angleški izrazi za pričo, družico, …
1.Bridesmaids – družice od neveste (lahko jih je več)
2.Best man – priča od ženina (samo ena)
3.Groomsmen – tako, kot družice pri nevesti, samo, da so od ženina
4.Maid of Honor – priča od neveste (samo ena).
Glede spolov je po angleški tradiciji tako, da so na nevestini strani ženskega spola, na ženinovi strani pa moškega spola (se pa zadnje čase tudi to spreminja). Pri družicah naj bi veljalo tudi to, da naj bi bile še neporočene.
Upam, da ti je kaj v pomoč.
bridesmaids so družice, ženske, ponavadi jih je več oz vsaj 2
maid of honor je priča neveste, ženska, morda celo moški in je ponavadi samo ena
best man je priča ženina, je moški in je ponavadi samo eden
groomsmen so pa moške družice :)) in jih je ponavadi več, oz vsaj 2
upam da sem ti dovolj nazorno povedala kaj je kdo
Živjo
Bridesmaids so družice, ki si jih izbere nevesta. Lahko jih je več, so sestre, sestrične, prijateljice… Nevesti pomagajo pri organizaciji poroke in stojijo zraven nje pri obredu, ponavadi v ujemajočih se oblekah. 🙂
Best man je pri nas ženinova priča.
Groomsmen je moški ekvivalent družicam, ki jih izbere ženin. Lahko so bližnji ali bolj daljni sorodniki ali kolegi. Groomsmenov je lahko tudi več, ponavadi med poroko samo pomagajo pri razvrščanju in posedanju svatov, prevozih in podobno. V novejšem času je lahko groomsman tudi ženska.
Maid of Honor je pri nas nevestina priča.
Vsem skupaj + otrokom, ki nosijo cvetje ali prstane ali kaj podobnega, se pa reče bridal party.
[img]http://images.dexknows.com/cms/Bridal-Party-in-Blue-on-Steps460x300.jpg[/img]
lp,
Lenka
težave na poroki se strinjam s tabo. sem videla enkrat en delček ene birdezille, ko je mela nevesta cca 150kg družice pa tm okol 100kg in jih je teden pred poroko priganjala da morajo žret, se ful zredit in oblečt najgrše možne obleke, da nebodo lepše od nje. kera katastrofa je bla to
men prav dol visi če bodo lepše od mene, nočem biti princeska na poroki, pa da bodo vsi skos samo mene gledali, men je to brezveze
tudi v sloveniji se najdejo takšne in drugačne bridezille, mogoče ne v zvezi z družicami, ampak v vezi z obleko, torto, dress codom. ena znanka je že takšna. kolega jo je zaprosil in namesto odgovora “da” ali pa “ne” je dobil zelo zanimiv odgovor. citiram ” hm ja, pod pogojem, da bo poroka v točno določeni barvi, v točno določenem hotelu, z točno določenim ….. pa da bo končna cena poroke nekje okrog 20.000€”. kolega že čisto vesel, da ni problema, da bo dala polovico njegova stran, on pa starši, polovico pa ona pa njeni starši. in ji to ni bilo všeč, saj je pri njih navada, da celo poroko plača ženinov oče, ne glede na ceno, da je njen oče 3 leta nazaj, ko se je poročil njen brat tudi moral vzeti okol 20.000€ kredita da je lahko bratu plačal poroko. če pač ni pripravljen očeta zapufati za celo življenje, da je ni vreden :))
tako da tudi v sloveniji se najdejo take zelo posebne nevestice