Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Angelin pepel

Angelin pepel

Pozdravljeni forumovci!
Sej, kako sem jaz za cajtom. Ampak verjeli ali ne – sem vceraj prebrala Angelin pepel in sem danes še cist noter. Na internetu sem prebrskala vse o Franku McCourtu in ugotovila, da je izdal tudi nadaljevanje pod drugim naslovom, ki pa ga pri nas v NUK-u se nimajo navedenega. Verjetno se ni prevedeno sploh. Zal. Napisal ga je leta 1999, Angelin pepel pa ze 1996. Ce koga slucajno zanima. Jaz bi malo pokomentirala knjigo, je se koga tako mocno premaknila?
Bodte fajn, Tatya

Zanimivo, brskam po tem forumu in najdem tudi tole knjigo, eno mojih najljubših. Sicer sem jo prebrala kar nekaj časa nazaj, ampak je blo tako, da sem najprej prebrala knjigo Betty Smith Drevo raste v Brooklynu, ki mi je bila neznansko všeč, kar kaže tudi to, da sem bila na bazenu in sem rajši kot šla v vodo, do konca prebrala knjigo. Potem sem izvedela za to knjigo Angelin pepel, ki se mi je vtisnila v spomin po filmu, ki so ga v Londonu vrteli takrat, ko sem bila jaz tam (to je v začetku leta 2000). In knjiga je res fenomenalna, posrka te vase in kar ne moreš stran, in bolj ko se približuješ koncu, bolj si želiš, da bi imela 500 strani. Jaz sem se v življenje malega Frankieja res vživela, nasploh so mi knjige o izseljenstvu zelo všeč (in tudi Drevo raste v Brooklynu je na isto temo), hkrati pa obožujem Irsko in njeno pokrajino, tako da res vsakemu toplo priporočam! Pa tudi Drevo, ki pa je sploh moja najljubša. To je knjiga, v kateri vsak stavek vsebuje takšno bogastvo kot ga nekatere knjige ne premorejo na 200-ih straneh!

Tatjana, pa menda nisi to ti???????????????????????????????????? Tatjanca????????? Spet? Če sem se pa zmotla, pa sorry?

Ja, Ursula, jest sem! Ce si pa ti res ti, pa ne vem. A vozis bel avto in nosiš supermenovo nalepko? Aaaaaaaaa?

Se za Enoizcelja!
A je Drevo iz Brooklyna napisano duhovito ali duhamorno? Ne maram duhamornih knjig. In tale Angelin pepel me je pritegnil zaradi sloga. Vsebina je super, ampak ce bi jo napisal kdo zatezen, je nikoli ne bi mogla prebavit, ampak McCourt je res dober, a ne?
Se naprej lep torek. Eni smo v sluzbi. Baj.

Drevo raste v Brooklinu je v bistvu mladinska knjiga, ampak primerna tudi za nas malo “čez” mladinska leta, je pa definitivno napisan v zelo duhovitem slogu… no, ko ga prebereš, hočemo mnenje!

Aja, moj avto je rdeč, pa tut Supermana že dolgo nisem gledala. Se opravičujem, sem mislila, da je moja prijateljica Tatjana, ki pa je (opa!) tudi prebrala Angelin pepel, in sicer v angleščini, in pravi, da je bila tudi navdušena… Še enkrat se opravičujem!

Prav. Bom prebrala in porocala. In nic hudega, ker ne gledas Supermena. Tudi “moja” Ursula ga ne, samo to je bil catch, po katerem bi se ona gotovo prepoznala. Sladke male skrivnosti, ha. Lep dan.

Imam doma obe knjigi v originalu. Prav tako knjigo, ki jo je izdal njegov brat.
Lahko posodim za prebrat, ni probem,
B.

New Report

Close