Aplikacija za beleženje “zdravstvenega stanja”
Pozdravljeni,
Ravnokar razvijam eno aplikacijo, v kateri je možnost beleženja, na kratko, zdravstvenega stanja (torej vse, od meritev – višina, teža, pritisk, pulz; simptomov; zdravila; bolezni; aktivnosti; hrane; itd). Aplikacija bi bila dostopna preko interneta (optimirano za računalnike/prenosnike, tablice in mobitele), in pozneje mogoče tudi kot samostojna aplikacija za pametne telefone.
Pa me zanima, če bi bil kdo zainteresiran kaj takega uporabljat?
LP
Hey,
“Dohtarji” bi bili sigurno zainteresirani (v okvirju projekta e-Zdravje) oz. ZZZS.
Pozdravljeni,
Če mogoče koga zanima malo bolj, lahko napiše mail, pa ga kontaktiram. Trenutno imam že delujoči prototip, ampak še je vse skup v alpha fazi, zato še zaenkrat nebo javno dostopna, ampak samo posameznikom (katere bo ta zadeva zanimala), da se zadeva naredi približno kot mora biti. Ker če se nekaj naredi, se mora narediti pošteno! 🙂
LP
Mogoče ?
Pozdravljen,
Hvala, bom pogledal.
Mogoče kdo zainteresiran za sodelovanje pri tem projektu? Aplikacija bo med drugim v večih jezikih (ker slovenski trg ni ravno zelo velik oz. večje občistvo je vedno boljše 🙂 ).
LP
Koliko jezikov pa nameravate vgnezditi ? V Angleščino je že preveden oz. ali ima že angleški vmesnik ali še ne ?
Kje bi potrebovali sodelovanje/pomoč ?
Pozdravljen,
Trenutno so narejeni 3 jeziki (Ang, Slo, Nem), je pa seveda narejeno tak, da se brez problema doda vse jezike :). Angleščina je primarni (kot programer delam drugače bolj za tujino, te pa sem navajen da primarno vse stvari vedno delam v angleščini), tak da je tukaj že vse prevedeno. Slovenščino pravtako prevajam isti čas. Trenutno je okoli 200 stringov/nizov.
Pomoč nikoli ni odveč. To je seveda lahko kaka dobra ideja, kako mnenje (kaj bi lahko blo drugače/boljše), pozneje tudi testiranje… pa če pride tak daleč, da bi projekt res začel laufat, še seveda kak marketing team (tukaj še trenutno vedno premišljujem ali bi zadeva bla public – torej kot neko tipično socialno omrežje, ali pa bolj kaka “privat” zadeva – recimo da bi dobil priporočilo od doktorja, da si tukaj lahko to beležiš ali pa kaj v tem smislu…).
No, da še povem nekaj o novi funkcionalnosti, ki sem jo včeraj dodal:
– Možno je dodanje otrok (da pač lahko v njihovem imenu jim beležiš zadeve – ker bi blo malo nesmiselno delati več profilov za vsakega otroka).
– Prepoznavanje “abnomalij” pri vnosih (naprimer trenutno je pri meritvah, da označi določene vnose, če kaka vednost kje ni dobra..kot previsok bmi, krvni tak, pulz, temperatura, itd.. – da te opozori na to, ali pa če bi šel k doktorju, da bi mu malo hitreje kaka taka zadeva v oko skočila). Pol pozneje sem še premišljeval malo bolj napredne zadeve (pri dodajanju hrane recimo, da bi te opozoril da si preveč kalorij naenkrat vzel k sebi, bi samodejno “prepoznal” kake bolezni glede na simptome, te opozoril na premalo aktivnost, itd itd..ogromno še je idej glede tega 🙂 ).
LP
Sam se nagibam na privat, ker če bodo potem od posameznika vsi ti podatki dostopni preko socialnih omrežij ali kako, potem lahko spet pride do različnih razlikovanj/diskriminacij (pri zaposlitvi npr.). Za tole že vemo, ne ? Čeprav je princip logičen in na eden način pošten (večja teža, več goriva, večji stroški, varnost konstrukcije letala, itn.), vendar ne upošteva ali ima nekdo to genetsko prirojeno ali pridobljeno na način nezdravega življenja. Potem pa še za tukaj ne veš ali nekdo nezdravo je, se prehranjuje, ker mu “finance” tega ne omogočajo ali ker je preprosto “zabit”, da bi kaj poGoogle-al. Saj,… še davek na neumnost potrebujemo. 😀
Zanimivo, vendar če gledam na prejšnje dileme, potem bi hotel, da je ta program/aplikacija definitivno privat ali pa, da se omogoči večstopenjsko urejanje zasebnosti. Torej naprimer, ti si “javen”, za otroke pa ni dostopno preko socialnih omrežij.
Ker folk je totalno neodgovoren – eni objavljajo fotke svojih otrok tudi po družbenih omrežij. To je pa ravno prav za kaj takega[/url].
No ja, tukaj[/url] bi malce pazil, ker manipulacije[/url] so povsod. Ker potem bomo pa res tlele.
Po eni strani malce grozljivo in NWO-like.
Hvala za odgovore! 🙂
Ja, tile vnosi bi bili v vsakem primeru skriti pred javnostjo. Tole sem se malo narobe prej izrazil. Javno sem bolj mislil v smislu javnih registracij (torej da se aplikacija javno oglašuje), privat pa pač, da bi te lahko dodal recimo samo svoj zdravnik ali pa da bi ti on tole priporočal.
Edini ki bi imel dostop do teh podatkov, bi bil tvoj zdravnik, ali pa recimo če bi posamezniku poslal kak “začasni link dostopnosti” (recimo kot je na tem forumu, ko se včasih napiše pol romana kaj je s kom narobe, bi lahko kak zdravnik samo rekel če mu pošlje ta link, pa “si te on malo pogleda”).
Mogoče res ja, ta funkcionalnost “abnomalij” bi verjetno bla bolj uporabna zdravniku/-om (če bi imel ogromno vnosov, da bi blo lažje pregledno, kje kaj ni štimalo).
LP
Offtopic: Zanimivo oz. blazno uporabno bi bilo (če že nimajo), da bi tudi kakšno aplikacijo razvili za projekt e-sodstva. Kaj točno… ne vem, vendar to področje je še najmanj informatizirano in recimo zanimiva fintica bi bila, da bi se naprimer postopek/proces kako se vodi nek kazenski, civilno-pravni, itn. (proces proti nekomu) tako uredilo, da bi se sodnika opozarjalo na morebitne postopkovne napake, še preden bi do katere dejansko prišlo. Ker vemo, da dosti primerov pade na sodiščo ravno zaradi postopkovnih napak v procesu.
Tako da kakšna aplikacija, ki bi sodnike opozarjala na to, bi bila še neprimerno bolj uporabna ali pa ravno enaka kot trenutna zadeva. 😉
Oja, da ne govorimo o svetlobni hitrosti s katero delajo ja. 🙂
Da, če se tale aplikacija dokonča pa naredi kot mora, da še bi tisti uporabniki redno uporabljali tole zadevo. Zraven tega še mogoče pomagali pri razvoju (kakorkoli – kot sem že zgoraj omenjal..naj bo to testiranje, ideje, oglaševanje, …).
Ker nekak bistvo vsake aplikacije je, da jo konec koncev nekdo uporablja :D.
Seveda je zainteresiranih veliko in res bi želeli malo več informacij. je to potrebno plačati in koliko?
Kaj ne bi ti objavil na spletni strani demo verzijo pa da vsaj malo vidimo kako to sploh izgleda? Po tvojih izjavah in če bo to delovalo mislim da je super!
Trenutno še nimam nekega načrta za monetizacijo. Lahko samo 100% povem, da bo free..brez kakršnih koli članarin pa tega. 🙂 Kvečjemu če že, potem se dodajo kaki oglasi pa tak.
Sledeče zadeve so do zdaj narejene:
– Multilanguage (Ang je primarni, Slo je vse prevedeno, Nem pa še zaenkrat nič – bo pa še)
– Registracija in vpis (zaenkrat še brez potrditvenega emaila in funkcije pozabljenega gesla)
– Dodajanje vnosov (Simptom, zdravilo, aktivnost, hrana, bolezen, dogodek, ostalo) in dodajanje v imenu otroka (torej da se ne rabijo posebaj delat profili za otroka)
– Profil (delno)
– Zaznavanje prevelikih/premalih vrednosti (zaenkrat samo pri meritvah) – naprimer če imamo veliko vnosov, da je lažje pregledno kje kaj ni štimalo oz. ne štima.
Kot pravim, pre-alpha verzija že uradno dela, ampak tukaj še nebi rad javno dal linka, predvsem zaradi varnosnih razlogov (ker še nisem kaj preveč na tem delal).
Če pa koga že zdaj zanima, pa mi lahko pošlje ZS, pa mu pišljem link na privat.
LP
Evo, tak trenutno zgleda:
URL: http://testing.actyplex.com/
Registracija deluje, je pa en testni račun narejen:
Email: [email protected]
Geslo: testtest
hm, ideja je dobra, samo ne vidim pa nobenega razloga zakaj bi vlagal energijo/voljo v vpisovanje, ker je vse popolnoma ročno. Ne predstavljam si namreč, da ko sem bolan, da bi skrbel že za eno bazo podatkov, ki mi ne vrača nič drugega razen pregleda zgodovine vnosa.
Forum je zaprt za komentiranje.