Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek angelcare

angelcare

Pozdravljeni.

Čeprav nekateri trdijo, da je bolje, da ga nimaš, sem se sama odločila, da ga bom nabavila. Z dojenčkom bomo sicer spali v isti sobi, živimo pa v bloku, torej se nekaterim zdi že baby phone nepotreben. Ampak, kot pravim, meni to ni nepotrebno, saj so sobe ločene, gledaš tv, kuhaš, si zamišljen … ziher je ziher. In vsaj tistih nekaj ur, ko spi dojenček, bi rada spala tudi jaz in se ne zbujala vsakih 5 min in gledala, če diha.

Zanimajo me izkušnje tistih, ki angelcare imate. Kako se vam zdi? Kateri model priporočate? Baje obstaja model, ki je angelsound in babyphone v enem, torej da ne bi rabila kupovat 2 stvari hkrati? Kako se obnese? Je boljše tako ali 2 posebej (najcenejša)? Nekaj sem zasledila, da je iz tujine (amazon.) ceneje – po tej strani nisem še nikoli naročala – je ziher in ali se moraš registrirat, kak poseben občutek?

Midva imava AC 401 (to je ta varinata, ko imaš oboje). Midva sva ga kupila ravno zaradi tega, da nisi ves živčen ponoči ali še diha ali ne. Tako da ponoči vsi mirno spimo, podnevi pa spi v spalnici, jaz sem pa kje v kuhinji ali dnevni in ga slišim, ko s ezbudi (je pač malo večje stanovanje, pa vrata zaprta ali TV prižgan in se drugače ne bi slišalo takoj). V glavnem, meni ni žal da sva ga kupila. Je imela pa kolegica sedajle primer, ko ji je 3-mesečna punčka med dnevnim spanjem nehala dihat in so zadnji moment opazili, je bila potem na preizkavah, ampak niso mogli ugotoviti, zakaj je do tega prišlo.

Midva sva ga kupila pol leta nazaj direktno pri uvozniku za ceno AC 301.

LP

Zame je bil angelcare najboljši nakup od vsega. Neprecenljiv. Pri prvem otroku smo ga imeli res bolj za dober občutek, da sem lahko mirno spala ponoči. Drugi otrok pa je bil nedonošen in imel nekaj težav z dihanjem. Pri tem otroku se je AC nekajkrat vklopil – torej nam je mogoče celo rešil življenje.

Se popolnoma strinjam z napisanim. Midva sicer nisva imela nedonošenčka, se je pa enkrat oglasil in mi res omogočil miren spanec. Še zdaj po več kot treh letih ga uporabljamo (sicer samo za zvok zdaj), pa dela kot nov.

Še ko je bil sine malce večji smo uporabljali tisti senzor dihanja, ko je imel eno obdobje, ko je prav potiho vstal in kar šel v dnevno in bil tam sam (da ne bi blo treba spat). V drugo sobo ga nisva slišala, tako pa je začel piskat. 😉

Pri hčerki ga nisva imela pa se spomnim, da sem kot psihopat vstajala in čekirala če diha. Ne vem zakaj, ker je bila zdrava. Pač sem se zbudila in mi ni dalo miru.

Ne vem več kateri model imava.

Na vsak način ga priporočam.

Nam so zaradi nedonošenosti priporočili baby sense, ker je bil otrok tudi zelo majhen in je menda BS bolj občutljiv kot AC. Piskal nam je večkrat in vsakič z razlogom. Se pa ob zdravem in donošen otroku zanj ne bi odločila.

angelcare je vreden zlata in zaradi njega imam že 6 mesecev dokaj miren spanec.
Prižgem ga vedno ko mali spi v posteljici.

Mi imamo tudi angelcare (predzadnji model). Glede senzorja dihanja nimam pripomb, me pa strašno moti varuška. In že ko je govora o tem me zanima, če je tudi pri drugih tako, ali je z našim kaj narobe. Namreč, starševska enota se vklopi šele ko otrok zajoka na glas, prvič pravzaprav samo zašumi, potem šele prenaša zvok – torej jok. Vse kar je tiše od tega (razno stokanje ipd), ne zazna. Pa je otroška enota postavljena čisto zraven posteljce, pri nogah sicer. Po drugi strani pa odreagira na druge zvoke v stanovanje (npr. poružiš s stolom v kuhinji, zalaja pes…) in se vkopi – spet s hreščanjem. Tako ne morem bit nikoli sigurna, kaj je zdaj to bilo in jo niti nikoli ne vklopim. Sem pa zelo razočarana, če je to TO za ta denar. Kakšne izkušnje imate drugi?

hvala vsem. mi lahko, prosim, daš link oz. kontakt od tam, kjer sta naročila? kaka je pa cena? a mislite, da se splača tega 2 v 1 ali posebej? po 1 str. me namreč mika baby phone s kamero. predvsem zato, ker baby phona želim, in glede na to, da ga bom verjetno mela več kot leto, mi je kamera fajn, da bom potem lahko videla, ko bo vstajal iz postelje sam. eni to kar hitro začnejp plezat, pred 1 letom. samo me skrbi, da ne bo potem dvoje preveč in bi oboje zanemarla – ker dvoje s sabo nosit povsod ni praktično.
ne vem namreč, v čem je razlika pri teh napravah/številkah/modelih, ker ko sem brala, jih je več takih, ko je 2 v 1.
no, jaz upam, da ga bom donosila in da bo predvsem zdrav, pa kljub vsemu ga nameravam nabaviti, ker se mi zdi to ena najboljših naložb, saj gre vendar za dihanje. vsekakor pa si želim, da se nikoli ne bi vklopil.

Če boste mirnejši ga kupite.

Me pa zanima, če veste kaj morate narediti če začne piskat in otrok ne diha?!

Lp

Ines

Jep mi vemo, bi bilo pa zelo dobro, če bi hkrati s temi napravami “prodajali” še (obvezni!!) tečaj PP za dojenčke in male otroke.

Neskončno upam, da ne bo nikoli zapiskal.
Sicer pa priznam, da prp. ne vem oz. ne poznam prve pomoči za dojenčke.

Kolegica, ki se ji je sprožil 2, pravi, da ga je samo malo porukala in ga spomnila, ker je pozabil dihat.

Spet drugi razlog je, da ima v ustih to, kar je zbruhal.

Če bi bilo to, bi ga jaz stresla in s prstom odstranila vsebino iz ust … vsekakor se moram prej pozanimat o tem!!

Še vedno pa prosim uporabnico lunca za info, kje točno sta ga naročila in še druge, kateri model priporočate, kje ga kupiti. Hvala.

Sem komaj zdaj videla ta forum – mogoče pa kateri pride prav moj odgovor. Mi Angelcara nismo kupili, ampak najeli (na mesec smo dali dobrih 10 €), uporabljali pa smo ga 4 mesece. Imeli smo osnovni model, brez babyphona (moja prijateljica, ki je imela takega z babyphonom, z njim ni bila zadovoljna (baje prenos zvoka slabše deluje) in je zato kupila še dodatno el. varuško za zvok). Sem se pa veliko bolj naspala ponoči kakor pri starejši hčerkici, ko Angelcare-a nisem imela in sem “vsako minuto” gledala, ali še diha.

Rad bi povedal glede Angelcare.si ,da so zelo ne resni, ne odgovarjajo na mail, na gsm..Žal imajo zastopništvo za otroško blago, osebe ki niso primerne za to, najbolj žalostno pa je to, da ne moreš kupiti izdelkov iz tujine, ker lahko samo preko Angelcare.si  Dan danes ima res lahko vsak zastopništvo…žalostno.

NE NASEDAJTE NJIHOVIM OBLJUBAM…NIČ OD TEGA!!

Hvala

lp

New Report

Close