Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek arašidi

arašidi

V naši družini imamo izjemno radi arašide, ameriške lešnike. Posebno jih imajo radi otroci.

Pa mi je znanka, ki se ukvarja z zdravo prehrano rekla, da so arašidi izredno nezdravi, da redijo, da imajo ogromnih kalorij in nazadnje tudi da niso zdravi, oziroma da so celo strupeni, ker imajo dolgo pot, da pridejo do kupca in potrošnika.

Kaj menite tisti, ki jih imate radi za prehrano.

Butast ni tisti, ki poslusa ljudi. Butast je tisti, ki verjame vse kar ljudje povedo. Jaz jih tudi imam zeloo rad v vseh oblikah. Od arasidovega masla pa vse do arasidov v solati. Pa mi nic ni po njih. Je pa res da jih zelodec (zelodcna kislina) ne more predelat. Zato je priorocljivo, da se jih dobro prezveci.

Moji najljubši lešniki, že od otroštva, tudi moji otroci jih imajo zelo radi.

Jah, na trgu imaš marsikaj. Meni je všeč Rok’s peanut butter znamka (https://roksnutbutter.com/si/story).

V Sloveniji se že prideluje arašide (https://www.kulinarika.net/forumi/tema/26615/vzgoja-arasidov/)

Vsebujejo zdrave maščobe, v Sloveniji jih poskušajo pridelovati.

Še doma imam dve rastlinici.

Kje jih kupiš?

070/681-806, Aleks, Predilniška cesta 14, Tržič – arasidi.si

niso problem, niti ne redijo itd. Problem, ki je pri arašidih je pa plesen, pogosto, sploh,ne veš, da jo vsebujejo, aflatoksini. Če poješ tega ogromno, poješ verjetno tudi kar nekaj plesni..Zato ni pametno pretiravat z nobeno hrano. Tudi jaz jih imam rada, ampak sem že par let nazaj zato omejila uživanje arašidov.

A on prodaja pridelane v Sloveniji ali uvožene ‘?

Včasih so arašide v ameriki gojili na istih poljih kot bombaž. In bombaž je bil močno šprican proti vsemu živemu, in so arašiti vse te strupe posrkali.

kako je danes ne vem.

Torej tudi bombaž ni brezhiben in vsa hrana pripeljana od daleč je kotamiirana.

Odgovor na objavo uporabnika
povej mi, 02.11.2021 ob 12:36

Torej tudi bombaž ni brezhiben in vsa hrana pripeljana od daleč je kotamiirana.

Jah no jasno. Nekako mora hrana ostat “sveža”, če se svaljka 10 tednov po ladjah, skladiščih in kamionih, preden pride v trgovino.

New Report

Close