Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Angleščina – 3.razred

Angleščina – 3.razred

Ne, ni tako. Učiteljica samo pove katera stran v DZ je za domačo nalogo! Ne bere nobenih navodil.
[/quote]
potem pa je to pač tvoja naloga.

Ne razbijaj si ti s tem glave, da pedagogi in anglisti vseeno verjetno več vedo od tebe.

Še en prijateljski nasvet: apostrof imaš levo od plusa na tipkovnici, na isti tipki kot vprašaj. Ti bo tudi tipkanje v angleščini in drugih jezikih šlo hitreje, ker ti za apostrof ni treba držati dveh tipk.

Ta je pravi: ‘

Ta pa napačen: `

Moja sta se naucila tako, sama, ne vem kako.
V solskem sistemu v katerem sta anglescina ni mandatory. In sem jiva ‘prisilila’ v boot camp poleti. Po dveh boot campih v angliji (torej, immersion, kot sem se tudi jaz naucila drug jezik) govorita in piseta tekoce. Ne znata pa ‘resiti nalog’, ker ne poznata pravil, ker se jima nikoli ni nic razlozilo. In sem bila malo paf, nakar sem pomislila: zakaj se uciti jezik? -Zato, da komuniciras, verbalno, pisno, tekoce.
Zakaj se uciti slovnico, pravila itn? – zato ker te zanima in zelis postati prevajalec, ucitelj, itn.
Torej, verjamem samo v immersion za komunikacijo, ker sem se sama tako naucila.
Seveda sem imela tudi latinscino, kjer pa immersion nikoli ni bilo, pa mi ne gre tako dobo…

Zgoraj omejen opis ucenja branja je tocno metoda v uporabi tukaj: najprej sight, potem phonics. Preverjeno na mojih. Oba sta se tako naucila v njunem maternem jeziku. In ni razloga da nebi delovalo pri ucenju tujega jezika.

Moz govori anglesko, a ni tako fluent kot jaz, in sva prisla do ugotovitve: on rabi razumeti ‘par’ besed in si bo naredil kotekst da razume. Jaz pa pridem na recepcijo, in ta Welsh accent me tako prevzame, da kar trnem, tako sem se focus na naglas, da sem cisto zamudila kaj gospa govori! 😀 No in tako, iz precej bruto konteksta otroci pocasi dograjajo, da pride do detajlov v razumevanju. Have a little faith! 🙂

Kdor otroka uči brati squirrel in hedgehog, preden ga je naučil brati I, the, have, has, are … Ta mogoče ve več od mene, ne ve pa, kako se otroka uči brati in pisati angleško. Odpri knjigo, katerokoli knjigo. Kolikokrat na strani najdeš besedo the in I. Kolikokrat pa squirrel in hedgehog? Je treba dodati še kaj?

New Report

Close