Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Anej kater svetnik pri krstu

Anej kater svetnik pri krstu

Namreč sina bomo dali krstit in mu je ime Anej in ne vemo katerega svetnika bi izbrali da bo imel god?
Prosim za ideje hvala!

Lahko bi bil Janez Krstnik. Odvisno kdaj je rojen. Reče se, da bi naj šli po god naprej od otrokovega rojstva, ne nazaj.

A vama je kakšen svetnik še posebej všeč?

nama je recimo sveti Leopold Mandič. Zato sva dala Tobiji zraven še Leopold za krstno ime in ima tega svetnika za zavetnika. Lahko si izbereš kogar hočeš!

Anej je iz Andrej ali se motim?

Mi imamo Aneja,njegov zavetnik je sv.Jernej,ko goduje 24.8..lp

zakaj mu pa nista dala spodobnega krščanskega imena, ne pa da imate zej take zadrege?!


Ja sej to je to ja.Pol so pa taka spačena imena,da neveš,ali mamica pokliče otroka po imenu ili kakega hišnega ljubljenčka ali eksotično živalco.

No, meni se tudi zdi, da če toliko data na krst in na svetnika, potem ne bi smela dati otroku takega imena. Drugače imaš pa zgoraj že dobre predloge.


Ja sej to je to ja.Pol so pa taka spačena imena,da neveš,ali mamica pokliče otroka po imenu ili kakega hišnega ljubljenčka ali eksotično živalco.[/quote]

Obup no, kakšni komentarji.

Nam je dal župnik na izbiro ali sv. Andrej ali sv. Jernej. Izbrali prvega.
Lep krst vam želim.

aja, me grozne, ve, ki pa s takimi imeni kažete svojo malomeščanskot, ste pa poosebljena dobrota. andrej, anej … pol bo pa tako slišat, kot da imate otroka s pp ali pa takega, ki se nikoli ni naučil izgovorit svojega pravega imena, vi ste mu pa še vsa ta leta dajali potuho. in če bi bila jaz vaš župnik, bi vas parkrat okoli kepe, ker se take pi**arije zmišljujete oz. bi vas ven iz cerkve nasuvala.

S takimi izrazi bi prej ti letela, kot kakšen drug. :-))

Zato pa ženske niso župniki.

@o: mogoče ne na tvojem planetu, drugod po vesolju pa so.

Mi imamo v sorodstvu tudi Aneja in sem bila prepričana, da so ga povezali z imenom Ana (po babici).

Sem malo pobrskala in sem res našla:

“Ime Anej izhaja iz latinskega imena Annaeus.

V koledarju bi ime Anej lahko uvrstili k imenu Ana.”

Mojemu sinu je tudi ime Anej. Hvala bogu, da sem mu lahko sama izbrala, kajti če bi izbirali nekateri na tem forumu…me je groza.
Pikre besede me ne prizadenejo, naj tebe tudi ne.a saj ni važno ime, ampak kaj iz tisteka človeka nastane. Lahko je nekdo sveti Frančišek, kot človek pa je nasprotje svetniku. Razumete, al ne?!

tudi mi imamo Aneja, njegova zavetnica je Sv. Ana

Anej je staro slovensko ime!!!! Kaj ni nihče bral SOLZICE – Prežihov Voranc??? Sveti Anej goduje 1.septembra, najdete ga pa v Trubarjevem koledarju. Tudi moj sin je Anej in za nič na svetu ne bi dala svojemu otroku tujega ali izmišlenega imena! Zato se nekateri raje prej prepričajte preden dajete takšne neumesne opazke!!!!

Kaj naj rečem … kje si ti našla da Anej goduje na 1.septembra. Kvečjemu lahko na sv. Ano ali sv. Jerneja. Najbolj znani svetnik je Egidiji oz. Tilen, ki goduje takrat. Ne poznam svetnika ki bi imel ime Anej, kvecjemu Annaeus, pa se to se enači z Ano.

Lp

New Report

Close