Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Arašidovo maslo

Arašidovo maslo

Žele oz. Jelly NI marmelada. Predvsem je narejen samo iz sadnega soka in bistveno, bistveno manj sladek kot marmelada saj ne vsebuje sladkorja.

Nehajte utrujat z marmelado ja ali ne in kako in zakaj, da se ga jesti na polno načinov:

Some variants add honey, chocolate, maple syrup, the hazelnut-chocolate spread Nutella, marshmallows, raisins, bananas, butter, marshmallow fluff, potato chips, cheese, other dried fruit, or another slice of bread. Other variations include slices of fresh fruit besides bananas such as apples or strawberries.

ne vem, zakaj bi pa to moglo biti komu jasno?
saj pa američani ga večinoma jejo z marmelado.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peanut_butter_and_jelly_sandwich

A 2002 survey showed the average American will have eaten 1,500 of these sandwiches before graduating from high school.

res čudno. glede na tvoje prejšnje izjave, kako je to dobro….[/quote]

ma glej, meni je vseeno kako ga kdo je, sem napisala da ga jaz jem s kislo kumaro, nej ženska proba pa se bo odločila

meni pač kombinacija z marmelado ni, vsaj na tako arašidovo maslo, kot se ga dobi pri nas ne, ampak vsak po svoje ane, sej nimamo vsi istega okusa.[/quote]

ko sem prej napisala, da večini ni všeč, si me popljuvala. malo hecno, da zdaj pišeš, da za nekaj, kar tebi ni všeč, bi pa res vsi morali vedeti, da se zadeva ne je tako…

Hvala, me veseli, da se je debata razširila.

Jelly, žele ne vem kaj je. Rečem pa tudi marmeladi brez sladkorja kar marmelada, čeprav gor piše sadni namaz iz 100g sadja na 100g izdelka. Je tako lažje :).

Arašid, za lešnikovo maslo pa še nisem slišala. Videla sem le v Sparu neke kokosove namaze in pa namaz iz nekih oreščkov, ne vem točno katerih.

Žlehtna, prav imaš :).

ne ne ne, če ti tema ni všeč, je ne komentiraj. Meni veliko tem ne odgovarja pa jih niti ne odprem, kaj šele, da bi jih komentirala. Sice pa če je tvoja navada stran metati hrano…

The peanut butter and jelly sandwich or PB&J is a sandwich, popular in North America, that includes a layer of peanut butter and either jam or jelly on bread, commonly between two slices, but sometimes eaten open-faced or with one slice folded over

jam je marmelada. pika.

Marmelada je sadje in sladkor. Sadje v koščkih ali popolnoma spasirano. Brez sladkorja ni nobena marmelada. Sadni namaz pa morajo po predpisih imenovati marmelade, ki vsebujejo premajhen delež sadja.
Žele je sadni sok (samo bistri sok) in želatina. Na kakšnih kupljenih tortah ga ponavadi vidiš na vrhu.

Jelly, ne bo držalo. Sadni namaz imajo napisano ‘marmelade’, kjer je le kakih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sadja pa tudi ‘marmelade’, ki imajo 100g sadja na 100g izdelka. En te zadnje so seveda parkrat dražje od prvih in od ostlaih marmelad.

Meni je zelo všeč. Jem ga brez vsega, kar tako za “posladek”. Morda ga včasih namažem malo na kakšen kreker.
Zanima pa me ali se dobi pri nas tisti ameriški oranžni sir in niti ne vem ali je mogoče tudi iz arašidov?
Jedli smo ga kot otroci pred davnimi leti, ko smo dobivali UNRA pakete. Rada bi ga še kdaj jedla.

http://bakingbites.com/2012/03/what-is-the-difference-between-jam-jelly-and-preserves/

še vedno ignoranca, a? Otroke že v vrtcu učijo, da je izločanje najhujši zločin.

Marmelada je sadje in sladkor. Sadje v koščkih ali popolnoma spasirano. Brez sladkorja ni nobena marmelada. Sadni namaz pa morajo po predpisih imenovati marmelade, ki vsebujejo premajhen delež sadja.
Žele je sadni sok (samo bistri sok) in želatina. Na kakšnih kupljenih tortah ga ponavadi vidiš na vrhu.[/quote]

jelly ali ne jelly, peanut-butter-jelly sandwich ima lahko jelly ali pa jam (marmelado).

sej ne vem če je maslo, je namaz iz mletih arašidov, ne kot nutela, ampak po teksturi bolj podoben arašidovemu maslu

@pa
ti veš… dej ne bit tolk zategnjena no 🙂 privošči si en poket kofi in boš prec boljše volje … no, al pa kaj kar imaš rada 🙂

meni osebno je zelo dober, če dam gor jagodovo marmelado

Meni pa ni všeč – ker ne maram mešanja sladkega in slanega – tako tudi snickersa ne maram (podobna fora s slanimi arašidi in sladko karamelo)..

Meni je pa Snickers všeč :).

Arrašid, tole z lešniki se pa fajn sliši. Namaz iz lešnikov, njami.

PRi nas v vrtcu so bili pa eni tako lačni pozornosti, da so jo na vsak način poskušali doseči. Ker ni šlo drugače, so to naredili tako, da so bili do drugih zlobnih. Jih žalili, tepli, jim nagajali… vse, da bi dobli pozornost.
Samo eni so odrasli, eni pa očitno še vedno na nivoju vrtca. Kličejo in kličejo pozornost.

še vedno ignoranca, a? Otroke že v vrtcu učijo, da je izločanje najhujši zločin.[/quote]

mhmmm obožujem ga… jaz si ga pa namažem na kruh in ga jem s salamo, sirom, zelenjavo… tako da ni nujno da ga kombiniraš s sladkim. ima pa veliko dobrih maščob.

Na koncu je vse dobro in vse ok, če to ni, potem še ni konec.

Ga grem kar kupit :). Hvala.

Amen.

Ej, če ga kera rabi, jaz sem ga samo probala in mam naštimanega za stran vržt. Nam ni bil dober, tko, da se lohk zmenimo, drgač gre jutr v kanto.

potem pa javi kako je bilo 🙂 bom firbčna 🙂

sam moraš ga probat brez nekih predsodkov in pričakovanj 🙂

Polovica naših otrok ga je namazanega na krih, brez vsega. Druga polovica ga “živega videt ne more”. Mož ga je po žlici, brez vsega. Meni je malo čuden, ker ni ne tič, ne miš (ne sladek, ne slan). Če že, ga jem še najraje v obliki arašidove omake poleg piščančjih nabodal, čeprav omako raje naredim sama od začetka iz samih arašidov in ne iz masla.

Pri nas smo kar ljubitelji arašidovega masla. Jemo ga na kruhu samega, z marmelado, z nutelo (oz. enim namazom iz temne čokolade mnjam), banano, sirom, korenjem, stebelno zeleno.

Potem pa z njim še pečemo piškote ali pa delamo kakšne azijske omake, skratka ni da ni.

Drugače pa poglej in natančno preberi deklaracijo, ker imaš take, ki vsebujejo samo arašide, pa take, ki vsebujejo arašide in sol (naš najljubši), do takih, ki vsebujejo še sladkor in cel kup dodatkov kot je npr. palmina maščoba ali pa celo hidrogenizirana rastlinska maščoba, kar pa nikakor ni OK.

Mi ga kupujemo v Mullerju, eno eko varianto.

Sem ga jedla že pred leti in danes sem ga spet kupila, da poskusita še otroka. Enemu je všeč, drugemu ne. Je pa zelo nasitno. Naj bi bilo zdravo, ker ima dobre maščobe.
Američani pa seveda jedo kikirikijevo maslo z marmelado in džemom in nikakor z želejem.
Vtipkajte v googla peanut butter and jelly sandwich in kliknite images, pa vam bo vse jasno.

čeprav je slan in se moraš na njegov okus navaditi, je meni odličen na toastu z mrmelado. ko sem prvič poskusila to kombinacijo, mi najprej nekako ni šlo skupaj, potem pa sem ga naenkrat vzljubila in zdaj ne morem brez njega! je pa absolutno treba kupiti in poskusiti, brez tega ne bo šlo.

New Report

Close