Ansambel za poroko – za žur
Živjo. Skupina Energija nama bo igrala na poroki 11 avgusta letos, imela pa sva jo priložnost že slišati na njihovem špilu in se z njimi tudi spoznati. Moram reči da so super, glasba katero so igrali je bila špica.
Na komentar od * melita gaberina * pa moram reči da so zelo profesionalni in vedo kaj delajo. Moj bodoči mož je bil glede glasbe zelo zahteven, saj ima tudi sam glasbeno izobrazbo. Če pa kdaj kaj zafušajo je pa to čisto normalno, saj igrajo vse v živo. Poslušati sva šla več ansamblov in so oni res bili najboljši in izpolnili najina pričakovanja. Zato sva izbrala skupino Energija in jo tudi vsem vam priporočava, odločite se pa sami.
Lep pozdrav, Nina
No dragi ansambli, da jaz malo dodam.
Tudi jaz sem veliko špilal po porokah. Naj povem, da ima vsak bend sintesajzer, kamor vtakneš USB kluček z midi komadi, ker vseh ravno ne moreš obvladati. Seveda to ne pomeni, da nič ne počneš, če drugega ne moraš biti dober DJ, da lahko usklajuješ vso to tehniko, petje pa je vedno v živo.
Pri muziki ne gre samo za špilanje do pikice natančno, gre za subtilnost ali se ansambel zna vključiti v družbo svatov na primeren način, zna prepoznati kvalitete in prednosti, kaj sem česa ne in ali naredi dober žur. Včasih smo kakšen komad igrali po 10 minut ali več, zakaj? Ker je tako zahtevalo vzdušje, v trenutku se moraš prilagoditi.
Poanta poroke je žur , ne koncert, takšno je bilo naše vodilo in vsi so šli domov vedno zadovoljni. Pa če smo igrali do 2 zjutraj, ali pa do 8 zjutraj. cena ni bila nikoli drugačna od dogovorjene. Največja nagrada je bila zadovoljstvo. Je pa danes ogromno ansamblov, ki jim je to zaslužek. Nič ni narobe s tem, samo vsem polagam na dušo, zadovoljstvo svatov se vedno vrne, zato se splača potruditi.
primož
Nina82, po moje si ti en samopromotor, ko tako zagriženo braniš igranje v živo skupine Energija.Točno tako je, kot je napisal Primož.Na koncu je pomembno, da je bil žur. Kaj pomaga bendu, tudi če igra veliko pesmi v živo (vse itak ne more!) če nima feelinga, katere pesmi naj si sledijo in se ne zna prilagoditi družbi.
Midva sva imela ta vikend poroko in sva najela Deja Vu International. Špica za tiste, ki imajo raje zabavo brez preveč “harmonike”! Pojdite na njihovo www stran in poslušajte posnetke. V živo so ravno tako dobri!!
Pazite pa pri skupini Dežur. Takoj, ko boste videli, da ste za “skupaj” podpišite pogodbo! Nama pa na koncu niti najmanj ni bilo žal…res je vsaka stvar za nekaj dobra.
Začuden sem nad vašim pisanjem. Zakaj pa bend ne more igrat 8ur v živo? Tega ne razumem. Mi smo nedavno nazaj najeli bend, šest članov je, ki so nam igrali od sedmih zvečer pa do šestih zjutraj, torej enajst ur. In garantiram, vse popolnoma v živo. Njihov repertoar obsega vse od narodnozabavnih pa do Van Halenov, Pink Floydov in podobnih. Mogoče res malo bolj rokersko obarvan repertoar, vendar vrhunsko. Ker jaz in moja žena oba prihajava iz glasbenih družin in tudi sama sva akademska glasbenika vem, kaj je v živo in kaj ne. In nas je bilo po pravici povedano malo strah, kaj lahko pričakujemo. Vsi smo bili strašansko zadovoljni. Zasedba relativno mlada, ki jo sestavljajo trije prav tako akademsko izobraženi glasbeniki, odličen vokal in zelo solidno pokrivanje tolkal in kitar vseh žanrov. Presenečeni smo bili! Skratka, ni pomembno za katero skupino gre, demantiram zgolj trditev, da glasbene zasedbe niso sposobne igrat v živo celotnega nastopa. Dobre skupine to nedvomno lahko in take morate iskati. Zasedbi, ki pa je igrala nama pa zaradi okoliščin na tem forumu žal ne moreva nuditi reference. Ker bi s tem naredila več škode, kot koristi. Sva pa neskončno zadovoljna, da sva jih najela. Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
mislim, da so teme o ansamblih zgubile svoj pomen, zato jih zaklepam.
Če ansambli želite oglaševati, se obrnite na Andrejo ali Primoža preko e-naslova [email protected] ali [email protected].
Nove teme o ansamblih bodo od prvega posta dalje skrbno spremljane. Izkušnje so dobrodošle, imena ansamblov pa bom iz postov, čim jih bom opazila, brisala, tako da jih boste lahko izmenjevali le po zasebnih sporočilih. Teme bom pregledovala vsakodnevno.
Lep, čeprav silno vroč teden želim vsem!
LP,
Lenka
Za tiste, ki želijo dobro glasbo z izredno raznolikim programom ter malo narodno zabavne ter zelo ugodno ceno glede na to ker nudijo predlagam skupino OBJEM. Večkrat sem že bila na poroki kjer so igrali in lahko zopet potrdim – super zasedba, ki zadevo dela s srcem. Sicer pa najbolje, da sami pregledate njihov material na Youtubu, kjer je toliko dobrega materiala, da rabite, kar precej časa če si ga hočete samo na grobo ogledati. Tu za primer Zagorske: https://www.youtube.com/watch?v=TJLxA3XiRUY
L.p. Gica
Dobra preizkušena varianta je skupina OBJEM, ki že mnoga leta razveseljuje naročnike po celi Sloveniji. Sploh so v redu če te zanima raznovrstna glasba npr. zabavna glasba, dalmatinska, stari rock, yugo v stilu Mambo kingsov, plesna, pa tudi brez ozvočenja dobro igrajo – gredo kar med folk in pojejo z njim.
Vaš link
Kadar stranka išče dobro glasbeno skupino za poroko mora seveda tudi sama izbirat pravilno.
Če želiš na poroki dobro zabavno glasbo je neumnost povpraševati pri orto narodnjakih. Nekateri se naprimer hvalijo, kako je bend imel super igrice, nato pa od druge osebe, ki je bila na poroki izveš, da so bile te igrice zelo nizkotne in primitivne in da so bile všeč le pijani manjšini gostov. Velikokrat bendi, ki strankam vse obljubijo ter gredo v damping ceno samo da pridejo do posla globoko razočarajo, saj se na koncu izve, da sploh s porokami nimajo pravih izkušenj in da te nabirajo na vaši poroki. Sestava gostov je na vsaki poroki drugačna zato je za poroko modro imeti bend, ki ima čimveč izkušenj tako da se lahko znajde v različnih situacijah in naredi žur tudi če so gostje zamorjeni.
Eden izmed boljših bendov, ki smo ga že večkrat srečali na poroki in ga toplo priporočam je Skupina OBJEM. Tu gre za dobre preizkušene glasbenike. Igrajo vse glasbene zvrsti predvsem pa so zanimivi za tiste, ki želijo več zabavne glasbe in staro dobro yugo muziko.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=1plXA2SETvc
Skupina Objem totalna samopromocija. Ljudje ne nasedajte. Da narediš tako osnovno napako kot ste jo vi, je res amatersko.
Dobro si poglejte youtube povezavo, ki so jo delili v objavi 😀
To je povezava direktno iz Youtube video urejevalnika, kar je dober dokaz, da so sami avtorji teh člankov. Nezaslišano!