Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Apertum montažne hiše

Apertum montažne hiše

Pozdravljeni!

Zanima me če ima kdo izkušnje s podjetjem Apertum (Miklavž – Skoke), ki se ukvarja z gradnjo montažnih hiš. Uporabljali naj bi enake materiale kot Marles.

Zanimajo me predvsem reference, zadovoljstvo strank, cena, kakovost, prilagodljivost,…

Vsi ki karkoli veste o njih … na plan z informacijami.

Hvala in lep dan še naprej 🙂 !

Meni njihova spletna stran ne vliva veliko zaupanja, pa tudi razmerje med kapitalom in obveznostmi je več kot kritično…

Ne varčuj pri hiši, izberi marles ali kaj znanega, glavni strošek bo parcela, komunalni …
A parcelo že imaš?

Ja, parcelo že imamo. Je komunalno urejena, (za nas) na super lokaciji in na nezahtevnem terenu. Hiše ne bi podkletili.

Za ostala podjetja se zanimam zato, ker se mi zdi da Marles velja za sinonim dobre montažne hiše na podlagi davno postavljenih Marlesovih naselij. Saj verjamem da so res dobri (naselja še vedno stojijo in so v dobrem stanju) ampak je tudi cena temu primerna. Je pa Marles pred časom imel super akcijo za hišo na ključ. Letak prilagam v priponki (upam da bo delovalo).

Zdaj pa se sprašujem; torej je možno postaviti dobro hišo za »normalen« denar. Zakaj bi plačevala veliko več za zveneče ime izvajalca. Zavedam se da je vsakemu podjetju v interesu čim večji dobiček, ampak vseeno mislim da manjša podjetja (Apertum, Pergola, Žiher,…) niso orientirana samo v zaslužek in se morda lažje prilagodijo morebitni stranki.

Predvsem pazi v teh časih, da izbereš izvajalca, ki ti bo hišo tudi naredil do konca, saj se dogaja, da gre podjetje v času gradnje v stečaj, sam pa ostaneš z napol zgrajeno hišo in po možnosti brez denarja.Jaz bi vsekakor izbral podjetje z najboljšimi referencami in dobrim odnosom glede reševanja reklamacij.

Res je potrebno biti posebno pazljiv, saj poznam ljudi ki so za storitve plačali v naprej, dela so ostala nekončala, oni pa brez denarja. Sodišče je pa tako ali tako zatajilo.

Ko smo bili na informativnem pogovoru z enim od ponudnikov montažnih hiš, sem ga vprašala kako je z garancijo in povedal mi je, da poleg njihove garancije dobimo tudi garancijo podjetja, ki je izdelelk izdelalo (npr.: dimniki Schiedel, streha Bramac,…).
Znanka ima montažno hišo podjetja ki je propadlo in še vedno ima garancijo na določene stvari; vendar ne na konstrukcijo.

Zavedam se da je kupovanje poceni lahko včasih zelo drago, a vendar je želja po hiški tako velika, da gledamo v vse možne smeri samo da bi hiša čim prej stala.

Poudarek naj bo na “bo stala” in ne na “čimprej”.

zavedam se da je vsakemu podjetju v interesu čim večji dobiček, ampak vseeno mislim da manjša podjetja (Apertum, Pergola, Žiher,…) niso orientirana samo v zaslužek

——-
ja, saj morajo biti tudi manjša podjetja orientirana v zaslužek
Hočem reči samo, da pri vseh stroških, ki sestavljajo hišo, cena, katero montažno boste izbrali, naj ne bo odločilna. Montažna hiša na ključ je 60% hiše brez upoštevanja parcele. Tudi če ne boste podkletili, morate narediti ploščo itd. + drugi stroški (največ za komunalca) – brez parcele boste prišli na okrog 170-175 000 + parcela, ki jo boste težko dobili pod 150.000 € (LJ). Pa ste na dobrih 300 jurjih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close