Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Antipollution fault – Kaj to pomeni 206

Antipollution fault – Kaj to pomeni 206

Na P206 mi sveti oranžna lučka (za motor) in izpiše se “Antipollution fault” na ekranu. Pred kratkim se mi je prvič izpisalo sporočilo na zaslonu, šele danes sem pa opazila, da lučka sveti ves čas, sicer pa nisem opazila nobene spremembe pri delovanju avta.

Kdo ve, kaj to pomeni?

Bi bilo možno, da je treba le zamenjati zračni filter?

je dizel al bencin?

če je bencin bi mogoče bla lambda sonda?
če je dizel…se j emogoče filter trdnih delcev zabasal?

Glede na to da je antipollution nekaj v mseri zmanjševanja onesnaževanja …ne vem če je glih filter kriv

a avto je zgubu kaj na moči, težje vžiga, kako je s plini (gredo kakk delci ven, je dim obarvan..če je dizel seveda)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ne, bencinar je. Pred kratkim je bil zamenjan auspuh, to je pa tudi vse. Nisem opazila, da bi bilo karkoli drugače, kot prej. Sem pogledala v knjižico, pa ni nič konkretnega napisano….

če je crknila lambda sonda se itak to na avtu ne pozna..pozna se sam ko se plini merijo. Pejt na servis/ k mehaniku pa naj ga na komp priklopi. če je sonda fuč se bo to vidlo. Lahk pa greš tud tja kjer se tehnični delajo, pa naj pline na hitrco skontrolira….se bo tud vidlo

sicer nalogo vračnanja plinov v ponovno zgporevanje opravla EGR ventil, kar je spet nekaj za zmanjševanje emisij, sam po moje če bi to šlo bi se verjetno tud kako poznalo/vidlo…

pejt k mehaniku pa naj ga komp priklopijo

Ja, bom šla ja. Hvala za nasvete.

Tile Peugeoti s tem svojim “antipullation fault” so prav zoprni!
Lahko ti je šlo kaj resnega na avtu, lahko kaka malenkost, lahko pa nič. Meni so tako na servisu ene par stvari zamenjali, potem sem pa nehala popravljat in sem ignorirala to lučko, pa sem ugotovila, da se kar tako prižiga, kakor se njej zazdi in potem čez en čas je nehala. Prijateljem so zamenjali neko malenkost. Eni znanki se je tudi kar prižigala za vsako malenkost. Skratka, na te Peugeote se ni za zanest.

Sonda skor nikoli ne crkne.Lahko ,da ti nagaja diza kar je zelo mogoče lahko pa ,da je čisto banalna napaka.Če prebija kakšen kabel od svečke se obvezno prižge lučka od ajnšprica ali to kar ima avtorica.Najbolj na tester pa še to ni zagotovilo da bo kaj pokazal.Lahko je senzor prostega teka takrat na začetku še ne nagaja.pozneje ti začne topel težko vžigat.Ta lučka se prižge tudi ,ko crkne vodnotemperaturni senzor.
Samo pazi ,da ti ne prdajo sondo potem pa se bo spet pojavljala napaka.Zarad sonde sploh ni mogoče tale lučka.

To pomeni, da je treba s testerjem ali računalnikom, preveriti kodo napake, ki jo je zaznal avtomobilski računalnik.
Lahko je samo kakšna malenkost, lahko je treba samo resetirati napako, lahko zamenjati kakšen senzor….

Na mojem cliotu je dolgo casa gorela oranzna lucka za motor mislim da kar kake 3 leta sem se navadila na njo pa mi ga prejsni teden mehanik priklopi na racunalnik sploh mu tega nisem omenila ker me vec ni motilo avto je sel normalno pa mehanik resetira napako in zdaj lucka vec ne gori.

New Report

Close