Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Anglija in osebna

Anglija in osebna

Kregamo se, ali rabim v VB potni list ali je osebna dovolj. Po moje je. Tu sem preverila in ste eni pisali, da brabiš pasuš, čeprav spadamo v EU. Torej, ali je imel kdo konkretno probleme samo z osebno ali pa so to samo stereotipi glede angležev?

Uporabiš potral e-uprava! Dela čudeže!!

lp

To sem že prebrala. Kljub temu slišim pripombe, da lahko delajo težave, zato tudi sprašujem če jih je res kdo imel. Ker se mi zdi brez veze delati potni list zaradi nekih neumnih in nepreverjenih bojazni.

Povsod lahko naletiš na kakšnega, ki nima pojma kje je Slovenija in zna malo “zatežiti”. Ampak samo zato se pa res ni potrebno sekirati in plačevati novega potnega lista. Jaz lepo razložim in to vzamem kot širjenje “geografskih informacij” 🙂

se mi je že naredilo, da sem kupovala znamke in so nas “postavili” v Afriko:)

Lp, Maja

Lansko poletje sem bila v Angliji in sem za potovanje potrebovala potni list.

lp

42na, prosim, pojasni, kje natanko oz. na kateri točki potovanja si potrebovala potni list. Anglija je namreč del Velike Britanije, ta pa je članica Evropske unije kakor tudi Slovenija, zato za tja ne potrebujemo potnega lista. Sem osebno preverila in me res zanima, če je zdaj kako drugače, da bom vedela za drugič.

Zakaj pa nisi navedla še kje, zakaj, čemu?

Neumnost.
V letu dni sem 3x potovala v London z osebno izkaznico in nikoli ter nikjer nisem imela nikakršnih težav.
Vse je potekalo normalno in prijazno.

bila v Londonu ta vikend z Adrio na Gatwick, bilo nas je 5 in vsi smo imeli samo osebne. Vse je bilo OK.
mogoče težijo na Stantedu, ker je veliko nizkocenovnih iz Hrvaške, in ostalih bolj južnih držav, le-ti pa potrebujejo potni list. Ne vem, ugibam…
lp

p.s. je pa res, da sem imela za vsak slučaj v žepu še potni list, ampak pokazala ga pa nisem 🙂

Spet neumnost.
Vedno letim na Stansted.
Ki ni drugorazredno letališče in nima drugorazrednega odnosa do novejših članic EU.

Dovolj je osebna, načeloma.
Sem pa enkrat že pisala, kakšne težave je imel lani en moj prijatelj v Franciji.
Policaj je bogu izza nogu, nekje v Bretaniji, od njega enostavno zahteval potni list in ker ga ni imel, so ga popokali na policijsko postajo. Potem so malce telefonarili sem in tja, fotokopirali izkaznico in jo faksirali sem in tja, dokler niso od ne vem kje dobili potrditve, da je vse OK.
Še dobro, da tip vsaj za silo tolče francoščino, tako da je vsaj približno razumel v čem je štos.
Od takrat ima vedno sabo potni list, mi pa tudi (vsaj odrasli).

načeloma tudi v švico lahko potuješ z osebno. sem šla s pasošem, pa mi je tupa ženska na letališču težila, kje imam vizo :((

Zakaj bi pa policaj od nekoga zahteval potni list. Veliko potujemo, pa me še nikoli in nikdar niso legitimirali. Razne v ZDA v baru, ko sem naročala pivo.

Sem pa v ZDA imela težave s potnim listom, ker je carinik/policaj od nas zahteval vize. Komaj smo mu dopovedali, da jih ne rabimo. Je nekam poklical in potem nejevolno priznal poraz.

Je imel neko štalo z avtom in so ga pač legitimirali.

Hvala za odgovore. Bom imela samo osebno.

New Report

Close