Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Angleski roman?

Angleski roman?

A mi kdo lahko priporoci kaksen dober roman? sama najraje berem take,ki se dogajajo kje na angleskem v prejsnjem stoletju..sem brala Emmo,pa mi je bila kar vsec.Poznate se kako dobro knjigo na tak nacin? Sem velika ljubiteljica angleske knjizevnosti.
hvala!

Pozdravljena!

Pred leti sem bila mahnjena na Victorio Holt. Vse njene pripovedi se dogajajo v srednjeveških dvorcih, polne so napetosti, tako da ne moreš stran od knjige. Jaz sem prebrala sigurno več kot 30 njenih knjig in so me res prevzele.
Pozdrav.
Lena

Nikar se ne ogni Harryja Potterja, češ da je knjiga za otroke. Dogaja se na Angleškem, grad je tudi notri, pa še sto drugih reči… Napeto ko strela! Samo je treba imeti čas, ker sicer trpi gospodinjstvo, služba in otroci…

Poskusi prebrati še Prevzetnost in pristranost iste avtorice ( Jane Austen ).
LP, Alenka

Priporočam: George Eliot: Mlin na reki Floss
Emily Bronte: Viharni vrh
William Thackeray: Semenj ničevosti
Thomas Hardy: Čista ženska (Tess iz rodovine d’Urbervillov).

Čista ženska….krasna knjiga

Meni je všeč Mary Higgins Clark, ki se precej bere saj je njene knjige težko dobiti v knjižnici – so stalno izposojene. Nekaj naslovov njenih knjig: Rada pleše, ima glasbo,V mesečini si lepa, Kje sta otroka, Naj ti rečem ljubica, Po mestu naokrog, Ne joči, ljubljena moja, Tujec opazuje, Vso dolgo noč, Moja si…..
Do sedaj so bile še vse dobre, so pa kriminalke, ki na koncu presenečajo. Lepo branje ti želim.

Aja, ne vem pa ali je angležinja ali američanka .

Američanka.

Roman Prevzetnost in pristranost in Razsodnst in rahločutnost od Jane Austen

Meni je v spominu najbolj ostala “Angelika”, kajti tudi jaz imam rada take vrste romanov, ki se dogajajo na angleških gradovih. Mogoče tudi “Aspazia”, ki pa se dogaja kolikor se spomnim v Grčiji. Nazadnje pa sem prebrala “Desiree”(vzpon Napoleona).

Mishka živjo.Meni sta se zdeli res dobri knjigi :
1.”Izpoved kraljice Marije Antoniette” (2 dela) pis.Victorie Holt in
2. “Umori nj.Veličanstva” pis.Jean Plaidy. Naslov izvirnika MURDER MOST ROYAL.Knjiga je v izvirniku izšla l949 leta in opisuje prav to kar želiš.Življenje na angleškem dvoru.Govori o življenju in spletkah Henry-a VIII in Ane Boleyn.V bistvu življenje angleških kraljev se razgrne pred teboj.
Knjigo je izdala Cankarjeva založba v Lj.leta l978 in natisnila MK.Napisana je kar na 557 straneh. O njej pišem toliko ker me prav zanima če jo boš kje dobila.Jaz jo imam doma že odkar pomnim.Vprašaj v knjižnicah, morda boš imela srečo.Sicer pa piši.

Jean Plaidy in Victoria Holt sta ena in ista oseba.

Drži! Njeno pravo ime pa je Eleanor Burford Hibbert, da zberemo (menda) vse variante.

Dobro je pač ista oseba jaz sem priporočila knjigo in napisala pisatejico, ki je napisana na knjigi pravzato ker me resnično zanima če se knjigo Umori njenega veličanstva kje dobi.Ali kdo od vas ve kdo je napisal tele verze
Od krute zlobe in klevet
sphana v blato in bridkost,
zdaj moram reči:Zbogom svet!
O,zbogom sreča in radost!

itd……..
Napisana je bila seveda v Angliji.

Vsekakor priporočam kak “moderen” ala:
– Mag (spisal John Fowles) od taistega je znana tudi: Zena francoskega porocnika;
– ali karkoli od Emily Bronte (kar so ze omenjali zgoraj)
.. za hec lahko pogledas tudi: Atlas svetovne literature (in najdes se kaj
zanimivega)

Draga Sara,

da ne bos zivela v temi:
Victoria Holt in Jean Plaidy sta ena in ista oseba. Njeno pravo ime je Eleanor Burford Hibbert in je ustvarjala pod različnimi psevdonimi: Victoria Holt, Jean Plaidy, Phillipa Carr. Vec o njej si lahko preberes v knjigi Mali pregled lahke knjizevnosti (avtor Andrijan Lah).
Lep pozdrav!
Maja

Maja hvala za nasvet in……..kdaj pa sem trdila da niso iste osebe.Povedala sem samo to, pod katerim psevdonimom je v določeni knjigi napisana ta in ta pisateljica. Tema pa je čudna stvar,saj nikoli ne veš kdo je poleg tebe .
Prisrčen pozdrav in bodi tako čitljiva še naprej !!!!!!!!!

Pozdravljena!

Zares ti priporočam tudi knjige Aole Vandergriff, Amande Quick in Kathleen E. Woodiwiss. Pa tudi knjigo Popotovanje z vetrom, čeprav v njej ni omenjenega nobenega gradu.

čeprav niso angleške, so vseeno dobre: Hotel Pastis, Modri bicikel, Dala sem ti vse življenje. Pozdrav

ŽIVJO !

Od Katheleen E. Woodiwiss poznam samo dve knjige: Plamen in cvet, Zimska vrtnica. To sta noro dobri knjigi za sprostitev. Če poznate še kakšno njeno knjigo v tem stilu mi prosim napišite naslove.

Hvala

Meni je bila DESIREE sploh všeč. Sem jo prebrala kar dvakrat.

New Report

Close