Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Anketa – kdaj in kakšno smrečico?

Anketa – kdaj in kakšno smrečico?

No, takega “pravega” imajo pa v OBI-ju. Plezajo po njihovi steni – izložbi.

Nina

Mi smo imeli vedno pravo, ne največjo, z leseni okraski in jaslice.

Letos bomo pa poiskali kakšno lepo “rogovilo”, pobarvala jo bom z bronzo, okrasili jo bomo, jaslice ostanejo, denar za smreko pa dobi Karitas. Bomo videli, kako se bomo počutili. Vsaj iglice po tleh me ne bojo jezile.

Mi imamo že nekaj let umetno jelko. Krasimo je vedno na božični večer, pozno popoldne. Lani, ko je bil naš mali star skoraj dve leti, je tudi on pomagal krasiti, verjetno bo tudi letos. Potem smo imeli večerjo, v ožjem družinskem krogu, ko pa je zaspal, pa sva z možem zavijala darila. Okraski so zaenkrat leseni, da se ne razbijejo.

Dekleta, pojma nimate kako dobre so takšne ankete:)) Človek toliko novih idej dobi. Bravo za anketiranke.

Tako klasično od Mehano. Lokomotivi ko vozi gori lučka, v vasici so v hiškah lučke in je prav čarobno. Mi imamo sicer dva kompleta stara skoraj 20 let, enega kar Mercatorjevega pa smo dokupili dosti ugodno (lani 2990 sit), da lažje poštukamo tirnice. Kar veliko se je ohranilo, nekaj pa je tudi že sine zdaj v 3 letih polomil, uničil – vse po nesreči :(((

Ker nismo verni, se je ata takrat spomnil, da bi spodaj postavili železnico. Predlani pa sem naredila kar hiške iz piškotov in so bile pisane, ker so imele m&m bombončke gor. Drugače pa mi je ta vasica bolj všeč, ker so še figurice zraven (npr: otrovi ki delajo snežaka in podobno.) in ker tako fino sveti v hiškah.

he he he, snežaka delajo otroci in ne otrovi

Mene je ravno sinoči zagrabilo in sem morala začet z dekoracijami.

Kupila sem 2m dolge veje (Promak), naravne rjave, postavila sem jih v pol m kombinirano posodo (pocinkano in pleteno), potem sem jih 3/4 tik pod vrhom zvezala z oranžnim jutastim trakom in nanje pritrdile drobcene oranžne bunkice (bile so že na tankih srebrnih žicah). Spodaj in okoli posode pa sem naštimala ta male bele lučke.

Namesto venčka sem v nizko pleteno košaro v krogu položila smrekove vejice, nanje 4 svečke, po vejicah pa še nekaj kostanja, janeževih zvezdic in cimetovih palčk. V sredini sem na eni polovički postavila smrekove storže, nanje naslonila posušene pomarančne rezinice ter v prostor, ki je bil še prazen položila pomarančo napikano z klinčki.

Na kuhinjskem oknu imam unikatno karniso: natur vrvico, na katero so miniaturne zavese pritrjene z majhnimi lesenimi kljukicami. Zdaj sem te snela in obesila majhne bele angelčke, ki sem jih že nekaj let nazaj ulila iz gipsa. Okno je prav romantično.

Kar pa se tiče smrekice, pride na vrsto drug teden in sicer “ekološki” 2m macesen, ki izgleda kot naraven. Če bi ga krasila za odrasle očke, bi bil samo v lučkah. Za otroške okice pa bo letos poln belih, malce lesketajočih bunk. Izgledajo kot snežne kepe.

Uh, sem se razpisala. Morda bo katera kaj uporabila.
Uživajte v ustvarjanju ,
pozdravček

New Report

Close