Aptamil iz Mullerja
Pismo, da dobim tisto, ki mi je svetovala to mleko grrrrrrrrrrr
Pa 10€ hočem nazaj:-D Sem ravnokar polno škatlo v kanto zabrisala. Tako velke kristalčke ima to mleko, da je cucelj zamašilo In to naj pol otroku dam za jest.
Narejeno vse po navodilih in mleko se je stopilo glih po pol ure. Gabriel v tem času dobi živčni zlom
Mogoče ima res boljši okus (ne bi vedla ker nisem probala) ampak kvaliteta je pa žnj.
Izven te teme ampak še bolj šokantno. Danes sem govorila z znancem. Ima fantka 7 dni starejšega od našega in je v Izoli v bolnici zaradi salmonele. Jedel je pa Aptamil iz baby centra :-(((
Jaz ga od danes ne kupim več. Pa če so krivi ali pa ne. Zihr je zihr.
Moj prvi je bil do enega leta striktno na aptamilu. Je pa res, da mi kupovanje hrane za otroke v navadni štacuni ne potegne, sploh pa ne v Baby Centru. Sem kupila dvakrat, trikrat v sili, to je pa tudi vse. Jaz sem imela slabe izkušnje recimo s Hippom, ki sem ga tudi zabrisala v smeti, čeprav so ga mnoge hvalile. Kdo bi vedel, v čem je finta.
Če bi rada bila sigurna, kupuj samo v lekarni. Pa takoj nazaj, če se ti kaj ne zdi v redu. Verjetno je problem v skladščenju, ne v proizvajalcu. Aptamil naj ne bi imel kristalčkov.
Kitty,
sploh ne pišem iz “žlehtnobe”, ampak nekaj me pa zadnje dni precej moti pri tebi!
seveda sem kot večina, ki kdaj pa kdaj pokuka na forum spremljala tvojo zgodbo.iskrene čestitke iz srca za sinčka, za ves trud ki ga namenjaš ostalim forumovkam in za dobro voljo in pozitivizem v nosečnosti!!! kapo dol.
tisto kar me je v resnici zbodlo pa je to, da se zadnje čase kar naprej nekaj zmrduješ in pritožuješ nad vsem možnim, pa naj si bodo to pleničke, patronažna ali pa adaptirano mleko … verjamem, da nič ni dovolj dobro za tvojega otroka, pa vendar …
take te enostavno nisem navajena in prej si mi bila bolj všeč :).
vse dobro in uživaj v materinstvu!
bilabong pametno razmišljaš :-)))
Šalo na stran po moje je res problem v skladiščenju in ne v sami hrani. Aptamil (sicer Slovenski) namreč pije od prvega dne in ni bilo težav. Po nasvetu s foruma sem pa namenoma kupila nemškega. Zato se ja jezim, mar bi kupila istega kot do danes.
Je bila pa [Lara] pri meni in lahko potrdi
pia123 vsi vsem ne moremo biti všeč. Kaj čem Sicer pa mislim, da se ne pritožujem nad ničemer neupravičeno. Ali se ti zdi da ja?
Za pleničke se nisem pritoževala ampak opozorila ostale, da ne bodo nasedale šparovim akcijam. Se opravičujem, če ne bi smela.
Za patronažno je bila že odprta tema in sem napisala svojo izkušnjo. Če pogledaš cel post je tam 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slabih izkušenj. Torej ni samo ”naša” patronažna katastrofa. In verjemi, da če bi ti končala na urgenci z novorojenčkom ker bi mu tako popek krvavel bi se tudi verjetno razjezila. Ali mogoče ne?
No za mleko sem pa res jaz odprla temo. Se prav globoko opravičujem ker sem zmotila tvoj mir.
Te pa prav lepo prosim, če moj nick od tu naprej preskočiš, da te ne bo vznemirjalo moje pritoževanje. Ker tega si pa res ne želim.
Sicer pa v vednost, se imamo prav super in čeprav se kdaj malo potožim (kdo ve zakaj sem mislila, da je forum tudi temu namenjen) še nikoli nisem bila srečnejša kot sedaj.
Ima velike drobtinice – granule, ki pa kakovostno niso nič slabše od Aptamila v lekarni, samo na drugačen način je zadeva narejena. Baje so te v Millerju celo original. Samo gotovo si nekaj narobe naredila, ker sem tudi jaz kupovala Aptamil iz Millerja (ja, drobtinice so večje), pa se je super lepo stopil, še bolje kot tisti iz lekarne. Mogoče si imela vodo premalo vročo ali pa je šlo za škatlo, kjer je bilo kaj narobe. Zdi se mi čudno, da se zadeva ni stopila.
Jaz sem enkrat kupila Milumil v avstrijskem DM, pa je tudi bil zelo drugačen od našega. Imel je večje kristalčke že v osnovi, pa se mi je isto zgodilo kot tebi. Sem isto škatlo v koš zabrisala. Sta pa bile v paketu dve škatli in je čez ene 2 meseca mami pozabila kupit pri nas, sem pač odprla tisto škatlo. Pa je vse delalo tipi topi. Malo bolj vročo vodo sem dala, a ne dosti, pa malo bolj sem zmešala. Meni se je zdelo čudno. Morda pa s ta prvo škatlo ni bilo kaj vredu. No, če še kdaj moraš mešai tega, probaj bolj vročo vodo in več mešanja.
Drugče pa, pia123, Kitty prej še ni bla mamica pa se niti ni rabila ukvarjat z vsemi “tehničnimi problemi” starševstva, pa tudi tožiti še ni rabla, kako je utrujena, ker palček noče spati ( samo za ilustracijo) Še najmanj pa se mi zdi, da je mnenja, da nič ni dovolj dobro za njenega sinčka. Vse kar lahko rečem je, Kitty, dobrodošla v svetu starševstva.
Ma po moje je bilo kaj narobe Ker vodo imam točno na temperaturo zmerjeno in ta slovenski se mi je vedno lepo stopil. Pa tudi sicer ne more biti kristalček tako velik, da zamaši cucelj.
Pa vse to tudi ni tako hudo. Nekako lahko razumem, da se zgodi, da na tisoč škatel je ena zanič (khm zakaj ravno moja ). Ampak kako otroku razložit, da mora počakat ker je treba novo flaško pripravit?
Revček je bil čist obupan
Bom pa definitivno menjala znamko. To s salmonelo pri znancu je bila samo še pika na i.
Spostovana,
jaz sem kupovala Aptamil, ki ga prodaja Kolinska in je narejen za vzhodni trg (med njimi tudi za Slovenijo). Tam se mi je splacalo kupovati, ker imajo popust za dvojcke. Potem pa smo pri 6 mesecih fasali plenicne izpuscaje. Probala sem milijon (!) krem oz. praktivno vse in se vec kar se dobi v lekarni. Menjala sem vso hrano, porabila 140.000 SIT za nakup bombaznih plenic. Izpuscaji pa so po vec kot mesecu dni se bili. In to pri obeh dvojcicah. Pomislila sem na mleko, pa so vsi rekli, da je mleko uredu.
In potem pride dan D! Kupim v Kopru v Mullerju mleko Aptamil narejeno za zahodni trg (!!). Ustrezno drazje. Resda velike grudice, ki pa ce dobro premesas izginejo. Jaz nisem nikdar imela tezav z grudicami. Ko nam je potem enkrat zmanjkal ta Aptamil in sem na hitro kupila slovenski Aptamil (torej tistega, ki se uvaza ocitno za “vzhodnjake”) sta zopet dobili izpuscaje. Za razmisliti!
Zakaj sta pa dobili izpuscaje sele pri 6. mesecu? po moje zato, ker priblizno do takrat delujejo materina protitelesa pri otroku.
Vedi, daje Aptamil v Mullerju narejen za zahodni trg in ga sicer razen v Mullerju v SLoveniji po mojem vedenju ni, tiste “ta drugi” Aptamil pa za vzhodni trg! Mislim, da vec o tem ni treba izgubljati besed.
Kitty in ostale uporabnice adaptiranih mlek – mi že 3 mesece kupujemo Bebivita mleko iz Mullerja – ga ne morem prehvalit! Res, nobenih krčev, redi se po “jusu”, kaka normalno enkrat dnevno (resda ima zeleno blato, a je baje to čisto ok, če ni drugih problemov, tako pravi pediater), ponavadi dopoldne, poleg tega pa ima Bebivita tudi razne mlečne kašice, kosmiče, sadne in zelenjavne kašice, sokove, čaje, piškote…. Skratka, maš mali je nad Bebivito v vseh oblikah navdušen! Delana je izključno za zahodni trg, uvoz iz Nemčije, cena pa 5 eur za škatlo – 800 gramov!!!!! Aja, sestava oz. vitamini, minerali, folna kislina, železo, itd. sestavine so količinsko skoraj identične vsem ostalim mlekom, tako da ne vem, kje je “keč”!!!
Pred Bebivito smo poskusili Bebo – krči, polivanje… nato Milumil – ni kakal, vetrovi…nato Novalac proti krčem- ker ga je zvijalo – je bilo še huje. Bebivita je bila ok.
Pri prvem otroku smo uporabljali Aptamil – groza, krči, polivanje, upiranje pri hranjenju… nato Humano – isto!, prešli smo na Hipp in vse je bilo ok, kot bi odrezal!
Pri drugem otroku pa smo takoj začeli s Hippom in je bilo tudi ok!
Ni pravila in recepta, vsakemu otroku odgovarja kaj drugega, želim ti, da najdeš ustrezno mleko za svojega sončka!
Mi smo v prvih nekaj mesecih v kombinaciji z dojenjem uporabljali tole mleko: http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/zacetna_mleka_za_dojencke_od_rojstva_naprej/aptamil_prematil/, takrat se je imenovalo še Milupan. Kasneje Aptamil. Kupovali smo ga izključno v prodajali Kolinske. Nikoli ni bilo nobenih težav. Malce odveč je bila sicer vožnja (85 km v eno smer) do LJ, ampak zdrav in zadovoljen malček mi je bil vedno najpomembnejši.
Mogoče še samo opomba, da smo štartali s precej nizko porodno težo, zato nam je bil Milupan takrat daleč najprimernejša izbira.
Se podpišem tudi pod to kar je napisala tejcka03: “Ni pravila in recepta, vsakemu otroku odgovarja kaj drugega, želim ti, da najdeš ustrezno mleko za svojega sončka!”
:-)))) Sej bo. Men je slo res vse na zivce. Se najbolj moja mama, ki je prve tri mesece vsak dan klicala in sprasevala, ce sem se ze kaj naspala. AGH. Potem pa nekako magicno zacnejo malo vec spat in pocasi postanejo zabavni in ti se navadis funkcionirat v kaosu in z minimalnimi kolicinami spanja (ali si pa samo tako crknjen, da gres na avtoradar).
In ne zgubit smisla za humor, to ful pomaga.
Enim res ne moreš dosti jasno napisat:
poglej, cimra v porodnišnici je dopovedovala sestram, da ne more dojiti, da mleka sploh nima. In to že prvi dan. Otroka je pristavljala trikrat na dan. Jesti ni htela, češ zdaj pa lahko začnem hujšat in tako dalje.
Sama sem malega tiščala k prsim non stop, tretji dan sem dobila naval mleka in joške trde ko kamen. Ova se mi je na nek način podmuklo smejala, češ zdaj pa imaš, ko ti skos na jošku visi.
Ta moja izkušnja mi je marsikaj povedala o mamah, ki ´nimajo´ mleka.
Verjamem, da je dosti takih, ki ga res nimajo, a sem prepričana, da 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk ne naredi dosti, da bi vzpostavile laktacijo. Ali pa ne ve, da morajo počivat, dosi jesti in dosti piti, pa otroka dosti pristavljati. So pa tudi take, ki ga ´nimajo´.
To je le moja izkušnja in se mi smilijo mame, ki imajo težave s tem in onim adaptiranim mlekom, sama sem polno dojila 6 mesecev in ni bilo nobenih kristalčkov, salmonele,…
Hja … delno se moram strinjat s tabo (poudarjam:delno!!). Jaz sem tudi videla izkušnjo moje sestre, ki je imela na začetku full težav z dojenjem in je tudi že dodajala in vse, vendar se je matrala in matrala, dokler ni potem pogruntala kaj je bilo narobe in je potem dojila do 1,5 let ta malega (ali celo več … saj se ne spomnem več). Jaz sem pa imela mleka za prodajat in nikoli težav pa se mi je mali sam odstavil pri 7-ih mesecih. :/
Seveda pa to še ni rečeno, da je pri vseh tako, da ni mleka, ker se ne potrudijo. Nekatere ga pač res enostavno nimajo. Sicer je pa itak od mame odločitev ali bo dojila ali ne in če noče dojit, prav. :)) Jaz nobenega ne obsojam.