Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Antidepresiv bivši Prozac

Antidepresiv bivši Prozac

Rabim malo pomoči. Kljub terapiji in delu na sebi mi je psihiatrinja predpisala še malo kemične pomoči, ker je stanje preveč hudo. Predpisala mi je fluoxetin, to je tisto, kar je bil včasih Prozac. Poznam teorijo SSRIjev, ampak mene predvsem zanima od koga z izkušnjami ali so stranski učinki pri uvajanju in če vam je pomagal (imam tesnobo, panične napade, skoz se ciklam v istih mislih). Res bi prosila samo za mnenja tistih, ki ste jemali/jemljete, ne rabim komentarjev, da so ADji groza in strah…sem probala brez, delala vse, kar je bilo treba ampak očitno je potrebna tudi taka pomoč. Najlepša hvala za mnenja.

Nikoli nisem razumela po kakšnem ključu predpisujejo adje. Komu katerega mislim. Jaz sem dobila ecytaro, očitno me je psihiatrinja pogruntala in mi dala takega, ki mi je absolutno odgovarjal. Sedaj ukinjam – sicer sama, na lastno pest. Pač pozabila sem jih vzeti 3 dni, sedaj pa sem v dilemi… Lahko vzamem, ali počakam… Nisem imela nobenih stranskih učinkov. Niti enega samega. Bilo je kot, da jih nisem jemala. Sedaj ob nejemanju nekaj težav – odtegnitveni sindrom. Ampak ni hudo, je pa moteče. Kar se tiče paničnih napadov sem jih rešila s psihoterapijo, s spremembo v razmišljanju. Terapevtka mi je ustrezala. Imela je točno tisto, kar sem rabila. Splača se poskusit se kako.drugo terapevtko. Zdravila pa niso.tak bav bav. Pravzaprav zdravila ne spremenijo tvojega razmišljanja, ne preprečujejo paničnih napadov,… Vzami, če ne drugo, bo placebo. 😉 sicer pa – če potrebuješ pogovor – glede na to koliko psihoterapije sem dala skozi… Morda ti lahko vsaj malo pomagam. Če si za to, si lahko ustvariš nek mail naslov, lahko tudi pod lažnim imenom, pa si piseva.

Zia, hvala za napisano, oglasi se mi na aavadreams@gmail.com

Ne ukinjaj AD.jev na lastno pest. Tako je naredila moja prijateljica in je depresija po par mesecih udarila s polno paro.
Jemlji zdravila vsaj vsak drugi dan, ali polovičko tablete, vsekakor pa se posvetuj s tvojim zdravnikom!

Ne ukinjaj AD.jev na lastno pest. Tako je naredila moja prijateljica in je depresija po par mesecih udarila s polno paro.
Jemlji zdravila vsaj vsak drugi dan, ali polovičko tablete, vsekakor pa se posvetuj s tvojim zdravnikom!
[/quote]
AD se ukinja s počasnim/postopnim zmanjševanjem doze, da se ima telo/možgani čas nazaj privadit.. odvisno tudi koliko časa ste jemali. Nekje sem zasledil nasvet, da naj bi se vsaj toliko časa potem še zmanjševalo dozo!

Popoldan. ☺

Če je trajalo mesec ali več, da ste občutili učinek antidepresivov, potem bo ob prenehanju enako. Torej v treh dneh se ne bo zgodilo nič babe tumpaste.

Kako pa na koga vpliva določen antidepresiv avtorica, tega še zdravnik ne more v naprej vedet, kaj šele monklje.

Če je trajalo mesec ali več, da ste občutili učinek antidepresivov, potem bo ob prenehanju enako. Torej v treh dneh se ne bo zgodilo nič babe tumpaste.

Kako pa na koga vpliva določen antidepresiv avtorica, tega še zdravnik ne more v naprej vedet, kaj šele monklje.

Moč vaših pozitivnih misli je milijonkrat večja od vseh psihiatričnih bombončkov. 🙂

V tebi se skriva neskončen rezervoar zdravja, ki se prebuja in tebi je nadvse lepo.
Zunaj krasno Sonce sije in isto Sonce v neskončnih globinah tvojega srca tudi sije.
(se vam opravičujem, ker vas tikam)

Če vas zanima še kaj več, vi kar svobodno vprašajte.

drug drugega programiramo

Moč vaših pozitivnih misli je milijonkrat večja od vseh psihiatričnih bombončkov. 🙂

V tebi se skriva neskončen rezervoar zdravja, ki se prebuja in tebi je nadvse lepo.
Zunaj krasno Sonce sije in isto Sonce v neskončnih globinah tvojega srca tudi sije.
(se vam opravičujem, ker vas tikam)

Če vas zanima še kaj več, vi kar svobodno vprašajte.
[/quote]
Joj, a zlomljeno nogo tudi s pozitivnimi mislimi zdraviš? Pa ob vseh pozitivnih mislih očitno ne znaš brat – ženska je prosila za mnenja tistih, ki imajo s tem zdravilom izkušnje. Daj nehajte s temi bučkami. Avtorica, nimam izkušenj prav s prozacom ali njemu podobnimi, upam pa, da ti kdo zna pomagat.

Joj, a zlomljeno nogo tudi s pozitivnimi mislimi zdraviš? Pa ob vseh pozitivnih mislih očitno ne znaš brat – ženska je prosila za mnenja tistih, ki imajo s tem zdravilom izkušnje. Daj nehajte s temi bučkami. Avtorica, nimam izkušenj prav s prozacom ali njemu podobnimi, upam pa, da ti kdo zna pomagat.
[/quote]

Očitno tudi vi potrebujete neko pomoč, pa me zanima, kaj vas v resnici zanima?

Ok. jaz se vsem opravičujem za nesporazum.
Ampak takole je:
v tabletke je treba imeti več kot samo vero, da tabletke čudeže delajo.

Dejstvo je, da tablete ne spremenijo mišljenja, ne rešijo te občutkov krivde, če si storil napako, to se rešuje samo s pomočjo psihoterapije, pri čemer je antidepresiv lahko pomoč, pomaga pa ne nič, dokler se razmišljanje v glavi ne spremeni. Žal. Žal ni čudežne tabletke, ki bi ozdravila depresijo. Depresijo človek ozdravi sam, ko je pripravljen sprejeti razmišljanje, ki na novo vzpostavi ravnovesje v življenju.

New Report

Close