Amelie Nothomb: METAFIZIKA CEVI
Ste prebrali to knjigo odlične belgijske pisateljice, ki je precejšen del svojega življenja kot hči belgijskega konzula preživela na Japonskem? Najprej nekaj let skupaj z družino, potem pa se je po koncu študija čez nekaj let vrnila in si želela tam poiskati delo, kar ji je tudi uspelo. Toda vsa maltretiranja, ki so se dogajala v japonskem podjetju, opisuje v knjigi S STRAHOSPOŠTOVANJEM, katera je prva obeh knjig, ki sem jo pred časom prebrala. Takrat sem dobila občutek, da če ženska ne bi bila malo odpiljena, tega ne bi zdržala. No, danes pa sem ravnokar odložila v naslovu omenjeno knjigo (METAFIZIKA CEVI), pri kateri so mi slog pisanja, njene ideje in razmišljanje precej všeč. Opis življenja na Japonskem v času od njene starosti 2,5 do treh let. Ste brali?
Hmm, vprašanje, kolikšen delež knjige se je v resnici zgodil, vendar domnevam, da ima vseeno resnične korenine v njenem življenju. Otrok pa tudi marsikaj gleda drugače kot odrasli. In uspelo se ji je povrniti v otroško miselnost. Sicer je pa verodostojnost v tem trenutku čisto nepotrebna, mar ne? Saj gre bolj za umetniško-filozofsko delo.