Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ampak, da ne dajo v trgovini nobene vrečke…alternativa so papirnate!

Ampak, da ne dajo v trgovini nobene vrečke…alternativa so papirnate!

a je kakšna razlika ali neseš cote v roki ali na svojem bodočem truplu??

MONke bi pa itak morale nosite škrnicle preko glave, da bi bil svet lepši ☺

Ampak vseeeno – še malce mojega ega: ko se odločam, katero vrečko bom nosila v torbici (ker jo imam vedno s sabo), tudi gledam na to, da je poleg uporabnosti tudi drugače kakšna fensi firma. Eh ja….tudi jaz krvava pod kožo. :-))

Seveda, tisto kar cenim in rada nosim z veseljem reklamiram, int o zastonj!
Zadnje štiri firme imajo kvalitetne in lepe nosilne vrečke.
DAJ – DAM.
Je en prav poseben filing zapustiti prodajalno z novimi oblačili v lični nosilni vrečki ….
Shoping pač.
[/quote]

🙂 Take imajo trgovci najrajš :)))))

A te brendirane vrečke tudi doma potem zbiraš in nalagap na kupček ? 🙂
[/quote]

Pa ti sploh veš kaj je pravo šopingiranje, ki traja lahko tudi do tri dni?
To je (lahko) tudi družabni obred/ dogodek s prijateljicami ali družino, doma ali v tujini.
Ponavadi traja cel dan in vključuje kosilo, coffi time in obisk aperitiv bara.

Vrečk ne zbiram, ker ne vidim pointa v tem? Mislim, kaj ti pride na misel?????
So pa to kakovostne vrečke iz kartona, ki so primerne za shranjevanje marsičesa, sploh na vikendu.

Zadovoljen/a?

Ja je – priporočljivo je vsaj enkrat fajn oprat novo coto, predno jo nase flikneš, da še ostanke anilinov in druge kemije , sploh pri temnih oblačilih dol spereš…..

Razlika je, ali ti vrečko dajo ali prodajo …
[/quote]

a je dana kaj bolj uporabna od prodane?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

[/quote]

To imaš pa popolnoma prav. Plačevati reklamne vrečke je res striženje potrošniških ovčk. Prvič sem to ppogruntala v Bauhausu – ko so imeli takšne luštne plastične nosilne zabojčke, pa z njihovim napisom, pa še krepko si ga plačal. So me precej razjezili.

Ja je – priporočljivo je vsaj enkrat fajn oprat novo coto, predno jo nase flikneš, da še ostanke anilinov in druge kemije , sploh pri temnih oblačilih dol spereš…..
[/quote]
kje si pa v tej temi našlo pranje??
Gre za nošnjo cot v vrečki ali brez nje ☺

🙂 Take imajo trgovci najrajš :)))))

A te brendirane vrečke tudi doma potem zbiraš in nalagap na kupček ? 🙂
[/quote]

To je (lahko) tudi družabni obred/ dogodek s prijateljicami ali družino, doma ali v tujini.

So pa to kakovostne vrečke iz kartona, ki so primerne za shranjevanje marsičesa, sploh na vikendu.

Zadovoljen/a?
[/quote]

hehehehhe… Lej, toliko kot sem jaz prešopingirala in organizirala tudi shopping za “expats” ti verjetno nisi še dosedaj v življenju….

TKMaxx, TJ MAxx, Marcus Niemann Last Call, SImonMalls outles ( USA; Kandana)……

pa v UK tole:

http://www.londondesigneroutlet.com

V Evropi pa kaj takega:

https://www.mcarthurglen.com/nl/designer-outlet-roermond/en/stores/

https://www.mcarthurglen.com/it/serravalle-designer-outlet/en/

In že v času samega nakupovanja prodajalcem rečem, da ne rabim vrečke ( dajem eno v drugo), tudi nekatere čevlje brez škatel, ok, razen kakšna torbica, ko je v platnenem ovoju, pa potem v vrečki – ampak tista papirnata vrečka pa v hotelu roma v koš za smeti, ali pa že po poti do hotela v ekolški otok 🙂

Le grem se sedaj, kera je bolj ali več, ampak želim ti dopovedat, da si ovčka, ali pa fetišistka na vrečke, v katero ti nakupljeno dajo, samo to….

[/quote]
kje si pa v tej temi našlo pranje??
Gre za nošnjo cot v vrečki ali brez nje ☺
[/quote]

Ti si napisalo tako, beri se – bold.. na svojem truplu ne pomeni ravno v roki in v vrečki, a ne?

[/quote]

a je dana kaj bolj uporabna od prodane?
[/quote]

Tebi res ni jasno, da ne želim (pa nisem samo jaz taka) plačevati za to, da jim delam reklamo…

Aha, torej ko je dal S Oliver vrecko zastonj je bilo vse ok, sedaj morate za to vrecko placat 10 centov in delate guzvo na blagajni, ker obrnete vrecko navznoter, da se ne vidi reklame. Kako to izgleda pri papirnati vrecki ne bom, Barca je pac zmagovalka vedno in povsod. Ampak, niste malo mimo, zastonj je ok, za tiste 10 centov delate pa neko galamo. Zenske, zenske, odrastite, obnasate se tako primitivno. Kaj si more mislit prodajalka, ki vas opazuje, ko obracas vrecko. Jao, rajsi se v tla pogreznem, kot grem obracat vrecko na blagajni, ker ne bom zastonj delala reklamo eni firmi. Ampak na delovnem mestu pa imam cas zabusavat in na monu viset, ko bi morala delat in me drzava placa, kajne? Dvojna morala!!

Tole pa nima veze z ekologijo, ker ima Kik tako politiko že zelo dolgo. Ne zaradi skrbi za okolje, ampak ker hoče, da vrečko plačaš. Jaz je ne iz principa in ja, vedno nesem cunje pod roko. Z veseljem.

Jaz je načeloma sicer ne kupim, za par drobnarij imam dovolj veliko torbo in kako vrečko tudi v torbi, se je pa že zgodilo, da sem jo morala nabaviti, ker sem kupila več, kot pa sem planirala… ampak zastonj reklame za plačano vrečo pa ne delam.
[/quote]

Veš kaj – mene boli i briga – če je brendirana vrečko iz BIO materiala, torej škroba in jih 10 stane več kot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj, kot v eni role nebrendiranih – meni krona z glave ne pade, če do prtljažnika fliknem tiste.

Veš kaj, še celo hujša sem: všasih pridem s košaro in svojimi vrečkami, pa rečem prodajalki: 10 tistih biorazgradljivih vrečk prosim… In jih dma potem za smeti uporabim -za bio kanto. Jasno – je ceneje, kot da rolo bio vrečk v trgovini kupim…….
[/quote]

Katere pa so to in kje jih imajo?

Bo treba kar lastne vrečke za ponovno uporabo s sabo nosit. To je edino eko.
Vprašanje je samo, kdaj bodo začeli tudi produkte, ki se prodajajo delati eko. To bo pa ob svetem nikoli, ker eko proizvodi so predragi in jih množice ne morejo kupovati.

Veš kaj – mene boli i briga – če je brendirana vrečko iz BIO materiala, torej škroba in jih 10 stane več kot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj, kot v eni role nebrendiranih – meni krona z glave ne pade, če do prtljažnika fliknem tiste.

Veš kaj, še celo hujša sem: všasih pridem s košaro in svojimi vrečkami, pa rečem prodajalki: 10 tistih biorazgradljivih vrečk prosim… In jih dma potem za smeti uporabim -za bio kanto. Jasno – je ceneje, kot da rolo bio vrečk v trgovini kupim…….
[/quote]

Katere pa so to in kje jih imajo?
[/quote]

Muller, Leclerc naprimer…….

To je stvar nacela. Ce ze delam komu reklamo, naj in meni placa tistih 10 centov in mi podari vrecko. Ce moram jaz njemu placat 10 centov, ne bom delala reklame! Znesek tu nima nobene veze, tudi ce bi bil 1 cent!
Vsako tako vrecko pa itak potem uporabim za smeti in mi je cisto vseeno, kaj pise na njej.

Glede firmiranih oblacil pa tudi nisem nikdar kupovala takih z vesoljnim napisom brenda. Ce ze, kak mini napis ali pa stranski nasitek, ki se lahko odreze.

Jaz obožujem tele trgovine z veliko “eko proizvodi”. Je pa res,da ni poceni:

https://www.wholefoodsmarket.com

https://www.traderjoes.com

http://wildoats.com

Zadovoljen/a?
[/quote]

hehehehhe… Lej, toliko kot sem jaz prešopingirala in organizirala tudi shopping za “expats” ti verjetno nisi še dosedaj v življenju….

pa v UK tole:

V Evropi pa kaj takega:

In že v času samega nakupovanja prodajalcem rečem, da ne rabim vrečke ( dajem eno v drugo), tudi nekatere čevlje brez škatel, ok, razen kakšna torbica, ko je v platnenem ovoju, pa potem v vrečki – ampak tista papirnata vrečka pa v hotelu roma v koš za smeti, ali pa že po poti do hotela v ekolški otok 🙂

Le grem se sedaj, kera je bolj ali več, ampak želim ti dopovedat, da si ovčka, ali pa fetišistka na vrečke, v katero ti nakupljeno dajo, samo to….
[/quote]

EGO = 1 / Knowledge … by A.Einstein

pa v UK tole:

V Evropi pa kaj takega:

[/quote]

[/quote]

Kaj je – te ego daje in razočaranje, da nisi edina, ki povoha šoping še kje drugje, kot v Sloveniji ? da drugi tudi znamo, še celo bolj ? 😛

[/quote]

Kaj je – te ego daje in razočaranje, da nisi edina, ki povoha šoping še kje drugje, kot v Sloveniji ? da drugi tudi znamo, še celo bolj ? 😛
[/quote]

Ajme meni, s čim se ovce hvalite. Pridna potrošnica. Zadovoljna?

Mislim, da smo za nošenje svoje (tudi svoje nove) robe odgovorni sami; imej v žepu ali torbici svojo vrečko – ali pa cekar v avtu – in nesi kot človek.

Sem že vse skupaj (nakup za nekaj sto evrov) pustila tam … ne, nakupim za 300€, pa da mi v vrečko ne dajo? Pač, kupujem tam, kjer mi vse lepo zložijo in dajo v lepo kartonsko vrečko.

Daj ne nakladaj. Ko kupis cunj za recmo 500 eur v kosu, te gledajo kot boga in ti da celo v eno fensi vrecko, ne le v neko levo.

Nisem čisto vsega brala, se pa strinjam z avtorico, Barco in Vrečke z reklamo. Včasih je veljalo, da mora embalažo zagotovit prodajalec (uzance). Danes je pa vse plačljivo. Res žalostno, da je kupec tako malo vreden. In ne, ne gre za ceno ali ekologijo, gre za princip.

Vsakič, ko sem prišla v trgovino z oblačili, sem morala imeti ali svojo vrečko ali so mi jo oni dali (plastično seveda). Se prav spomnim, ko sem bila v SportsDirect, pa so mi rekli, da ne smem z oblačili pod roko in moram imeti vrečko. Ali imaš svojo s sabo ali ti jo oni dajo (plastično).

Za živila je super in prav, če imaš vrečke za ponovno uporabo (tudi jaz jih imam), vendar kaj, ko obstaja polno vrst plastičnih vrečk – tu so še velike in srednje plastične vrečke (plačljive) in tiste ta male – za zamrznjena živila, za meso, sladoled, moko – da se ne posuje, maslo – ki ima na blagajni že ves moker ovoj.

Stranke so pa tečne – ene se otepajo mini plastičnih vrečk in ko jim hočeš meso (ki je že itak zavito v plastiko) dati v mini plastično vrečko, se otepajo (čeprav je tako pravilo). Nekateri pa prav prosijo za tiste mini plastične vrečke. Tako, da odvisno od človeka. Ogromno jih reče, da ne rabi mini plastične vrečke, ker jih je že tako toliko povsod.

Ko tehtajo banane, nalepko nalepijo kar na banane in ne vzamejo plastične vrečke. Ali pa tehtajo npr. breskve in limone ter jih dajo skupaj v mini vrečko, nanjo pa nalepijo 2 nalepke za obe vrsti sadja.

Glede na to, da bodo po EU zakonodaji do ne vem katerega leta morale biti vse plastične vrečke plačljive, me res zanima, kaj bodo storili s temi mini vrečkami. Ostale vrste plastičnih vrečk so namreč že plačljive, ampak na te mini vrečke se niti kode ne da natisnit – oz. lahko da se jo bo natisnilo, ampak jo bo zelo težko odčitat, ker je vrečka prozorna.

Če bi za sadje bile papirnate vrečke, kot so sedaj za kruh, dvomim, da bi vrečke zdržale, če bi se sadje stisnilo (npr. grozdje). Mogoče kdo ve, kaj se obeta?

Vrečke za meso (termo?) moramo tudi dati v mini plastične vrečke (za vsak slučaj, da ne gre potem vsa mast naokrog po torbi.

Obešanke za WC, kakšna čistila in te stvari tudi grejo v mini plastične vrečke, zaradi vonja – da se loči ta čistila od živil.

No, in kaj je za narediti?

New Report

Close