Andrej Pečenko
Od vseh napovedovalcev vremena na televiziji, se mi zdi gospod Andrej Pečenko, še najbolj uglajen, urejen, kulturen in zelo olikan. On pove, kar mora povedati, ponavadi vse pravilno vsaj za tri dni, nato se posmeje in zaželi vsem gledalcem lep dan.
Mislim, da bi se marsikdo lahko učil pri njem pravilne slovenščine in olikanega vedenja.
Katerega vremenarja pa vi radi gledate ?
Tako so pa oblečeni italijanski vremenarji na državni televiziji
Ker ne padam na bujno oprsje, gledam vreme na TV SLO, če že. Meni je tudi Cegnarjeva v redu, če ne drugega, smo kar nekaj časa trepetali skupaj z njo, ali bo speljala do konca ali ne. Kot da bi bila v vojski skupaj z njo Še vedno je nekoliko lesena in če bi jo nekdo prvič videl, bi pomislil, da je začetnica. Je pa kompetentna. Pečenko mi je pa kot en dobri angel, se mi zdi, da kar seje dobroto okrog sebe.
Velkavrh mi gre na živce, še bolj mi je šel Trontelj (naj počiva v miru), njega sem pa res preklopila, mi je bil neprebavljiv. Gregorčič v redu, itak.
Oni na TV Slo pač jo – samo pregledajo karte in izdelajo napoved. Saj verjetno gre vse računalniško in verjetno so dodali parametre za Slovenijo, ampak prilagoditve in interpretacije so pa individualne. In to naredi vsak sam čez dan za svojo konkretno napoved za zvečer. Ker so po izobrazbi vremenoslovci.