animator na rojstnem dnevu
http://www.otrokoskop.si/main/cat/2/2
Mi smo imeli Muco copatarico, je pa na obeh straneh kar nekaj naslovov animatorjev.
Priporočam tole, res uredu. http://cokolada.net/carobnahisica/slo.htm
Živjo!
Se strinjam z “zakaj, zakaj, zakaj”. No, delno strinjam.
Če ima nekdo denar za takšne zadeve, si pač naj privošči. Konec koncev sam služi denar in ga naj tudi sam porabi za zadeve, ki se njemu zdijo pomembne. Kaj pa je za koga pomembno je pa itak vprašanje, na katerega je milijon odgovorov.
Jaz bi sicer sama pripravila animacijo za otroke, pa čeprav nisem rojena ne vem kakšna animatorka. Imam sicer kar nekaj izkušenj z vodenjem ustvarjalnih delavnic za otroke, animacija je pa druga stvar. Pa bi že tudi to nekako preživela :).
Sicer se pa spomnim mojih otroških dni, ko sem se veselila vsakega rojstnega dneva ne samo zaradi daril, ampak ker sem lahko SAMA sestavila program za povabljence. Pa sem bila stara 6, 7, 8 itd. let. Kaj je lepšega kot pripraviti rojstni dan takšen, kot sem si ga sama želela?!? Pa smo se zabavali ob kvizu (male sive celice), kjer sem seveda bila voditeljica jaz, potem smo tekmovali v karaokah, največkrat smo se pa skrivali v gozdu za našo hišo (ja, imamo ta privilegij, da imamo gozd kar zraven), se lovili ali pa igrali razne stare “ljudske igre” (zemljo krast, zvezde metat itd.). Starši se sploh niso potrebovali obremenjevati, kaj bomo počeli, ker je bila to skrb tistega, ki je praznoval, pa običajno še njegovih bratov / sester, starši pa so nam pripravili hrano in pijačo.
Opažam, da se otroci sploh ne znajo več sami zaposliti. Starši jim vse prinesejo k ta zadnji plati, otrok si pa sploh ne zna sam poiskati zaposlitve. Ni več samoiniciativnosti, zanimanja itd. Ne samo da imajo starši ogromen strošek z rojstno dnevno zabavo, ampak še ogromno skrbi, kako bo vse skupaj zgledalo, da se otroci ne bodo dolgočasili.
Me zanima, kaj bi se zgodilo, če bi otroke pustil prepuščene samim sebi? Mogoče bi nas pa presenetili in bi se imeli še boljše, kot če jim program pripravimo drugi.
Sicer pa sem tudi jaz povabljena v kratkem na rojstni dan, kjer bom seveda prevzela vlogo animatorke, bomo pa verjetno vitezi in princeske, ali pa kralji in kraljice, potem bomo pa plesali četvorko, pa izdelovali so bomo krone itd.
Lahko bi bili tudi Pika Nogavička, ali pa vile in škrati itd. Malo izdeluješ izdelke, pripravljaš hrano skupaj z otroki, pripraviš kakšno družabno igro, viteški boj…
Mogoče mi bo pa delo animatorke postalo še všeč. Pa še zaslužiš očitno kar veliko…
Ker tema že dolgo ni bila odprta, bi pa vseeno želela pohvaliti, ker smo bili res zelo zadovoljni. Mi smo imeli na praznovanju klovna (KLOVN.SI), ki res zna z otroci in je bil res zelo super.
Zelo zabaven, zanimiv, otroci so se umirili in ga cel čas poslušali oz. gledali. Je tudi zelo senzibilen, vmes so bili manjši (1 leto), ki se ga sploh niso bali, pa so precej občutljivi na tujce. Naša 9 letnica je zelo uživala, poleg tega je bila v sam program vključena, kar se ji je zdelo še posebej fajn.
Najdetega na http://www.klovn.si.
LP