Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Angela Vode

Angela Vode

Ninej ti si se prav specializiral(a) za streljanje kozlov. So postali ogrožena vrsta.

Eh, je prilagodljiva in ima v vsakem sistemu več pravic.

dede

Imela sem prečudovito otroštvo po vojni!!!
Vem ,da so starši vedno rekli: ni bilo tako kor prikazujejo, pripovedujejo.
Razumela nisem nič!!
Tudi takrat ne, ko so očeta z lažmi, po krivem, spravili v prerani grob.
Danes, ob uporabi medijev, predvsem interneta, sem začela spoznavati pravo sliko, trpljenje očeta, ki ga je horda mladih , objestnih komunistov obtožila, da je moj oče lopovl, tat….
Čas je pokazal, da so bili ravno oni lopovi, ki so kradli v podjetjih, bili so tudi v zaporih, a kaj pomaga, ko je moj oče že počival v mrzli ruši.
Škoda, da so starši zaradi strahu in predvsem, ker so hoteli zaščititi svoje otroke, premalo pripovedovali o tej grozodejstvih,………
v bistvu še danes prevladuje strah….strah…….. preveč je še živih, njihovih potomcev , ki tlačijo in ustrahujejo lasten narod!!!!!

Meni je smešno, ko kak Slovenec pove, da je Obama levičar :)))

Obama je desničar. Da, v ZDA so tako republikanci in demokrati desničarji. Republikanci so le še bolj desni od demokratov :P.

Isto je z nemškimi in avstrijskimi socialdemokrati…

Seveda Obama ni levičar. Levičar nikoli ne bi postal ameriški predsednik. Ampak vi, ki se filate s tem, da je desničar, pozabljate, da gre za drugačno kasto ljudi kot so slovenski desničarji. In da slovenski desničarski politik oziroma njegove ideje nikoli ne bi bile ne za predsedniško, tudi za senatorsko ali guvernersko mesto ne. Samo eno takšno zinejo, kakršne naši trosijo ob vsaki priložnosti, o tem, kako je Amerika zločinska država, ker je po drugi svetovni vojni pobiala ulala kolaborantov z nacisti in fašisti – samo eno takšno in politične kariere je konec. Pri nas se desničarji s takšnimi idejami ponašajo.

Žalostno, da ima lahko vsaka kura več samostojnega mišljenja kot komunist

V ZDA bi komunist prišel kvečjemu v zapor.

In seveda je Obama levičar.
Pri nas bi bil pa najbrž označen za skrajnega desničarja, klerofašista in skinheada.

Ampak, to ni problem Američanov. Ljubčki moji – če so po vsem svetu levičarji in desničarji drugačni kot pri nas… kdo ima problem? Mi ali cel svet?

V Ameriki komunist ne bi šel v zapor, bi pa vsekakor v zaporu pristal Drobnič in njemu podobni. Še prej bi se to zgodilo v Franciji in Angliji.

Zakaj Drobnič že? Mimogrede, v ZDA si lahko ljudje sami odločijo, kako zdravstveno zavarovalnico bodo izbrali. In zakaj bi ženske, ki z drugimi metodami poskrbijo za kontracepcijo, izbrale tak zavarovalniški zdravstveni paket, ki plačuje splave? Namreč tako je to v Sloveniji. Ampak to je stvar za v drugo temo.

Zakaj Drobnič že? Mimogrede, v ZDA si lahko ljudje sami odločijo, kako zdravstveno zavarovalnico bodo izbrali. In zakaj bi ženske, ki z drugimi metodami poskrbijo za kontracepcijo, izbrale tak zavarovalniški zdravstveni paket, ki plačuje splave? Namreč tako je to v Sloveniji. Ampak to je stvar za v drugo temo.[/quote]

Kaj mene sprašuješ? Jaz nikoli nisem delala splava. Vem pa, da imam raje slovensko zdravstvo kot ameriško. V Ameriki lahko namreč komot postaneš brezdomec, če slučajno zboliš. To, kakšno zavarovanje imaš, pa je zelo odvisno od tvojega delodajalca in pa tudi tega, ali imaš srečo, da ima tvoje podjetje čez kakšen dober sindikat.

Zakaj si lover od ninej? Zakaj nisi raje moj? Seveda, če si ta pravi. 🙂 Če pa nisi, potem pa kar bodi od ninej. 🙂

Mi imamo odlično zdravstvo, če pač v to veruješ. Toda, če pogledaš nekaj zagovornikov svetosti našega zdravstva: Milana Kučana, Edvarda Kardelja, Janeza Drnovška – vsi so šli zdravit na Zahod. Le zakaj, če je naše zdravstvo tako odlično?

Ko bom zbolel za rakom, si bom želel, da bi živel v ZDA ali Švici.

Ne bi rekel, da je izbira zdravstvene zavarovalnice odvisna od delodajalca. Mogoče pač za kako zavarovanje na delu. Zavarovanje sicer pa si lahko izbira vsak sam.

Pusti zdaj Švico, ne mešaj hrušk in jabolk. Če se jaz valjam v denarju, si bom seveda želela ameriško bolnišnico in ameriškega zdravnika. Kar je mogoče pri njih, pri nas ni. Jaz to zelo dobro vem. Dokler sem pa navadna srednjeslojna bednica (malo karikiram), pa vem, da je bolje, da se držim slovenskih bolnšnic in slovenskih zdravnikov.

V Ameriki, ko se dogovarjaš za službo, ne gledaš samo plače, ampak tudi obseg zavarovanja, ki ti ga delodajalec plačuje. Ni pomembno ime zavarovalnice, ampak obseg zavarovanja. Nekateri, na primer, ne plačujejo zavarovanja za zobozdravstvo. Kar sploh ni problem – dokler se ti kaj v ustih ne zakomplicira. Če se, ti pa nimaš prihrankov, si v zosu. Ti jutri napišem še kaj več o tem, zdaj sem preveč zaspana.

Vidim, da ostajaš pri ninej. 🙁

Le kako je ta tema odlutala od Angele Vode, do zdravstvenih zavarovanj po svetu?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Čist enostavno.
Speljat temo na drugo fronto.

Pri Angeli Vode nimajo kaj brcat. Ker je bila njihova. Kaj so šele počeli s tistimi, ki so bili na nasprotni strani?

Mal jim je pa vseeno sapo vzelo. Zanimivo, pa sem mislil da o Nagodetovem procesu že vsi vse vemo. Očitno mora bit na televiziji, ker brat itak nihče ne zna več.

26x, s tabo bi šla na sok.

26x…..saj sem že vajena tega…

A misliš,da vedo kaj in kdo je bil Nagode?….sanja se jim ne…in se nimajo niti namena pozanimati kdo je bil, ker bi bilo to v nasprotju s tem, kar jim je BB vtupil v možganske vijuge…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Namesto trezne in preudarne ocene o filmu, naša otročad tranzicijske levice prepeva o velikem napredku v povojnem času, o vrednotah NOB, o lepem komunističnem življenju …Prav to dejstvo, da so potomci generacije komunistov tako hudo indoktrinirani, je najbolj žalostno in tragično. Morda celo usodno za ves maloštevilni slovenski narod.

na ker se tebi ne da bom pa jaz!!!:))))

http://sl.wikipedia.org/wiki/{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Crtomir_Nagode

ampak a veš kaj je bil on po prepričanju, a???:)

Priznam, pojma nimam, kdo je Nagode. Upam, da se bova vseeno zmenila za sok.

Boljš kot ti.

Liberalec. Tko kot Sirc. Kar itak ne veš kaj naj bi to blo.
In ne… kresalka, školjč in oni čupasti da ne rečem kaj… to niso.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ljubo_Sirc

Če je tole namenjeno meni….VEM…pa kaj?
Ali to kaj zmanjšaa krivico, ki se je zgodila tem ljudem?

prov gotov ne, samo sprašujem!!!;)

Ti kar sprašuj…ampak problem je, da včasih odgovorov sploh ne prebereš……na žalost.

ej punca bliža se sveta noč, malo ljubezni v srčku ti ne bi škodovalo!!!:))))

hja tko se mi je zdelo malo čudno, ker jih sedaj vsak dan napadate, ja vidiš zato sem morala vprašat!!!:)))

A se nisi ti hvalila kako ste v času totalitarnega komunizma nonstop letali v cerkev?

Potem bi vsaj lahko vedela da je velika in ne sveta noč.

New Report

Close