Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Antimalarik Malarone

Antimalarik Malarone

Prodam 1 škatljico in pol (18 tablet) antimalarika Malarone (GlaxoSmithKline). To so trenutno najboljše tablete proti malariji, ki se jih da dobiti pri nas in imajo najmanj stranskih (neželenih) učinkov. Svetujejo jih tudi potapljačem.

Odmerek je ena tableta enkrat na dan. Tablete se prične jemati 1 do 2 dni pred vstopom na malarično območje. Na malaričnem območju se jemlje tablete vsak dan – priporočljivo ob enaki uri in skupaj s hrano ali z mlečnim napitkom. Po prihodu iz malaričnega območja se tablete jemlje še 7 dni. Torej 18 tablet zadostuje za eno osebo za 10 dni, za dve osebi pa za 2 dni na malaričnem območju.

Tablete so bile kupljene julija 2007 pri Zavodu za zdravstveno varstvo Slovenije in so še originalno zapakirane z navodili za uporabo. Ostale so mi, ker sem spremenil načrtovno pot in se na malaričnem območju zadržal krajši čas od predvidenega.

Glede na kvaliteto tablet je višja tudi cena teh tablet. Na Zavodu jih prodajajo za 50 EUR/škatljico. Za ta denar prodam jaz škatljico in pol.

Posvetujte se s svojim zdravnikom ali farmacevtom in v kolikor se odločite za Malarone se slišimo 🙂

Lp
Rok

New Report

Close