ANITA OGULIN
Lahko te je sram.
Pa se bom prvo obregnila ob plačo – take plače imajo kvečjemu naši politiki (nesposobni)
Vam se resnično ne sanja. da ljudje res živijo na robu. pod robom. In da taki ljuje kot je Ogulinova in dekle larisa – palčica pomagalčica dajejo upanje v človečnost
Res ne morem verjet da vam denar tako kroji življenje, da enostavno ne vidite ničesar drugega več.
Samo to – jaz zmorem – moraš tudi ti. EGOISTIČNO do konca
Dgg, 23.12.2021 ob 17:16
Me zanima, koliko in koliko let, služi že ta gospa? Zdi se kot nova mati Tereza! Meni fuj!
Povej kaj o sebi, te bomo ocenili in izpostavi kaj dobrega si naredil za sočloveka. Avtor teme seveda, če ne bo citiralo.
Srala, ki se jim kolca po našem denarju. Pljuni v roke in delat. Pod prste gledaš ljudem, kot je gospa, ki si zasluži poklon.
Empatija, sočutje, pomoč, radodarnost, …. in še vse kar dela človeka človekoljubnega so dejanja, ki se dajejo zastojn, brez tega, da se kalkulira. Ko boste to dojeli, boste šele uvideli, da je gospa dobesedno ustvarila tržno nišo zase in za svojo žlahto na račun vas, revnih in pomoči potrebnih. Ni problem v tem, da je poplačana za morebitne potne stroške ali da dobi kompenzacijo, če dela ta ZPM, če drugje ne more, a podatek, da je 19 zaposlenih dobilo v letu 2020 povprečno 22.868,47 eur in dejstvo, da čistilka nima plače kot ona, govori sam zase. Vir AJPES, če si izvolite pogledat. 8 ZPM obstaja in v vseh je enaka zgodba, npr. MB ima 16 zaposlenih in si zdeli isto plačo kot Moste-Polje.
Zame človek, ki si nagrebe bogastvo na račun revežev in donatorjev, pač ne zasluži ime leta.
hruška271, 24.12.2021 ob 06:26
Empatija, sočutje, pomoč, radodarnost, …. in še vse kar dela človeka človekoljubnega so dejanja, ki se dajejo zastojn, brez tega, da se kalkulira. Ko boste to dojeli, boste šele uvideli, da je gospa dobesedno ustvarila tržno nišo zase in za svojo žlahto na račun vas, revnih in pomoči potrebnih. Ni problem v tem, da je poplačana za morebitne potne stroške ali da dobi kompenzacijo, če dela ta ZPM, če drugje ne more, a podatek, da je 19 zaposlenih dobilo v letu 2020 povprečno 22.868,47 eur in dejstvo, da čistilka nima plače kot ona, govori sam zase. Vir AJPES, če si izvolite pogledat. 8 ZPM obstaja in v vseh je enaka zgodba, npr. MB ima 16 zaposlenih in si zdeli isto plačo kot Moste-Polje.
Zame človek, ki si nagrebe bogastvo na račun revežev in donatorjev, pač ne zasluži ime leta.
Seveda zate si jo zaslužijo taksni, ki so uničili tovarne, firme, pokradli, zkufrali denar na kajmanske otoke, odprli osebne stečajne, odprli slamnate firme, da se lahko prosto sprehajajo pred tvojimi očmi. Ne, takim pa ne upate pisnit.
Osnovna mesečna bruto plača generalne sekretarke ZPMS od 12. maja 2014 naprej znaša 3.200,00 EUR. Nanjo ne prejema nobenih dodatkov, razen dodatka za delovno dobo (trenutno 19,50 %). V letu 2020 je prejela 45.241,55 EUR bruto dohodka.
Tkole piše v statutu:
Osnovna mesečna bruto plača generalne sekretarke ZPMS od 12. maja 2014 naprej znaša 3.200,00 EUR. Nanjo ne prejema nobenih dodatkov, razen dodatka za delovno dobo (trenutno 19,50 %). V letu 2020 je prejela 45.241,55 EUR bruto dohodka.
Razmerje med najnižjo osnovno bruto plačo na ZPMS, ki v letu 2020 znaša 1.300,00 EUR, in najvišjo (generalne sekretarke) je 1 : 2,47. Med povprečno plačo, ki znaša 1.667,15 EUR, in najvišjo pa 1 : 2,27.
Meni se to ne zdijo neki bajni denarji, sploh za delo, ki ne pozna urnika in zahteva celega človeka.
nesramnica, 23.12.2021 ob 20:44
Lahko te je sram.
Pa se bom prvo obregnila ob plačo – take plače imajo kvečjemu naši politiki (nesposobni)
Vam se resnično ne sanja. da ljudje res živijo na robu. pod robom. In da taki ljuje kot je Ogulinova in dekle larisa – palčica pomagalčica dajejo upanje v človečnost
Res ne morem verjet da vam denar tako kroji življenje, da enostavno ne vidite ničesar drugega več.
Samo to – jaz zmorem – moraš tudi ti. EGOISTIČNO do konca
To je enako ko moškemu rečejo, da je na suhem, ker ne more dobiti ženske in se norčujejo iz njega, da čustveni invalid. V primeru zaposlitve, urejenosti je pa druga zgodba. Se je treba potrudit. Vidite kako smo ljudje sprevrženi.
Zanimivo!
V Sloveniji nekdo fukne ven nek visok znesek (bruto), ki ga zasluži nekdo … in potem se sproži val fušije.
Kar nekaj časa sem živel v tujini (Nemčija). Tam si, če imaš visoko plačo … uspešen in vsi ti privoščijo.
Plača 3200 (bruto) je v skladu z Zakonom.
https://www.optius.com/iskalci/karierna-svetovalnica/kalkulator-za-izracun-bruto-neto-place/
Brez dodatka za delovno dobo, iz 3200 pride ven 1985,10 Eur netto.
Za delo ki ga opravlja … ko, berem zgodbe, o tem kaj se dogaja, mi je slabo.
Kaj še to, da to doživlješ na lastni koži, za dva jurja.
Kapo ma kaj kapo … še skalp pred njo dol.
Stari cinik, 24.12.2021 ob 09:02
Njena in njeni podobne organizacije so del problema, ne rešitve. Namesto, da bi revnim pomagale izkopati se iz revščine, jih tam z obliko in načinom svoje pomoči zadržujejo.
Izvoli, pokaži, kako bi ti pomagal, da bi bilo bolje. Ne z besedami, z dejanji. Ni prepovedano.
Jahno, 24.12.2021 ob 09:35
Izvoli, pokaži, kako bi ti pomagal, da bi bilo bolje. Ne z besedami, z dejanji. Ni prepovedano.
Ej, cinik (no, saj si povedal, da si cinik), tkole je: niso te organizacije za to, da bodo revne ven vlekle, za te stvari, za ustrezne ukrepe proti revščini, je država. Mal poglejmo okrog dandanes, kako se kej država trudi v to smer (podpis: stara sarkastičarka).
ŽELIM, DA JI USPE!!!!! https://www.24ur.com/novice/svet/anita-ogulin.html