Najdi forum

application octet-stream

Živjo!

Ali mi zna kdo povedati, kaj je to za en tip datoteke. Na priponki v inboxu na http://www.email.si mi piše, da je tip MIME application octet-stream
Datoteko se sicer da odpreti v MS-Wordu, vendar pa se obnaša drugače kot običajne Wordove datoteke, saj ko datoteko downloadam in jo želim shraniti, v pogovornem okencu za shranjevanje datotek ni napisanih Wordovih datotek, ki so že shranjene v tem imeniku. S katero aplikacijo so te datoteke primarno narejene? (Berem in urejam jih z Wordom).

Lp.

MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) je mehanizem za določanje in opisovanje formata datotek bodyja internetnih sporočil. Podobna stvar kot končnica v file sistemu, le da je tu vse zapisano v Content-Type headerju, vsa zadeva pa je napisana v parih 8 bitih (oktetih)

Application octet-stream nam tako pove, da ni definiranega nobenega programa s katerim naj bi odpiral datoteko, ampak je najdena le sekvenca octetov kjer ni nič jasnega kaj z datoteko naredit.

Taka sporočila so ponavadi velika varnostna luknja, tako da če res niste zihr tega ne odpirat.

A tebi je avtomatsko v wordu odprl, ali si ti zadevo shranil in kasneje odpiral v wordu?

Zadeva ni virus, ker gre za dokument. Najprej sem shranil in šele nato odprl.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close