova ali ta stara, ker je med njima precejšna razlika, pašeta pa obe na nove lonce, ki so v prodaji caa 5 let, kot na prejšne.

Ta posoda, ki se prodaja na bolhi za 800€, je še ta stara in ni za indukcijo, poleg tega je vprašanje, če lahko na njej uporabljaš hitro pokrovko, ker na starejšo pokrovka ne prime.

Jaz sem pa izgubila tisto cedilo za v lonec premera 20 cm. Ga katera ne rabi in bi ga prodala?

Lahko dam številko zastopnice če katera želi….

Ja lahko, ampak mislim, da mi bo vseeno predrago.

Ma je kar drago ja, te pa nič ne stane če se samo pozanimaš, to je zaenkrat še menda zastonj:))

(ga. Anica 041 963 177)

Ne vem, kakšna je “navadna” posoda, in ne vem zakaj bi korenje kuhal v veliko vode in ne vem zakaj bi jo sploh zlival proč. Toda kuhanje korenja v posodi za 100 jurjev (bivših) je milo rečeno malo drago. Sicer pa, koliko korenja pa poješ? Jaz imam veliko raje golaž, pa pokusi enkrat golaž kuhan v AMC-ju in kuhanega v litoželezni posodi. Ali pa pasulj, ali pa rižoto…

Vsako “orodje” deluje bolje, če ga znaš uporabljat, zato se seznanim z navodili že pred uporabo in se po potrebi še dodatno posvetujem. Tako da pri nas ni to problem. Enostavno preveč denarja za to “muzko”.

Je pa težko priznat zgrešeno investicijo, zato sem o tem nakupu med prijatelji raje ne hvalim. Niti ne kritiziram. Pa vseeno vem, da so tudi oni (tisti, ki so se tudi odločili za drag nakup) zelo podobnega mnenja.

Hvala.

Ja menda se to ŠE NE kasira 🙂

pol pa ponudi Aredhel in Vesnig v prodajo kar bi radi, če ti pač ne rabiš.

Hitre pokrovke so se prodajale z lonci že leta 1990, preverjeno:) Sem jih prodajala takrat, zato vem…

Nisem se hotela umešavat ampak tame Mik pa res nima pojma…. kako imaš lahko doma AMC posodo, ap jo šimfaš? Verjetno z njo ne kuhaš tako kot je treba(brez vode, maščobe, s sekoquicom,…) ker če bi upoštevala vse te stvari, potem ne bi posala takih traparij.
Doma smo kuhali v AMC-ju od kar pomnim, potem sem se poročila, uredila svoje gospodinjstvo in dobila za darilo manjši komplet AMC. Tako sem jokala od sreče ko sem dobila to darilo kot za nobeno drugo stvar.
Priporočam vsem, uporabljajte jo tako kot je prav in bo koristila vsem.

New Report

Close