Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Antalya Turčija

Antalya Turčija

Pozdravljeni!

Odločili smo se za dopust v Turčiji v Antalyi. Kateri hotel je o. k. za štiričlansko družino. Kako je v Antalyi?

Hvala!

LP Maria

Veliko mesto s peščeno plažo, ki jo od hotelov loči dvopasovna cesta!!!

Hotelov z vsemi možnimi nivioji uslug je kot toče! Pobrskaj malo po Internetu!

Staro mestno jedro, ki ni ravno veliko, tvori s pristaniščem zanimivo lokacijo za popodanski in večerni sprehod, izlet.

V okolici obilica možnosti za zanimive izlete, sploh proti zahodu, kjer je zelo bogata pokrajina z naravnimi in zgodovinskimi spomeniki (predlagam Rent a car).

V Turčiji sem bil že 5 x (v sami Antaliyi še nisem letovla) in nisem bil nikoli razočaran!!!

Mi (5 – članska družina z najmlajšim še ne dve letnim otrčkom) potujemo tja naslednjo soboto v hotel z all-inclusive varianto.
Ker pa je pot kar dolga – dobri dve uri leta in dve uri avtobus – me zanima kaj mi priporočate naj vzamem s seboj : malico za na pot, zdravila, …
Kako je z zdravstvenim zavarovanjem in storitvami v Turčiji? Kakšne so približne cene taksijev npr. stanovali bomo 13km zahodno od Alanye?
Pravzaprav bom vesela vsakega priporočila, da bo pot in dopust čim boljši!
Hvala
Irenca

Mi smo bili v Turčiji, Antalya v mestu Belek v Magic life clubu, hotelu Sirene imperial konec junija z takrat 15 mesečnim sinkom. Tako letalo kot vse drugo je dobro prenesel, čeprav sem imela s seboj ogromno zdravil, saj nikoli ne veš kaj se ti z tako majhnim otrokom lahko zgodi in na srečo nismo potrebovali nič od tega. Hotel je bil super, hrana odlična, vse je bilo zelo čisto…ni kaj kar bi rekla da ni bilo v redu.
Mi sicer na izlete nismo hodili, ker je bilo prevroče (40 – 45 stopinj) tako da kako je zunaj kluba ti ne vem povedat, je pa mož dvakrat šou kolesarit in je rekel da je zunaj zelo umazano, velika revščina…
Vsem ki se odpravljate v Turčijo z malimi otroki lahko svetujem da letujete v hotelih višjega razreda oziroma variano all inclusive, saj si le tako lahko brez skrbi glede hrane, pijače…ali da bi fasal kakšno drisko recimo.
Lep dopust, Mateja

Tudi sam sem letoval v Turčji in to samo v All Inclussive Magic Life klubih. Splača se dati nekaj več denarja za tak nivo uslug, ker dejansko s seboj ne rabiš ‘denarnice’. Usluge hrana in vse ostalo zasluži oceno 10+.

Vsekakor se splača pogledati tudi izven hotelskega naselja. Turčija je na zunanji pogled res revna, tudi umazana, restavracije in hrana pa se mi zdijo skromne vendar tisto kar pač imajo se trudijo urediti in imajo dokaj čisto (spet odvisno kam greš).

Glede cen vam ne morem nič novega povedati, ker odkar je Euro še nisem bil v Turčiji (grem jeseni).

Pravijo pa da so bivše cene, ki so bile v glavnem v DEM pretopili kar v EUR. Torej naj bi bilo sedaj vse za vsaj 1,5 x dražje kot prej, ko je bil predvsem tekstil in podobno zelo poceni.

Svetujem vam vzemite si en dan za izlet (Rent a car) na zahod cca 40 km (Kemer, Phaselis, Olimpus Narodni park…) ogromno zgodovine, lepe, divje plaže, naravne znamenitosti…

New Report

Close