Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek anevrizma..pomoc

anevrizma..pomoc

Sama sem pravočasno ukrepala po nenadnem glavobolu. Operirali so mi anevrizme v glavi (2) in verjamem da bo vse ok. Ker gledam na svet pozitivno. Stara sem 33 let, to se je pa zgodilo slabo leto po porodu.

Verjeti je samo treba da bo vse ok, se izogibati stresu in delati na temu, da je čim manj napora psihičnega in fizičnega.

Lep pozdrav, vse lepo vsem.

Zivjo! Meni je leta 2012 pocila anevrizma, hitro so reagirali in me resili… potem sem sla vLasko na terapije pa u soco…bila sem stara 19let…dve leti nazaj sem umela epilepticni napad in so ugotivili da se mi je anevrizma rassirila sem mogla pod nujno na operacijo ce ne bi mi spet pocila.. ze drugic imam sreco v nesreci 😊

Imela sem 30.3.24 poceni žilico v glavi .Pet dni sem bila v komi po operaciji.Mesec dni sem imela hude glavobole bolečine v vratu in en dan dobim najhujši glavobol in nisem več nič videla bruhala bolečine v ramenih in vratu.Najhusi glavobol v življenju.Peljejo me .dežurnemu v rešilca in potem ne vem nič več.

Helikopter me odpelje v Ljubljano me operirajo in potem dva meseca traja da sem malce prišla k sebi. Zamegljen dvojni vid še več kot mesec dni. Slabotna in bolela me je glava. Na urgenco sem šla še trikrat potem v kratkem .Zdaj je 6 mesecev preteklo in zdaj s ok. samo moje telo ne prenese napora in zdaj ne vem kako naprej.

Po anevrizmi, bolje povedano po okrevanju je pomembno, da čimprej poskušate vaditi možgane, da se ponovno povežejo. Tam, kjer je bila krvavitev je mesto prizadeto Oz. poškodovano. Primer govor in ena stran telesa. Torej je potrebno vaditi govor, najti logopeda, vaditi prizadeto stran telesa. Masaža prstnih szinic na rokah in nogah, terapevtske vaje za krepitev moči v rokah in nogah. Pac kar so vas naučili v Soči in na terapijah. Žal je potrebno imeti voljo delati to še vsaj leto, dve po poškodbi. Utrujenost je tudi pomanjkanje vitaminov, izguba mišične mase, stres. Vse dobro vsem v tej preizkušnji. In preberite knjigo Kap spoznanja.

Napisala jo je znanstvenica, nevrologinja, ki je sama doživela anevrizmo. Sama je prišla do spoznanja, da je možno poškodovani del spet pozdraviti.

New Report

Close