Najdi forum

antivirusni program

Živjo vsem,
Po e-mailu sem dobila virus. Ker se mi to še ni zgodilo, ne vem točno, kaj naredit- verjetno namestit antivirusne programe. Kakšne oz. katere mi priporočate? Ali so tisti, ki jih dobiš na netu dobri (neke sem vidla na Siol-ovi strani)?
Za zdaj še nisem opazila kakih večjih sprememb na računalniku, ali se le-te lahko pojavijo kasneje?
Še to: naslov e-maila ja bil :Stare spomine sta začela..priponka pa je imela končnico *exe (mislim da), če kdo to slučajno pozna.
Hvala za odgovore!
LP

Prav veliko nisi povedala vsaj kolkr jest vem, poglej si tule če kaj najdeš zase
pa veliko sreče …poglej zadnje dneve kroži… Magistr.B…vsaj jest sm ga dubu trikrat prejšnji teden…..

http://users.volja.net/sbadov/si_index.htm
http://www.kabi.si/si21/fsav/

Tudi mi smo imeli virus na racunalniku in ne samo enega. edino kar smo lahko naredili je bilo, da smo nesli racunalnik k majstru in je v celoti naredil remont. Sedaj imamo tudi antivirusni program NORTON. Je super in ti ga priporocam. Res da je cena za eno leto cca. 20 000, vendar boljee to kot 100 000 za popravilo.

Ne bodite no take ovčke. Ovce je potrebno briti – in to na nekaterih servisih veselo počnejo. Če bi mi kdo za odstranjevanje virusov zasolil 100.000, ga obrijem tudi spodaj!

Če se vam slučajno ali po nesreči pripeti, da se okužite s priponko, je najprej treba poiskati način za odstranitev tega virusa. Če to zaradi virusa ni možno z vašega računalnika, pa pri prijatelju, ki ima internet. Večino virusov, ki priletijo s pošto, je možno odstraniti s kratkimi programčki, ki so na voljo kmalu po tistem, ko se novi virus prijavi. Najdete jih na straneh Nortona, Sophosa, Kivija, McAfeeja in drugih.

V iskalnik Google enostavno vpišite: Removing MagistrB – in hitro boste na pravem mestu. Včasih je odstranjevanje malce bolj zapleteno, takrat lahko poprosite za pomoč frenda, ki ima več izkušenj s tem.

V Kranju se dobi verzija Nortona 2002, ki velja leto dni, in resnično lepo varuje pred virusi, saj pregleda vso odhajajočo in prihajajočo pošto, stane pa le dobrih 6 tisočakov. Verjetno se to verzijo Nortona da kupiti tudi drugod.

Lep dan brez virusov – kot napiše Samo iz Kivija.

kako misliš, da velja samo leto dni….jaz mislim, da velja za vedno, saj se tudi večkrat na mesec posodablja,včasih kar vsak dan…..

Sam uporabljam zaščito BitDefender (http://www.bitdefender.com), ki je hkrati tudi dober software-ski fire-wall. Nortona sem imel na mašini točno 1 dan. Saj ne da je slab, vendar tako “zažlajfa” mašino, da je kar groza pa še drag je. BitDefender pa je za to, kar nudi praktično zastonj… Poleg tega se vsaj Norton 2001 na XP-jih rad obesi. Na 2000 je še kar delal, na XP-jih pa je bilo hitro konec veselja. Skratka, če malo pobrskaš po internetu, dobiš kar nekaj zelo dobrih protivirusnih zaščit za razumen denar ali pa celo zastonj.

LP

Domnevam, da je vgrajen time limit, torej po 1 letu najbrž ne bo več možen avtoupdate.

Stare verzije Nortona so nekatere mašince res močno upočasnile. pri v. 2002 tega še nisem opazil. Za XP pa bržkone obstaja posebna verzija.

Nekateri med delom antivirusni program enostavno odklopijo, zlasti ko niso na netu in če jih preveč duši.

Težko je ocenjevati, kateri je boljši. Ob okužbi je za odstranjevanje včasih potrebno uporabiti izdelke več firm.
Najboljša je pozornost pri sprejemu pošte, pa še nič ne stane.

Klemenxx, katerega pa ti uporabljaš?

Oprosti malo hitro sem se prenaglila glede cene popravila.
Pozabila sem da je bil v ceni tudi antivirusni program, ter TDK cd-r/rw zapisovalnik. Vem pa da so nam na racunalniku dobesedno vse instalirali na novo. Norton 2002 dela brezhibno in brez kakrsnegakoli obremenjevanja racunalnika. Nato smo ga instalirali tudi na laptop in tudi tam vse normalno dela.
sem pa sigurna v ceno tega programa, to je 160 000 LIR.
In mislim da nas ta mojster ni nic obral, je nas prijatelj in je naredu kar je pac moral. So poskusali da bi posamezno odstranjevali viruse, vendar je bil racunalnik res v k….Rekel nam je da je bilo gor enih 7 virusov in da je sedaj v Italiji prava norisnica s temi virusi.

Živjo vsi skupaj..

Imate prav čisto vsi.

Z Nortonom so na XP-jih težave, edina verzija Nortona ki dela na XP-jih je 2002.
Norton ver. 2001 na XP-jih ne dela dobro – ima napake in si upgradejte na ver. 2002, katera pa dela OK.

In resnično Norton ima v ceno vkljuučeno enoletno brezplačno osveževanje
podpisov virusov, kasneje je pa potrebno plačati cca. 30 $ zopet za eno leto, itd..

Drugače pa imate F-prot za DOS, ki je brezplačen in zna odstraniti vse viruse.

Drugače pa imate na tem linku
zelo dober brezplačen Antivirusni produkt za osebno uporabo. Deluje na
Win 9xx ver., na Windows NT 4, Windows 2000 in Windows XP – deluje zelo
dobro, imate tudi brezplačno update novih virusnih podpisov, itd….

Jaz osebno uporabljam Norton-a imam licenčnega (kupljenega), vendar iz raznih
vzrokov dodatno uporabljam tudi tega, ki je zgoraj napisan in F-prot za DOS.
Namreč Norton ima že nekaj časa majhne težave, ki meni osebno gredo na
živce.

lp

Klemenxx, jaz osebno uporabljam Sophos, ker ga imamo v firmi kupljenega in je vedno lepo osveževan. Tudi doma na PC-ju imam tega Sophosa in Win ME, ter zadeva teče lepo. Koakšne pa imaš ti izkušnje z Sophosom? Aja, ko si omenil F-prot, res je odličen. Je prijatelj dobil Jack Ripperja, ki okuži tudi boot sektor in je F-protec zadevo fantastično uredil. LP Harry

Hary kaj ti tudi ne moreš spati hehe..

Imaš prav.

Tudi pri nas v službi uporabljamo Sophos, je eden za mene osebno najboljših
produktov, čeprav ima kar nekaj napak ki mene osebno motijo.

Ja seveda eden definitivno naj..produktov v tem razredu. Čeprav so včasih malce
počasne sorte, itd… so naj..

Sedaj pa gremo počasi na hrbet..
ADijo

Ja maš prav. Bo treba na hrbet. LP Harry

Spet jaz. Ugotovila – da se virus imenuje Magistr-B.OK.Naložila sem si Sophos Anti-Virus-ni program (februar 2002), ki mi pokaže točno vse fajle, ki so okuženi..Potem pa napiše nekaj v tem stilu: For further details check the users manual…
Kaj pa zdaj? S čim naj virus odstranim, ne le pregledam, kje je?
Ali je ta program preslab, ali se teh dokumentov ne da “pozdravit”?

Help!

Živjo.

Snemi si program za brisanje Magistra

startaj ga in ti bo razkužil mašinco..

lp

Žal nič boljš, počasi že obupujem..tista zadeva je bila za Magistr A, jaz pa imam Magistr B, za kar pa nisem našla ustreznega programa na istem naslovu..
Nič, vseeno hvala! Se bom zdaj pa naučila o virusih…vsaka stvar je za nekaj dobra..
LP

Takole. Z mojim skromnim znanjem ti sicer ne morem kaj pria pomagati,
je pa na spodnjem linku lepo vse opisano, kako se te nadloge rešiš.

Še link :

Upam, da je link aktiven.
Lp
Posavec

pošlji email pa ti pošljem antimgr za varianto B

lp
moj email [email protected]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close