Arašidovo maslo
Večkrat vidim recept z arašidovim maslov, v ameriških filmih to kar naprej jedo pa tudi pri nas ga vse pogostoje vidim v trgovinah.
Je dober?
Se to je tako kot čokoladni namaz, da je to v bistvu sladek namaz za kruh ali kako?
Namažeš samo to maslo?
Kak se vam zdi okus?
Kaj pa glede zdravja, polno maščob, ampak verjetno bolj zdravo kot maslo ali margarina?
navadno kravje-mlečno maslo ne moreš mešat z margarino, nikakor, ker pravo kravje-mlečno maslo je zelo zdravo, v normalnih količinah seveda, margarina pa je stranski industrijski proizvod in ne razumem, da to sploh lahko prodajajo kot prehrano.
arašidi so zelo zdravo živilo in vse maščobe iz oreščkov so zelo zdrave, zato je tudi arašidovo maslo zelo zdravo, pazi le da kupiš pravega.
namaže se res kot maslo na kruh, ali kot dodatek k omakam, mesu itd, je sladkega okusa, mi ga imamo zelo radi.
In kaj tebi pomaga ali je meni všeč in kakšen okus meni ima?
No dobro, ker vidim, da preprosto rabiš očitno za vsako stvar v življenju predhodno preverjanje vseh možnih podrobnosti……………okus ima po zmletih arašidih (presenetljivo, a ne), je zelo gosto popasto kremast, lahko kupiš fino zmetega ali s koščki, namažeš ga na kruh kot v ameriških filmih (oni bi čez dali še žele ali nekaj takega).
meni zapaše 1x na leto.
Arašidovo maslo je sladko – slano. Ko ga prvič poskusiš ga ali vzljubiš ali zasovražiš. Namaže se na kruh, ja. Lahko se je samega, lahko z marmelado… Meni je najboljše samo. Sem ga pa pred leti, ko sem ga prvič kupila, namazala na kruh in dala gor salamo in sir. No, to pa ni dobro.
Fini so tudi piškotki, narejeni z arašidovim maslom. Mmm!
he he , pa ti veš, da večini ljudi v sloveniji okus arašidovega masla sploh ni dober?
ker ga niso vajeni in ker je nekako sladko slankast…[/quote]
ma večina ljudi v sloveniji je nula v primerjavi z ostalim svetom, kjer je arašidovo maslo v veliki uporabi
za avtorico še:
ne vem iz kje si, ampak v ljubljani v merkatorju v dravljah se dobi arašidovo maslo, ki ga delajo nekje pri kamniku, pač ena firma iz ekoloških arašidov, je mal dražji, ampak je res dober.
oni delajo tudi lešnikovo maslo, pa se mi zdi še nekaj
mi pa poleg tega kupujemo še od Granovite, z dodano soljo … ta ima notri koščke arašidov, ni tako gladek kot maslo, ampak nam je to všeč.
sicer po trgovinah dobiš neko ameriško varjanto arašidovega masla, en z rdečim in drug z modrim pokrovčkom, en je kot maslo, drugi ima koščke notri … no, tadva nam pa nista najbolj všeč.
he he , pa ti veš, da večini ljudi v sloveniji okus arašidovega masla sploh ni dober?
ker ga niso vajeni in ker je nekako sladko slankast…[/quote]
ma večina ljudi v sloveniji je nula v primerjavi z ostalim svetom, kjer je arašidovo maslo v veliki uporabi
.[/quote]
ja, ampak glede na to, da smo vseeno v sloveniji, obstaja velika verjetnost, da bo avtorica sodila v to večino… ne glede na to, da enim par zadeva je všeč. saj drugače je ne bi prodajali v trgovini.
ma večina ljudi v sloveniji je nula v primerjavi z ostalim svetom, kjer je arašidovo maslo v veliki uporabi
.[/quote]
ja, ampak glede na to, da smo vseeno v sloveniji, obstaja velika verjetnost, da bo avtorica sodila v to večino… ne glede na to, da enim par zadeva je všeč. saj drugače je ne bi prodajali v trgovini.[/quote]
ah dej no dej
pred 20timi leti je bila kitajska hrana tud večini nevšeč, pa danes skor vsi hodijo v kitajca (čeprav je ta hrana daleč od res kitajske
ženska bo probala pa bo vidla ane, otrokom je všeč vsem, vsaj tem katere poznam jaz
No, jaz pa avtorico čisto razumem. Ni tako poceni, da bi ga proč metal brez slabe vesti, če ti ni všeč.
Jaz sem ga kupila pred leti, za probo, kot ene zgoraj predlagate. Ni mi bil všeč prav ta njegov okus, ko ne veš, ali je slano ali je sladko, ali bo za podlogo marmeladi ali salami. Nobeden ga ni do konca pojedel in smo ga dejansko vrgli proč. Škoda, a ne?
ja pa sej ti je jasno no da arašidovo maslo ne more bit podlaga marmeladi :)))))
a vi nikoli ne jeste navadnega masla na kruhu, brez drugih dodatkov?
no, men je arašidovo maslo odlično skupaj s kislo kumarico pa vem da je to večini ogabno
sej ne silim nikogar da bi to jedel, ampak dejansko moraš zadevo probat da bi lahko potem dal oceno … sem pa že zgoraj napisala da se ta masla med seboj po okusu kar razlikujejo.
ja pa sej ti je jasno no da arašidovo maslo ne more bit podlaga marmeladi :)))))
.[/quote]
ne vem, zakaj bi pa to moglo biti komu jasno?
saj pa američani ga večinoma jejo z marmelado.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter_and_jelly_sandwich
A 2002 survey showed the average American will have eaten 1,500 of these sandwiches before graduating from high school.
res čudno. glede na tvoje prejšnje izjave, kako je to dobro….
ja pa sej ti je jasno no da arašidovo maslo ne more bit podlaga marmeladi :)))))
.[/quote]
ne vem, zakaj bi pa to moglo biti komu jasno?
saj pa američani ga večinoma jejo z marmelado.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter_and_jelly_sandwich
A 2002 survey showed the average American will have eaten 1,500 of these sandwiches before graduating from high school.
res čudno. glede na tvoje prejšnje izjave, kako je to dobro….[/quote]
Ti veš kaj je marmelada? In kaj je žele? Ker to dvoje pač ni eno in isto.
ja pa sej ti je jasno no da arašidovo maslo ne more bit podlaga marmeladi :)))))
.[/quote]
ne vem, zakaj bi pa to moglo biti komu jasno?
saj pa američani ga večinoma jejo z marmelado.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter_and_jelly_sandwich
A 2002 survey showed the average American will have eaten 1,500 of these sandwiches before graduating from high school.
res čudno. glede na tvoje prejšnje izjave, kako je to dobro….[/quote]
ma glej, meni je vseeno kako ga kdo je, sem napisala da ga jaz jem s kislo kumaro, nej ženska proba pa se bo odločila
meni pač kombinacija z marmelado ni, vsaj na tako arašidovo maslo, kot se ga dobi pri nas ne, ampak vsak po svoje ane, sej nimamo vsi istega okusa.