Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine ara za najem stanovanja in stečaj nepremičninske agencije

ara za najem stanovanja in stečaj nepremičninske agencije

Spoštovani,

sem čisto obupana in ne vem kaj mi je storiti, zato se oglašam tukaj in prosim za nasvete.

Konec oktobra sem preko nepremičninske agencije šla na ogled večjega stanovanja in se ob ugodnih postavljenih pogojih odločila, da ga bom najela od 1.1. naprej. Še istega dne sem za najem položila aro v gotovini in to v višini ene najemnine (gre za kar lepo vsoto). Od agencije sem dobila standardiziran blagajniški prejemek, na katerem je zabeleženo, da gre za za najem stanovanja na xy lokaciji , za obdobje od 1.1. naprej, določena je višina najemnine, odpovedni rok ter da se prejeti znesek (ara) upošteva kot varščina ter da je podpis pogodbe 21.12.

Pred tem sem agencijo “preverila” na spletu in vsi parametri so pokazali, da agencija posluje oz. ni bilo zaznati nobenih težav.

Do podpisa pogodbe pa sedaj ni prišlo, agentka se izmika in prej me je skoraj kap, ko sem na spletu opazila, da agencija ne posluje več.

Nasankala sem, najhujše pri celotni stvari pa je, da bomo z veliko družino za novo leto ostali na cesti, saj smo najem s prejšnjim stanodajalcem že odpovedali in novi najemniki čakajo samo še da se preselimo.

Kaj naj storim? Trenutno je agentka nedosegljiva in ne odgovarja na mejle. Očitno je, da gre za goljufijo, saj me je agentka nategovala vse do zadnjega.

Na žalost je tako v naši “pravni” državi kjer so kriminalci bolj zaščiteni od žrtev zato danes nekateri vidijo v tem priložnost kako priti na lahek način do denarja. V glavi imajo način razmišljanja kot vzorniki, ki jih vidimo na TV, itak mi nič ne morejo. Kaj lahko konkretno narediš nebi vedel. Glede na to, da se ti ne javlja verjetno ni druge kot prijaviš čim prej poslovno goljufijo na policijo in upaš, da bo kaj iz tega. Zraven pa daš zadevo še v javnost. Kakšna tožba verjetno ne bo smiselna glede na znesek. Verjamem, da je znesek relativna zadeva ampak glede na stroške ni opcija. Potem pa je morda še opcija stečajna masa, če je šla agencija v stečaj. Pridobi čim več informacij, kaj se je dejansko zgodilo z agencijo?

Prijavite jo na policijo in Nepremičninsko zbornico!

Del krivde si pripiši sama, ker si bila tako nespametna, da si vplačala aro v gotovini. Zneske nepremičninskim agencijam se VEDNO vplačuje na njihove fiduciarne račune. Ti računi so ločeni od poslovanja agencije in varni, saj upniki nanje ne morejo poseči niti v primeru stečaja.

Na GURS-u in v ZK preveri, kdo je lastnik stanovanja in skleni najemno pogodbo direktno z njim – mimo agencije.

Podaj prijavo na Policijo zoper agenta, ki je podpisan na blagajnškem prejemku. Nato podaj še prijavo na nepremičnisnko zbornico in na MOP, da sprožijo postopek in agentu odvzamejo licenco (če jo sploh ima).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close