Aparat za moško striženje
Jaz mojega že nekaj let strižem sama.
Je čisto preprosto. Nastaviš dolžino las, pa je.
Najprej smo imeli aparat znamke severin, ki smo ga kupili enkrat v merkatorju. Ta nam je služil kakšnih 7 ali 8 let. Sedaj pa ni več oster in smo ga morali zamenjati. Kupili smo drugega, tokrat znamke carrera. Z njim sploh nisem zadovoljna in razmišljam, da bi kupila drugega.
Na prvem, so se menjali nastavki za dolžino. Strigel je zelo dobro in natančno.
Pri tem, novem, pa smo mislili kako fino bo, ko se samo na aparatu nastavlja dolžina. Pa ni. Lasje uhajajo mimo rezila, tako, da je sin, ki ima zelo trde in goste lase po prvem striženju bil takšen, kot bi ga kdo obgrizel.
Striženje zaradi tega traja dlje, pa še ni čisto tako ostrižen, kot bi želela. Še vedno ostane kakšen las, ki je “ušel” rezilu.
Jaz priporočam nakup aparata, kjer se nastavki za dolžino las menjajo. Ne znam sicer opisati … pri teh nastavkih je tako, kot bi imel podaljšan glavnik, … če pa je en nastavek na aparatu, ki se mu regulira dolžina, pa je to samo nekakšen obod in lasje lažje uhajajo.
Najbolje bo, da primerjaš oba tipa aparatov v trgovini in boš takoj videla o čem govorim.
Vse moje moške strižem že nekaj let s tako mašinco, kupila sem jo v šparu una firma bajbi…ne vem točno no, ni bila draga striže odlično. Glej res ja, da boš kupila ornk mašinco, kajti poceni jajca so ponavadi vredna en drek. Mi smo imeli srečo ja, da je bila relativno znižana, na nkeje 6.000 in striže res odlično.
Pri nas imamo pa Bravnovo mašinco, staro že več kot 10 let. Do pred dobrega leta dni je bila še akumulatorska, sedaj pa se noče več polnit in jo uporabljam kar na kablu. Z njo sem bila jaz, ki jo uporabljam, zelo zadovoljna, je pa že takrat bila skoraj 17.000 Sit.
Sem pa pred dobre pol leta kupila znamko Babybliz ali nekaj podobnega, in je čisto zanič. Noče in noče striči las, ali pa moram najmanj trikrat po enem in istem koncu, pa še dolžina ni nikoli takšna, kot jo želim. Čisto stran vržen denar, čeprav res ni bila draga.
Priporočam mašino, ki se jo lahko uporablja tudi za striči brado, takšna je moja prva, Bravnova, in res se kar ne morem ločiti od nje.