Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Arašidovo maslo

Arašidovo maslo

Meni je dobro na popečenemu pz toast kruhku z medom ali koleščki banane na vrh.

______________________________________________________________________________ 3nakvadrat@gmail.com Individualne inštrukcije za osnovno in srednjo šolo, priprave na maturo, učenje prek spleta.

Malo me čudi, ko avtorica pravi da se arašidovo maslo zadnje čase že pojavlja v naših trgovinah. Sorry, ampak pri naši hiši ga redno uporabljamo že od let, ko je tukaj predsednikoval še rajnki Tito. Pa smo ga vedno kupovali samo v naših trgovinah. Je pa res da če človek nečesa ne pozna, tega niti ne išče, torej tudi ne vidi.
Ja, arašidovo maslo ima svojski okus. Kot je že pisala ena pred mano – ali ga imaš rad, ali ga pa nimaš. Tistega vmes skoraj ni. Izkušnja iz moje družine – tisti del družine ki rad s hrano eksperimentira in poskuša vedno nove zadeve, je bil takoj navdušen nad njim. Tisti del, ki prisega na pomfri in dunajca, ga pa sovraži. Tako da se mi zdi, da gre predvsem za psihološke zavore – avtomatsko nasprotovanje nečemu česar nisi navajen.
Pri nas ga jemo kot samostojen namaz na kruh, kot dodatek marsikateri jedi ali pecivu, pa tudi nekatere kombinacije sendvičev z njim znajo biti prav okusne. Žal ti lahko svetujem le, da ga sama poskusiš. Ker ti nič ne pomaga podatek da ga jaz obožujem, moj oče pa mrzi…

Uf, jaz pa kar samega. Vzamem žlico pa ga hitro zmanjka

Bon jour moji dragi.
Danes prvič probal. Trajalo pa je kar mesec dni, da sem končno naredil ta korak. Kombiniral sem ga z različnimi namazi, pri tem pa uporabil 130g rženega kruha z semeni.

Kombinacije:
Arašidovo maslo + kremno fr.kravje maslo
A,M + domača skuta
A.M + slivova marmelada
A.M + ribezova marmelada

Vse kombinacije so mi ok, a najboljša je z marmelado, ker res čutiš posamezne okuse
V prihodnje probam še z slanimi variantami, tipa sir,mesnine,zelenjava. Sem namreč ravno včeraj spraševal prijatelje glede te opcije, a žal vsi poznajo samo sladke variante.

A pri nas se tudi dobi naravno ara.maslo z dodano soljo? Že pri kravjem fr. maslu mi je to bilo noro dobro, ko sem si kupil fr.maslo z morsko soljo.

Hvala za nasvete in tole zanimivo temo.

New Report

Close