Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Angina – obiski

Angina – obiski

Najprej me zanima, če mi lahko katera pove, kako se prenaša (naleze) angina. Koliko časa traja bolezen in koliko časa je bolnik kužen?

Namreč, v soboto smo vsi povabljeni k tašči na kosilo, kjer se zbere cela žlahta. Zdaj pa ne vem, ali naj mi odpovemo obisk ali kaj, saj namerava priti tudi moževa sestrična s svojima dvema – en ima angino od zač. tega tedna, ta drugi je pa ves šmrkav in upajo, da ne bo tudi on zbolel. Sama se držim načela, da smo doma, če smo bolni (midva z možem ali najin 7-mesečnik) in da ne hodimo na obiske kjer so bolni. Nekatere bolezni otroci sicer morajo preboleti (npr. norice), ampak angini se pa lahko izognemo, a ne?
Naj odpovemo obisk ali upamo, da bo sestrična ostala z otrokoma doma? Kaj menite?

Za angino ne vem, pri škrlatinki (ki je tudi neke vrste, a bolj zoprna angina) v knjigi Otroški zdravnik piše, naj bolnika prijatelji ne obiskujejo (če jemlje penicilin) prve 3 ali 4 dni, nato ni več kužen.
No, hčerka je zbolela že v nedeljo, a v petek vseeno ne bo še šla k tašči na kosilo, ker pridejo tudi nečaki.

Angina se prenaša kapljično, torej, če nekdo kašlja oziroma kiha vate. Tudi, če kihne v roko, potem pa z roko po tvojem sončku je lahko dovolj. Če boste že šli, se poskušaj držati bolj stran od bolnikov, čeprav bo to verjetno težko. Tisto, kar je prepovedano, je za otroke najbolj imenitno.

Pa lepo praznovanje želim.

jaz bi v primeru, da bodo tam bolni otroci, s svojim ostala doma. tudi če kao niso več kužni in samo s smrkavim nosom.

moje mnenje? bolni otroci naj bodo doma!

Moje mnenje je, da če ima angino od začetka tedna, bo do konca tedna že sigurno zdrav, manjši pa če se je nalezel angine, bi pa že tudi danes ali najkasneje jutri moral obležati z vročino.
Smrkamo pa v tem času tako vsi.

lp

New Report

Close