aplikacija Spar Plus
nova forumasica, 15.01.2024 ob 15:21
Sem danes na blagajni hotela koristit – 25 % na en izdelek. Pa mi pravi blagajnicarka, da šele 18.01. lahko koristim e-bone. Ko sem prišla domov je bilo prvo kar sem naredila, odstranitev aplikacije iz mobitela. Kenjam se jim jaz na njihove bone in aplikacijo. Jutri si grem uredit Mercator kartico zvestobe. Spar se pa naj jebe.
Saj Spar ima ze skoz zmesane dneve za koriscenje kuponcka, enkrat od pon-cet, drugic pon in tor, tretjic sre in cet, prav pogledat moras, kdaj je pri njih – 25%.
bo treba drugače, 15.01.2024 ob 17:19
Teče 15. leto odkar mene in mojih ni več v Spar. Njihov varnostnik me je neosnovano in grobo obdolžil, da sem mu sumljiva. Seveda nisem bila in izkazalo se je, da je z moje strani vse ok.
Vodstvo se mi takrat ni niti opravičilo za grdo žalitev. Napisali so mi, da sicer dogodek obžalujejo, vendar je varnostnik ravnal prav. In takrat sem se odločila, da če je njim takšno ravnanje varnostnika sprejemljivo, me pač ne bodo videli nikoli več. Ne mene in ne moje družine. Tam nas kupcev, sploh pa nas Slovencev sploh ne cenijo.
Tako, da me to šikaniranje z aplikacijo in kupončki sploh ne preseneča. Se me pa na srečo ne tiče več.
Do zdaj sem bila redna stranka v sparu 2 do 3 x tedensko. Kar nekaj sto eurov na mesec sem znosila tja. Od 1.1. Me niso vec videli. Z nas se ne bodo delal norca , naj ugotovijo da niso edina trgovina v slo..
Anonimno380, 15.01.2024 ob 18:08
spar, lidl in podobni naj si nekam vtaknejo te svoje aplikacije, ki nam jih želijo vsilit, jaz jih pod NOBENIM pogojem ne mislim nameščat na svoj telefon! ne bodite ovce in zabita čreda, ker jim s tem VI dajete moč, da manipulirajo z nami, kot želijo. dajte malo odpret glave, no!
S čim pa manipulirajo z nami? Ja, okej dobijo podatke, kaj kupujemo. So what? Saj imaš danes na telefonu sledenje od vseh po vrsti. Imaš aplikacijo za zdravje, štetje korakov? Točno vedo, kod hodiš, kam zaviješ, lahko ti popolnoma na meter točno začrtajo, kod si hodil. Že samo s tem, da imaš pametni telefon, imajo podatke o tvojem gibanju. Na izpisku lahko vidijo točno, kaj si se pogovarjal in s kom, kdaj… Saj imaš vse že na telefonu, ne moreš se skrit.
Z eno Špar aplikacijo pa res ne bo bistveno drugače.
Problem raznoraznih aplikacij je politika zasebnosti. Večina povprečnih uporabnikov je ne zastopi, kaj šele da bi jo znalo nastaviti.
In potem se zgodi kar pišeš. Če dovoliš apu lokacijo, ti bo znala do koraka natančno napisat kje si delal korake. Če ne dovoliš, tega ni. Če apu dovoliš poslušanje pogovorov (kar mimogrede dovoli zelo veliko uporabnikov googla in yotuba), potem ti bo ap v najboljšem primeru ponujal vsebine, oglase o katerih si se pogovarjal. Tu gre za vse pogovore, ne samo po telefonu. In tako naprej.
Zato tu gor pišemo da ozaveščen uporabnik ne nalaga kar aplikacije vse po spisku. Če pa jih, si jih zna nastavit tako da bo zanj sprejemljivo. Ostali pa imate tako kot pišeš.
Neprijavljena, 16.01.2024 ob 21:03
Problem raznoraznih aplikacij je politika zasebnosti. Večina povprečnih uporabnikov je ne zastopi, kaj šele da bi jo znalo nastaviti.
In potem se zgodi kar pišeš. Če dovoliš apu lokacijo, ti bo znala do koraka natančno napisat kje si delal korake. Če ne dovoliš, tega ni. Če apu dovoliš poslušanje pogovorov (kar mimogrede dovoli zelo veliko uporabnikov googla in yotuba), potem ti bo ap v najboljšem primeru ponujal vsebine, oglase o katerih si se pogovarjal. Tu gre za vse pogovore, ne samo po telefonu. In tako naprej.
Zato tu gor pišemo da ozaveščen uporabnik ne nalaga kar aplikacije vse po spisku. Če pa jih, si jih zna nastavit tako da bo zanj sprejemljivo. Ostali pa imate tako kot pišeš.
Aha, seveda! A greva stavit, da če ti zdaj poberejo pametni telefon, bodo točno vedeli, kje si se nahajal v preteklosti. Ne rabiš aplikacij, da to vedo. Že sam pametni telefon je izsledljiv, razen če ven jemlješ baterijo, da “oni” ne bodo vedeli, kje si.
Štos je v tem, da se nekomu, ki pošteno živi, ni treba bati, kako bodo vse izvedeli o njem. Za kriminalce je pa seveda sranje, ker je digitalna sled ravno tako pomembna kot DNK in prstni odtisi. Vedno pustiš sled, razen če baterije ven jemlješ! Politika zasebnosti in nastavljanje neke brezvezne aplikacije od trgovine, da ne bo mogla slediti tvojim nakupom, je popolna bedarija in nepomembna zadeva v luči tega, kar “oblasti” omogoča tvoj telefon že sam po sebi. Če je seveda prižgan.
Takole je to v razvitem zahodnem svetu poskrbljeno za potrošnike. Glej video do konca.
Tudi Mercator ni nič boljši, vključno z Lidlom , po novem. Vsi nas nategujejo s kvazi popusti. Naj osnovne cene ne dvigujejo nad ekonomsko uoravičeno raven, pa ne bo treba popustov z zbiranjem zvezdic, pik, čebelic, oznak v aplikacijah in še s podobnimi goljufijami. Toliko, kolikor so z nepotrebnimi dvigi cen ukradli potrošnikom jim s popusti ne vrnejo nikoli. Trenutno le še Hofer ne nateguje svojih kupcev s temi bedarijami. Že vedo zakaj.
Ja se strinjam. Je treba včasih tudi kaj prebrat. Ampak, da ti povem, da imam poln kurac teh njihovih sprememb. Kar naprej je nekaj novega. Pa prestavljajo izdelke na prodajnih policah. Pa bio vrečke za sadje. Bon – 25 % na izdelek si lahko koristil – ponedeljek, torek ali četrtek. Po novem ga lahko koristil samo v četrtek. In se to samo, da na blagajni pokažeš kupon. Zakaj ne zadostuje samo Spar Plus kartica, in rečeš lepo blagajničarki, da bi imel tole – 25 % Zakaj kar naprej nekaj komplicirajo. In to samo v Sloveniji. Ferdamani trgovci.