Angleski roman?
Meni je všeč Mary Higgins Clark, ki se precej bere saj je njene knjige težko dobiti v knjižnici – so stalno izposojene. Nekaj naslovov njenih knjig: Rada pleše, ima glasbo,V mesečini si lepa, Kje sta otroka, Naj ti rečem ljubica, Po mestu naokrog, Ne joči, ljubljena moja, Tujec opazuje, Vso dolgo noč, Moja si…..
Do sedaj so bile še vse dobre, so pa kriminalke, ki na koncu presenečajo. Lepo branje ti želim.
Aja, ne vem pa ali je angležinja ali američanka .
Mishka živjo.Meni sta se zdeli res dobri knjigi :
1.”Izpoved kraljice Marije Antoniette” (2 dela) pis.Victorie Holt in
2. “Umori nj.Veličanstva” pis.Jean Plaidy. Naslov izvirnika MURDER MOST ROYAL.Knjiga je v izvirniku izšla l949 leta in opisuje prav to kar želiš.Življenje na angleškem dvoru.Govori o življenju in spletkah Henry-a VIII in Ane Boleyn.V bistvu življenje angleških kraljev se razgrne pred teboj.
Knjigo je izdala Cankarjeva založba v Lj.leta l978 in natisnila MK.Napisana je kar na 557 straneh. O njej pišem toliko ker me prav zanima če jo boš kje dobila.Jaz jo imam doma že odkar pomnim.Vprašaj v knjižnicah, morda boš imela srečo.Sicer pa piši.
Dobro je pač ista oseba jaz sem priporočila knjigo in napisala pisatejico, ki je napisana na knjigi pravzato ker me resnično zanima če se knjigo Umori njenega veličanstva kje dobi.Ali kdo od vas ve kdo je napisal tele verze
Od krute zlobe in klevet
sphana v blato in bridkost,
zdaj moram reči:Zbogom svet!
O,zbogom sreča in radost!
itd……..
Napisana je bila seveda v Angliji.
Draga Sara,
da ne bos zivela v temi:
Victoria Holt in Jean Plaidy sta ena in ista oseba. Njeno pravo ime je Eleanor Burford Hibbert in je ustvarjala pod različnimi psevdonimi: Victoria Holt, Jean Plaidy, Phillipa Carr. Vec o njej si lahko preberes v knjigi Mali pregled lahke knjizevnosti (avtor Andrijan Lah).
Lep pozdrav!
Maja