Naslovnica Forum Starševski čvek ANKETA O REFERENDUMU

ANKETA O REFERENDUMU

Vse sodelujoče vabimo na prvo stran, da vpišete svoje mnenje o referendumu.

Hvala za vaš glas, pa naj bo kakršen koli 🙂

primož

mislim,da smo glede tega vsi malce zmedeni in nepoučeni.Navadno znam oblikovati svoje mnenje na tak ali drugačen način,tu pa odpovem in prav zaradi tega me na referendumu nebo.Moja prepričanja in prepričanja mojih prijateljev
so zelo deljena ,drug drugemu dopovedujemo zakaj je tako in ni drugače, več od tega pa ne dosežemo.Mislim pa da bo referendum uspel.

Sem samska mati. Svojemu sedaj že skoraj osemnajst letnemu sinu sem nudila najboljše, kar je bilo v moji moči. Obkrožen je bil z ljubečimi ljudmi: stari starši, dva strica z družinama, s katerima sva zelo povezana. S sinom sem o njegovem očetu vedno odkrito govorila, čeprav ga ni nikoli srečal.
In vendar se vedno znova sprašuje: kaj pa moj oče?

V tej zadevi, vidim več argumentov proti, kot za.
Najprej pa čisto osebno:
1. Sama se ne bom poslužila umetne, aseptične oploditve s spermo nekega neznanca.
2. Želim si otroka, vendar ne za vsako ceno.
3. Ne predstavljam si, da bi otroku morala razložiti, da ne vem kdo je njegov oče, da pa sem si ga tako zelo želela, da sem šla v banko semen, povedala kaj bi rada in to dobila.
4. Svojemu otroku želim tudi očeta. Upam, da ga bom nekoč našla, in da bo izbrani dober oče.
5. Ne predstavljam si neznanih sorodstvenih vezi med tako rojenimi otroki. (čeprav naj bi en darovalec oplodil le dve ženski)
6. Ne predstavljam si zadrego otroka, ko bi sošolcem, prijateljem odgovarjal, da sicer ima očeta, da pa niti najmanj ne ve, kdo bi to lahko bil. Lahko da je celo njegov sosed.
Kot “nezakonski” otrok, oz. otrok oplojen od sicer znanega moškega, ima možnosti ugotoviti svoje korenine, z umetno oploditvijo pa ne.

Na splošno:
1. Zakaj naj bi ženske čakale, kot na Velikega Boga-avtoriteto, da država dovoli umetno oplojevanje samskih žensk?
A se res ne znajdete drugače, kot npr. nek nemški par, sicer lezbični, ki sta sami našli darovalca, ga povabili ksebi na dom, ga spoznali itd. in si sami pomagali z njegovo spremo..v domači oskrbi…?

Primoz,o kerem referendumu tece debata to?