Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Angleščina osnovni ali višji nivo

Angleščina osnovni ali višji nivo

Sem dijakinja 3. letnika (gimnazija). V osnovni šoli pri angleščini praktično nič nismo delali in je bila moja podlaga v srednji šoli zelo slaba. Angleščino imam 3-4, ostale predmeta pa vse 5. Bliža se matura in rada bi pisala angleščino višji nivo, imam sicer še več kot 1 leto, ampak vem da sem zaenkrat preslaba, da bi to dobro odpisala. Manjka mi predvsem besednega zaklada. Poskusila že veliko metod kako bi ga pridobila (filmi z angleškimi podnapisi, cilj da se vsak dan naučim 5-10 besed, da berem knjige, članke), a mi nič ni pomagalo, sem bol tehnični tip in ne zdržim ob knjigi niti pol ure. Zanima me, če še sploh obstaja možnost, da se v enem letu naučim toliko da bi dobro odpisala višji nivo. Sem pa mnenja da je besedni zaklad največji problem, saj če ne razumeš besedila je posledično tudi težje vnašat čase, besedotvorje… Kaj mi svetujete?

Kaj pa kakšne počitnice oz. počitniško delo kje v Angliji? Jezika se je najlažje naučiti z govorom, v tvojem primeru z daljšim bivanjem v angleško govoreči državi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close