Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Aranžma pri pesmi

Aranžma pri pesmi

Oj!

Gledala sem MMS in pri vsaki pesmi je zraven pisalo: avtor besedila, aranžma, glasba. Zanima me, kaj aranžma pri pesmi pomeni? Si ne znam predstavljati?

Lep pozdrav in hvala!:)
Mateja

Saj ne da bi imala kaj pojma o muziki, a bolj uveljavljen izraz je produkcija. Pesem ima pač neko melodijo in besedilo, producent pa je odgovoren kako to sploh izpade…..kako so posneta glasbila, efekti, vokal….upam, da si vsaj približno predstavljaš…

Jaz sem pa spet vse zamudila….. Pa bi prow rada slišala te komade… 🙂

Lara Croft…. sj nisi dost zamudila… men je bil ful podn… 🙁 zmagovalec pa… sj Domen Kumer mi je qlski… ampak ta pesm…mal preveč fukish:)

Ma sej berem, ja, da je blo bolj buogo…. ma ki jaz si rada sama ustvarim mnenje….. bom že kje staknila komade…. :))

Lani so bile vse melodije na CD-jih, ki so bili potem priloga v eni reviji, a se ne spomnim v kateri.

Lp, popam link z definicijo dela aranžerja glasbe.

Čeprav gre tukaj bolj za klasično glasbo.

Se mi zdi, da producent bolj skrbi za organizacijo in finance pri določenem glasbenem projektu.

Očitno danes vsak, ki si zaželi 5 minut slave in ima dosti pod palcem, naroči avtorja glasbe, avtorja besedila in aranžerja, da mu po njegovih željah spravijo skupaj kakšen “umotvoren” komad.
Potem pa rata, kar rata.

Lp.

hvala vsem!

dami, se strinjam…. pevec mora imeti samo glas dober, vse ostalo pa uredijo drugi…

Ma kakšen glas, stas oz. joške.

Ojla, če bi res peli samo tisti, ki imajo dober glas. Zadnje čase bolj pojejo tisti, ki nimajo pojma, imajo pa dosti finančne spodbude.

Lp.

Joške do Koroške

New Report

Close