Aparat za sladoled brez postavljanja v skrinjo
V ožji izbor znam so prišli Nemox, Simac, Delonghi in Gaggia.
Ravno sedaj berem o fiksni posodici Delonghija in ga bom najbrž črtala.
Nemox je tisti, ki dela tudi profesionalne aparate. Ima tudi malo večjo posodico za sladoled. Sem pa nekje prebrala, da en model ni vredu, ker se ne ugasne sam, ko konča in moraš zraven stat. No zdej pa ne najdem kateri model je to
Simac je v Italiji najbolj pogost. Pač razširjena znamka kar ne pomeni, da je boljša.
Gaggia pa je malo dražja od ostalih ampak jo tudi hvalijo.
Ti malo kasneje še linke dam gor.
No, pa sem našla: http://en.wikipedia.org/wiki/Post-purchase_rationalization
Ljudje, ki po nakupu vidijo, da so kupili nekaj, česar ne rabijo, ali pa da so stvar preplačali “… do not wish to feel they made the wrong decision, and so will attempt to convince themselves, and their peers, that their original choice was the correct one“.
@savrinka – a v te aparate daš smetano pa sadje (čokolado) , ali so to za praške?
Kaj se da notri? Koliko traja? (jest bi tud
Tako ja. Smetana, mleko, sadje. Eni se delajo z vodo in sadjem. Pač kot v slaščičarni. Imaš bolj kremaste in bolj vodene. Potem se lahko dela z jogurtom. In pa tudi granite. Tiste prave italijanske granite :)))
Čas je odvisen od moči strojčka in veliko od temperature sestavin. Če daš not mrzlo mleko in mrzlo sadje bo hitro narejeno. Če je vse toplo lahko rabi tudi 3x več. Govora je o času 20 minut do 1 ure. Bistveno je, da tukaj daš sladoled ven in narediš novega Pri teh poceni narediš sladoled, če so sestavine tople ti ga ne naredi in potem moraš dati strojček v skrinjo za vsaj 5 ur in šele takrat lahko delaš nov sladoled. Skratka vedno moraš vsaj 5 ur prej vedet, da boš delala sladoled. Pa še je razlik ma mislim, da je to bistvo.
Mi ga bomo imeli samo še ne vem katerega :))) Sem velikokrat jedla sladoled iz strojčka in s pravim receptom je božanski.
Bi rekla, da to velja bolj za forume, kjer ima večina neko identiteto. Ker vse pomankljivosti in tudi konkretne kritike sem jaz našla ravno v ocenah izdelkov, ki jih pišejo zadovoljni in nezadovoljni kupci. In kadar sem si vzela dovolj časa sem s pomočjo teh ocen in seveda konkretnih podatkov o aparatu uspela kupiti dober izdelek. Še vedno se zgodi, da bi danes kaj kupila drugače ampak ravno zanič stvari pa še nisem kupila. Upam, da ga ne bom tokrat :))))
Ja to kar drži. Če mešaš na 20 minut dobiš dober kremast sladoled. Ampak čisto isti pa le ni ker je v skrinji navadno premrzlo. Vsekakor je pa sladoled odličen, če so le sestavine prave.
No seveda je nekaj odvisno tudi od okusa.
Jaz si težko predstavljam, da bi uspela na 20 minut mešat sladoled in tako stempirat, da bo potem ob pravi uri narejen. Pač malo komoditete je vsekakor prisotne pri nakupu takega aparata. Kot vsakega drugega. Kruh tudi pečem v aparatu pa pride v pečici odličen, če ne celo boljši.
Ja to kar drži. Če mešaš na 20 minut dobiš dober kremast sladoled. Ampak čisto isti pa le ni ker je v skrinji navadno premrzlo. Vsekakor je pa sladoled odličen, če so le sestavine prave.
Jaz si težko predstavljam, da bi uspela na 20 minut mešat sladoled in tako stempirat, da bo potem ob pravi uri narejen. Pač malo komoditete je vsekakor prisotne pri nakupu takega aparata. Kot vsakega drugega. Kruh tudi pečem v aparatu pa pride v pečici odličen, če ne celo boljši.[/quote]
zmrzovalnik dam na superfrost za čas zmrzovanja (-32C) in premešam na 2 uri. se mi ne zdi veliko dela. no, vsekakor zelo dobro plačana ura
temperatura v zamrzovalniku je pa tudi sicer za postrežni sladoled prenizka, ampak predpostavljam, da boš tudi ti narejen sladoled dala nato v zamrzovalnik? se pravi, v vsakem primeru moraš pred serviranjem počakati, da pride bližje k 0 C. ali pač ne?
no, je pa res, da mi še vedno pečemo tudi kruh v pečici
je pa res, da
Jaz si težko predstavljam, da bi uspela na 20 minut mešat sladoled in tako stempirat, da bo potem ob pravi uri narejen. Pač malo komoditete je vsekakor prisotne pri nakupu takega aparata. Kot vsakega drugega. Kruh tudi pečem v aparatu pa pride v pečici odličen, če ne celo boljši.[/quote]
zmrzovalnik dam na superfrost za čas zmrzovanja (-32C) in premešam na 2 uri. se mi ne zdi veliko dela. no, vsekakor zelo dobro plačana ura
temperatura v zamrzovalniku je pa tudi sicer za postrežni sladoled prenizka, ampak predpostavljam, da boš tudi ti narejen sladoled dala nato v zamrzovalnik? se pravi, v vsakem primeru moraš pred serviranjem počakati, da pride bližje k 0 C. ali pač ne?
no, je pa res, da mi še vedno pečemo tudi kruh v pečici
je pa res, da[/quote]
Jaz računam točno tko ja. Sestavine v strojček, ta čas čikule čakule in potem direkt na mizo V skrinjo ga bom dala samo, če ga ne bi vsega pojedli kar pa močno dvomim, da se bo dogajalo. Sicer pa imam rada italijanski sladoled, tisti pravi, ki je v Italiji dejansko umetnost. In ta ni nikoli zmrznjen
Ker pa aparata še nimam bi lahko ti napisala kakšen recept Jagode so zdej recimo
Vem, da sladkor naredi kristalčke in je potrebno uporabiti glukozo. Ma sej ni važno. Če mi napišeš tvoj recept ga še danes stestiram. Imam ravno dovolj časa :)))
Savrinka, na katerega se nagibas sedaj? Jaz tudi sanjam o tem aparatu, pa tudi ne vem katerega. Ti ki jih ti gledas, koliko pa to znese v EUR. Zadnjic sem enega videla na ebayu ali amazonu, sam se mi je zdelo, da zna bit pa cena premala, ceprav ocene pa niti ni imel tako slabe. Joj, caki pogledam ce najdem.
Trenutno vodi Nemox Čeprav sem brala danes eno ameriško stran in ful hvalijo delonghija tako, da ga nisem črtala.
Zvečer ko grejo otroci spat si bom vzela čas in do konca preštudirala. Ni bilo dosti koristi od vas ha ha (se hecam seveda)
Cena se pa začne pri nekje 200€. Za manj takih aparatov ni ali pa je popolnoma zanič. Najcenejši kolikor toliko spodoben je bil 195€ ampak me ni prepričal. Gledam pa do največ 300€ To mi je tista res zgornja zgornja meja pa še to samo, če dobimo letos regres :))) Sem navajena regres porabiti za en tak nakup, da je potem za leta uporabe, ker če ne se itak porabi med letom pa ni nikoli toliko denarja skupaj :)))
Unold je tudi v razponu do 240€. Dejansko ena najcenejših in nima višjega cenovnega razreda. Ena od kritik, ki sem jo našla je, da je plastika zelo švoh. Sem sedaj eno poklikala in posodice ni možno prati v pomivalnem stroju, ni možno delati sorbetov. Kako so ostale ne vem. Te recimo jaz ne bi izbrala, ker če dam 160€ kar ni malo bom dala še malo zraven in kupila za prav. Moje razmišljanje :)))
Za recepte pa velja
O kakšnih dragih aparatih za sladoled pa to govorite? 200€ sigurno ne bi dal za aparat za sladoled… Jaz imam doma tega vendar v drugi barvi in sem zadovoljen. Drag ni bil, tako da je vreden svojega denarja. Najbolj všeč mi je to, da ga enostavno spereš in že je čist. Sedaj več ne kupujemo sladoleda, ampak si naredimo enostavno doma in vsaj vemo kaj vse je notri, ne pa tiste kemikalije v trgovini. Priporočam ta aparat za sladoled, saj ni niti tako zelo drag, pa še priročen je za te vroče poletne dni.
Aparat za sladoled je lahko tudi bolj ugoden, mi smo kupili zdelo dobrga;
http://www.atrgovina.com/trgovina/aparat-za-sladoled-yogu-joy/
Ntri samo namečeš zmrznjeno sadje in je zrihtano
Tole žal ni aparat za sladoled ampak mikser zamrznjenega sadja.
V aparat za sladoled daš not sestavine in potem ven dobiš sladoled. In je razlika ali imaš te za okoli 50 €, ko daš v zamrzovalnik posodo in potem pač aparat meša, dokler vsebina na zamrzne (in včasih se prej posoda segreje, kot vsebna zamrzne). ALi pa take s kompresorjem, ki so večji in dražji, ampak ti lepo mešajo in sproti hladijo oz. zamrzujejo.