Antidepresiv trittico izkušnje
Pred dobrim letom me je doletela huda nespečnost. Spala nisem nič, čez dan pa sem se vedno znova bala večera. V prsih me je rahlo tiščalo, čutila sem nemir. Osebna zdravnica me je napotila h psihiatru, ki mi je predpisala najprej Mirzaten, ki pa mi ni pomagal in potem še ene zdravila, vzela sem samo dve, ampak sem se po njih zelo slabo počutila. Nato mi je predpisala Trittico 150 mg. Začela sem z odmerkom 50 mg, to je z eno tretjino tablete. Zdravnica mi je ukazala, naj nato dozo zvišam na dve tretjini, oziroma na celo tableto. Ostala sem samo pri tretjini tablete, ki mi je pozdravila nespečnost. Občasno me tu pa tam še tišči v prsih, vendar si pomagam na vse načine: z delom, s hojo, s telovadbo, z molitvijo, da to preženem. Cela tableta bi bila zame preveč, če bi vzela čez dan, bi bila popolnoma omamljena. To so moje izkušnje.
Trittico sem dobila zaradi nespečnosti. Vzela sem 1/3 tablete – samo enkrat in nikoli več. Spomnim se samo to, da sem zaspala praktično takoj in da imam tri dni luknje v spominu. Od večera, ko sem tablet vzela, pa par dni kasneje, ne vem, kaj se je z menoj dogajalo. Sem postavila na tehtnico: napadi panike, nočne more, nespečnost ali luknje v spominu in nezmožnost vedet kaj se dogaja s tabo. Izbrala sem prvo.
Stanje se je hitro izboljšalo samo – pomoje zaradi strahu, da bi mogla ponovno vzet ta strup od tablete.
Poizkusite kdaj tudi vaje za samo pomoč: https://www.psihoterapija-ordinacija.si/pt/samopomoc
Obup, 30.08.2018 ob 06:28
Trittico sem dobila zaradi nespečnosti. Vzela sem 1/3 tablete – samo enkrat in nikoli več. Spomnim se samo to, da sem zaspala praktično takoj in da imam tri dni luknje v spominu. Od večera, ko sem tablet vzela, pa par dni kasneje, ne vem, kaj se je z menoj dogajalo. Sem postavila na tehtnico: napadi panike, nočne more, nespečnost ali luknje v spominu in nezmožnost vedet kaj se dogaja s tabo. Izbrala sem prvo.
Stanje se je hitro izboljšalo samo – pomoje zaradi strahu, da bi mogla ponovno vzet ta strup od tablete.
Draga, tole si si pa ti sama skuhala v psihi. Trittico začne delovati po dveh do treh tednih.
pikimepiki, 08.03.2025 ob 21:43
Da se date nasrat na te antidepresive.
Ma faak no, VSE, popolnoma VSE vam je dostopno, da najdete informacije o antidepresivih.
Pa se še zmerom pustite nasrat na antidepresive.
Ovce, ovce, po petih letih farmakomafijske nategancije vam še zmerom ni jasno, KAJ so antidepresivi.
Jih jemljemo mi zaradi takih v okolici kot si ti da lahko preživimo v vaši družbi