Aparat za zobe
No stara bom 24 in ga bom spet morala začet nosit.
Nosila sem ga v osnovni šoli (8 let).
Takrat je potem ortodontka zaključila zdravljenje.
Rekla je da se je nardilo kaj se je dalo nardit za zdaj, da morda bo ostalo tako lahko pa se še poslabša in da takrat se bom pač sama odločila.
No sedaj se je poslabšalo, saj imam zelo ozko čeljust.
Aparat moram plačat sama in zo me stane 2.500,00 eur.
Je imel kdo to srečo, da mu ga je delno krilo zdravstvo, saj gre za zdravstevni primer ne za lepoten?
Hvala
Zato, ker imam zelo zelo ozko čeljust in precej močne zobe, ki rinejo iz čeljusti in dleden se mi umika gor. Tako, da imam zobe zelo občutljive, ker že “živ” del zoba gleda iz čeljusti.
To se ne da popravit – škoda je takšna kot je.
Dolgoročno pa se bo dlesen popolnoma omaknila in naredili se bodo gnojini žepki – posledično zobje padejo ven.
Zato mi bodo spulili zgoraj in spodaj 4ke ali 5. in dali zvezdice, ki bodo zobe poravnali, da se ne bodo več tiščali in rinili iz dlesni.
Zobje so se pa premaknili tudi toliko ven, da se mi pozna malo na dovoru, sploh na sičnikih 🙂
Tako se jih pač da rešit. Imam pa drugače zelo lepo oblikovane zobe in kvalitetne – samo to je problem. Zato pač pravim, da raje rešim moje zobe, kot pa čez par let plačujem umetne – pa itak bo vsako leto dražje.
Pozdravljena.
Tudi za otroke po novem zakonu žal ni vse brezplačno. Ali gre vse preko zdravstvenega zavarovanja je odvisno od točkovanja potrebe po aparatu.
Moji 8 letni hčeri je zgornja enka zrasla precej zadaj in bo dobila aparat, ki ga bom morala plačati sama, saj so ostali zobje ok in je zbrala le 8 točk, potrebuje jih pa 18, da ti krije zavarovalnica. Žal je tako.
LP
V tvojem primeru se moraš vsekakor pozanimati, ali je možnost vsaj delnega kritja aparata iz zavarovalnice, lahko bi pomagalo tudi to, da si aparat že nosila. Povprašaj pri zobozdravniku, ortodontu in na zzzs, da dobiš informacije z vseh strani. Če možnosti kritja ne bo, se vsekakor odloči za samoplačniški aparat, ker je to edina možnost, da rešiš svoje sicer zdrave zobe pred izpadanjem. Ker je razlog resnično zdravstven, bi morda celo šlo z doplačilom, vendar pa je ponavadi s tem pogojena tudi dolga čakalna doba. Odloči se tako, da tvoje zdravje ne bo trpelo, pri nas je žal tako, da če želiš najboljše zase, to pač stane.
Maja, jaz sem stara 35, pa so tudi do letos mislili, da imam paradontozo, tako se mi umikajo dlesni. Pa sem se pokazala ortodontu od otrok in je takoj uvidel, da je moj problem enak kot tvoj. Ekola, imam (samoplačniški) aparat in je že po nekaj mesecih boljše – nič več krvavečih in bolečih dlesni, kolikor so se že odmaknile, so se pač že. Tako da je snemljiv aparat v teh priemrih edina rešitev.