Ana Roš na robu preživetja?
Po drugi strani je pa folk očitno to pripravljen plačat. In jaz jo razumem, za vzdrževanje takega nivoja restavracije je veliko stroškov. To gre par mesecev, ko si zaprt, potem pa je konec. Pomisli samo, koliko dragih sestavin bo propadlo, verjetno vrednost več, kot boš ti za celo familijo zapravil/a celo leto. Potem so tu plače za 30 ljudi, stroški prostorov in opreme…. to hitro nastanejo visoki zneski, ne verjamem da imajo vse take restavracije miljone na računih rezerve, da bi recimo preživel eno leto zaprti. Ne pozabite, da so bili zaprti že spomladi.
Po drugi strani je pa folk očitno to pripravljen plačat. In jaz jo razumem, za vzdrževanje takega nivoja restavracije je veliko stroškov. To gre par mesecev, ko si zaprt, potem pa je konec. Pomisli samo, koliko dragih sestavin bo propadlo, verjetno vrednost več, kot boš ti za celo familijo zapravil/a celo leto. Potem so tu plače za 30 ljudi, stroški prostorov in opreme…. to hitro nastanejo visoki zneski, ne verjamem da imajo vse take restavracije miljone na računih rezerve, da bi recimo preživel eno leto zaprti. Ne pozabite, da so bili zaprti že spomladi.
[/quote]
– nekaj stroškov s sutrovinami bo, če ne bo daljšega zaprtja je ocena okoli 10k
– plače zaposlenih na čakanju krije država
– stroški prostorov in opreme so v času zaprtja restavracije 0
– nekaj stroškov s sutrovinami bo, če ne bo daljšega zaprtja je ocena okoli 10k
– plače zaposlenih na čakanju krije država
– stroški prostorov in opreme so v času zaprtja restavracije 0
[/quote]
Stroški opreme in prostorov so 0 ? S katere lune si pa ti padel? Kdo pa jih je kupil? Kdo jih amortizira? A ko je zaprto, pa amortizacija ali plačilo kredita ni potrebno? Bi rad videl to banko.
Pojma nimate.
Stroški opreme in prostorov so 0 ? S katere lune si pa ti padel? Kdo pa jih je kupil? Kdo jih amortizira? A ko je zaprto, pa amortizacija ali plačilo kredita ni potrebno? Bi rad videl to banko.
Pojma nimate.
[/quote]
Amortizacija ni obratovalni strošek in prav tako nima denarnega toka. Za nakup opreme in prostorov ni kredita.
S pisanjem takih bedarij delateše večjo škodo ga.Ani Roš, zanjo bi bilo bolje, da se čim manj govori o njej v taki luči
Stroški opreme in prostorov so 0 ? S katere lune si pa ti padel? Kdo pa jih je kupil? Kdo jih amortizira? A ko je zaprto, pa amortizacija ali plačilo kredita ni potrebno? Bi rad videl to banko.
Pojma nimate.
[/quote]
hej, lepo počasi…
življenje je preprosto in zapleteno ob enem..
problem je ker danes, nihče ne razmišlja kaj bo čez 1 dan, kaj šele čez mesec, leto , 10 let..
važno je da se mamo dons fajn..in so vsi srečni
eko, vem da v poslu rabiš rast in investicije..
ma za take brezskrbnosti rabiš STABILNO okolje..kar slovenija s tem balkanskim mišljenjem ni..kaj šele razne NEPRIČAKOVANE situacije..
če si pameten gospodar, se seveda zadolžiš za razumno vsoto in seveda vedno sam tehtaš tveganja in ja, se lahko kdaj zalomi..
po mrfiju vedno ko si v želiš prehitet in je ravnina, gre avto nasproti..
ma optimistično v času “debelih krav” ves + denarja sprčkat na potovanjih in plehu je seveda kratke sape in pameti..
kako to je v resnici, kaže kar slovenija sama, ko se moramo zdej ko smo na samih kreditih podrediti vsem zahtevam od zunaj..in enako velja za privat..
skratka, mal manj “šopirjenja” v dobrih časih, pa bo tudi za slabe ostalo..
??? Še nekdo brez stika z realnostjo. Gostilne bodo dejansko začele propadati, če se tole ne bo kmalu nehalo, ker od lufta se dolgo ne da živet. Ampak ja, to je samo moda. Sem brez besed.
[/quote]
Nekatere (kar večina semi zdi) imajo DOSTAVO na dom in OSEBNI prevzem. Torej lahko poslujejo, sicer prilagojeno / drugače. A vseeno. Nek denar priteka.
Ja, pa ne samo gostilne.
In še glede pametnjakovičev, ki menijo, da imamo privatniki za ne vem koliko časa rezerv. Ja, imaš jih, ampak ta kup neverjetno hitro skopni. Če imaš 8, 9 zaposlenih + sebe (to je eno majhno podjetje, da se razume), moraš upoštevat ene 25 jurčkov za plače, par jurčkov za stroške, (bog ne daj, da imaš še kakšen kredit ali najemnino), kar pomeni, da moraš imet 100 jurjov za 3-4 mesece. Ampak po tem datumu si pa na nuli oziroma že delaš minus. Me pa zanima, koliko je privatnikov, ki ima danes to številko na računu.
O naslovih pa ne bom, ker so katastrofalni.
[/quote]
25 jurjev za plače? Za 10 ljudi. To je 2.500 € na osebo. Kdo oz. koliko pa jih ima tako plačo?
Lahko komot računaš 700 € + 400 € prispevkov, je skupaj 1.100 € na osebo na mesec. Torej za 10 ljudi cca 11.000 €. Več kot pol manj od tvojega izračuna. Pa če dodamo še druge stroške pridemo na recimo 15.000 €.
S tem da ne smemo pozabiti, da država krije vse prispevke (tako nosilcu, kot tudi delavcem na čakanju), dodatno da 700 € nosilcu in 80% neto plače pokrije delavcem na čakanju.
Torej tvoj izračun. 2.500 € bruto plače (neto recimo 1.500 €). Od teh 1.500 država pokrije 1.200 (80%), torej mora delodajalec sam pokriti samo 300 €. Pokrite ima tudi vse prispevke.
Ni res. Daleč od tega. Gostinci lahko še vedno poslujete. Imate dostavo, osebni prevzem, coffee to go. Torej nekaj vseeno dobite. Kaj pa industrija turizma, industrija prireditev, sejmov, koncertov? Teh industrij pa letos res NI. Oziroma je že od marca NI. Gostinci ste pa čez poletje delali normalno, zdaj imate dostavo in osebni prevzem nemoteno.
Plus tega vam država krije vse prispevke, 80% plače, dobite UTD v višini minimalne plače. Ni da ni.
25 jurjev za plače? Za 10 ljudi. To je 2.500 € na osebo. Kdo oz. koliko pa jih ima tako plačo?
Lahko komot računaš 700 € + 400 € prispevkov, je skupaj 1.100 € na osebo na mesec. Torej za 10 ljudi cca 11.000 €. Več kot pol manj od tvojega izračuna. Pa če dodamo še druge stroške pridemo na recimo 15.000 €.
S tem da ne smemo pozabiti, da država krije vse prispevke (tako nosilcu, kot tudi delavcem na čakanju), dodatno da 700 € nosilcu in 80% neto plače pokrije delavcem na čakanju.
Torej tvoj izračun. 2.500 € bruto plače (neto recimo 1.500 €). Od teh 1.500 država pokrije 1.200 (80%), torej mora delodajalec sam pokriti samo 300 €. Pokrite ima tudi vse prispevke.
[/quote]
Glej, jaz NISEM pisala o državnih pomočeh in podobnem, katerega ti navajaš. Jaz sem podala odgovor na izjavo, da bi morala imeti vsaka firma oziroma vsak privatnik za nekaj let !?! denarja.
In ja, tako je, 2.500 eur računam za plačo na osebo, ker me toliko pride, oz. kot sem rekla, 25.000 eur potrebujem mesečno za plače. Pika. Na srečo delamo še nemoteno, naročil je sicer precej menj kot bi jih moralo biti, ampak za enkrat gre. Državne pomoči ne bomo jemali, ker nam bo slej ko prej vzela nazaj vse, kar nam je dala. Bodi brez skrbi, da bodo izračunali tako, da ne bodo v “minusu”.
hiša franko nima eura kredita in ima kar precej denarja na računih.
[/quote]
sicer sem pisal na splošno..
a če se obrnem na dotične..
kje je potem problem..?
nekdo mi je enkrat dejal, ko sem ga pobaral zakaj je kupil nov (boljši) avto..
da če ti kdaj “zagusti”..
da imaš kaj v roke vzet.. (beri..kaj prodat..???? )
avto, kateremu cena VSAK dan pada..
če maš doma na kupčku 5 let dnar ga 1/2 ne bo izpuhtelo.. ali pač??
Sam sem delal pri privat firmi in vam povem, da so to posebne vrste voluharjev. Delali smo cele dneve na novih hišah, govorim o notranjih inštalacijah, kjer so zaslužki kar visoki. Ko je bil datum plačila plače je vedno bilo nekaj narobe, da je plača zamujala, govorim o nekaj dneh. Ko je bilo potrebno dati regres, je bilo spet en in drug izgovor. Sami lastniki pa so živeli na visoki nogi., pa vendar vse na lizing. ( še wc papir ). Zdaj sem sam konkurenca tej firmi z nekaj zaposlenimi in vam povem, da najboljši delavec je delavec, kateri je dobro plačan in v nogovorjenemu roku po pogodbi. In pri nas je lahko pol leta korona in bomo vsi preživeli. Pač nimamo jaht in ne živimo na visoki nogi.
– nekaj stroškov s sutrovinami bo, če ne bo daljšega zaprtja je ocena okoli 10k
– plače zaposlenih na čakanju krije država
– stroški prostorov in opreme so v času zaprtja restavracije 0
[/quote]
Malo poznam to sceno, celo verigo, tudi naprej do dobaviteljev. In samo to ti bom povedala, da te strašne stroške, ki naj bi jih krila država, nekateri čakajo še od pomladi. Od takrat so vse založili sami, kolikor so lahko. A zdaj naj pa spet?
Prosim vas lepo, da bi bili taki blebetači v njeni vlogi, bi vas rada videla cvilit zdajle.
Problem je nastal ker je kuharjem nakazovalal minimalca, ostalo pa na roke, 80% od minimalca je bore malo, na roke pa jim ne more izplačevat razlike ker pač ni prometa.
Prav ji je , ko ne bi goljufala prej bi danes imela vse OK
[/quote]
80% od minimalca se ne plačuje, ker je minimalni znesek za čakanje minimalec. Ni pa ta strošek v celoti krit od države, prispevke pokriva delodajalec. Za nič delat tudi to ni slabo.
Koliko jim sicer plačuje, če jim, na roko, pa lahko samo ugibamo. Na dolgi rok se to ne splača nobenemu delodajalcu in bodo seveda odpuščali, poslali delavce na zavod, potem pa jih, če bo situacija boljša, čez nekaj mesecev ponovno zaposlili.
Malo poznam to sceno, celo verigo, tudi naprej do dobaviteljev. In samo to ti bom povedala, da te strašne stroške, ki naj bi jih krila država, nekateri čakajo še od pomladi. Od takrat so vse založili sami, kolikor so lahko. A zdaj naj pa spet?
Prosim vas lepo, da bi bili taki blebetači v njeni vlogi, bi vas rada videla cvilit zdajle.
[/quote]
Mi smo vse prejeli v manj kot 30 dneh, je pa potrebno se držati pravil in pravočasno in pravilno vse prijavljati.