Are we designed to be sexual omnivores?
An idea permeates our modern view of relationships: that men and women have always paired off in sexually exclusive relationships. But before the dawn of agriculture, humans may actually have been quite promiscuous. Author Christopher Ryan walks us through the controversial evidence that human beings are sexual omnivores by nature, in hopes that a more nuanced understanding may put an end to discrimination, shame and the kind of unrealistic expectations that kill relationships.
Tole je glih za Oneta :”All that we can surmise of humankind’s genetic history argues for a more liberal sexual morality, in which sexual practices are to be regarded first as bonding devices and only second as a means of procreation.”
Glej, to ko nekaj prekopiraš v angleščini, potem še malo razčleni in oblikuj mnenje, kaj naj bi bil “spolni vsejedec”. In kaj poskušaš povedati ali nakazati s tem člankom?
Ker živiš v moderni družbi, si lahko izbiraš partnerje po mili volji, ki ti odgovarjajo mišljenjsko, spolno itd. Nihče ti ničesar ne omejuje, torej? Sicer pa, kaj je pravi “življenjski stil”, ti ne more nihče določati, pazi!, kakor tudi TI ne drugim, ki se odločijo živeti drugače, ki se tebi zdi smešno. Da pa ne moremo živeti zgolj po nagonih v sklopu kulture, ampak morajo ti biti regulirani, določena neka pravila, sicer je naravno tudi pri človeku, da se pobija med sabo, kar pa je etično-civilizacijsko nesprejemljivo za današnji čas, če nisi (religiozni/vojni/dobičkarski) ekstremist in ljudomrznež, čeprav je bilo to nekoč povsem normalno, kot je recimo mnogoženstvo, seveda hkrati s suženjstvom, kar je za današnji čas čisti primitivizem.
Matjazko, ne naslavljaj me, ne uci me, enostavno odbuzeriraj mimo mene.
“Mnogoženstvo, ljudomrznež, spolni-vsejedec,…” So to besede, k jih uporabljaš tud v vsakdanjem življenju, al…?
Ja, svetovni popotnik in poznavalec žensk, ki mu ni para pod slovenskih svobodnim soncem, vaša velecenjena in spoštovana gnada, ki odpira javne teme in samovoljno določa, kdor lahko komentira, je pozabila napisati komentar ob angleškem članku, ki bi naj povedal ali dokazoval, kaj? Ne vemo, ravno zato terja obrazložitev oz. argumentacijo z določenim “miselnim naporom”, seveda če bo šlo s preseganjem copy/paste variante (evo , angleški besedi samo zate, ker tujke so lepše zveneče od klene slovenčine, med drugim pa spet zahtevajo miselni napor prevajanja, a ne?). 🙂
To je zgolj naša percepcija, percepcija narave je rahlo drugačna in se kaj dosti ne ozira na nas, gre svojo pot in ona vedno zmaga. Mi smo zgolj prahec v tej igri, ki si domišlja, da se lahko upira zakonom narave.
Sploh pa, o kom se tle pogovarjamo? A lahko kdo prevede? :))
Ah klinc pa vse skupaj… ampak res ne morem bit tiho… morda le kamnu potegne, da je kamen.
Morda neutrudnim jihadistom proti feminizmu (pravemu in ne unemu lejzbo varianta) potegne, zakaj ga imajo toliko na suhem… in z njim mlatijo po koprivah (in seveda forumih)…
“Societies in which women have lots of autonomy and authority tend to be decidedly male-friendly, relaxed, tolerant, and plenty sexy. Got that, fellas? If you’re unhappy at the amount of sexual opportunity in your life, don’t blame the women. Instead, make sure they have equal access to power, wealth and status. Then watch what happens.”
― Cacilda Jethá, ( Christopher Ryan, Sex at Dawn: How We Mate, Why We Stray, and What It Means for Modern Relationships)
Kdo za boga je ta prfuknjena feministka? Evo kdo:
Dr. Cacilda Jethá
Pa kaj je z vami ljudje božji. Sedaj mi pa že “copatrasko” in “feministično” literaturo nudite v diskusijo?
[b]Rokeri s Moravu – Dinastija[/b]
Ja, svetovni popotnik in poznavalec žensk, ki mu ni para pod slovenskih svobodnim soncem, vaša velecenjena in spoštovana gnada, ki odpira javne teme in samovoljno določa, kdor lahko komentira, je pozabila napisati komentar ob angleškem članku, ki bi naj povedal ali dokazoval, kaj? Ne vemo, ravno zato terja obrazložitev oz. argumentacijo z določenim “miselnim naporom”, seveda če bo šlo s preseganjem copy/paste variante (evo , angleški besedi samo zate, ker tujke so lepše zveneče od klene slovenčine, med drugim pa spet zahtevajo miselni napor prevajanja, a ne?). :)[/quote]
Samo skini mi se s kurc.a, debil slovesnki. Obvoz… 😉
To je zgolj naša percepcija, percepcija narave je rahlo drugačna in se kaj dosti ne ozira na nas, gre svojo pot in ona vedno zmaga. Mi smo zgolj prahec v tej igri, ki si domišlja, da se lahko upira zakonom narave.
Sploh pa, o kom se tle pogovarjamo? A lahko kdo prevede? :))[/quote]
Pogovarjajo se o tem, da je bila družba pred začetkom poljedelstva urejena približno tako kot pri bonobo šimpanzih. 😉
Kaj pa ti ni jasno?
Kaj pa ti ni jasno?[/quote]
On pa slovensko ne razume. :))
Nisem vedel, da se na faksu še učiš angleščine. Tam bolj ponavljaš, verjetno pa tudi odvisno od smeri. A ni to sicer v osnovni in srednji šoli, glavnina?
Frutku v info in poduk:
Sexual activity generally plays a major role in bonobo society, being used as what some scientists perceive
as a greeting, a means of forming social bonds, a means of conflict resolution, and postconflict reconciliation.
Bonobos are the only non-human animal to have been observed engaging in all of the following sexual activities:
face-to-face genital sex (though a pair of western gorillas has been photographed performing face-to-face genital
sex), tongue kissing, and oral sex.
Vir: https://en.wikipedia.org/wiki/Bonobo
PS: Če si nerazgledan, se pač razglej. 😉
Sploh pa, o kom se tle pogovarjamo? A lahko kdo prevede? :))[/quote]
Pogovarjajo se o tem, da je bila družba pred začetkom poljedelstva urejena približno tako kot pri bonobo šimpanzih. ;)[/quote]
Tudi genske raziskave so pokazale, da imamo glede tega gene bolj podobne bonobom.
…saj sem te povabil na pir pa nisi bil za. Kaj se zdaj pritožuješ?!?!?
Pogovarjajo se o tem, da je bila družba pred začetkom poljedelstva urejena približno tako kot pri bonobo šimpanzih. ;)[/quote]
Tudi genske raziskave so pokazale, da imamo glede tega gene bolj podobne bonobom.[/quote]
Hahaha… in to potem povej moji bivši, da bi imela še en izgovor v paleti… ki bo celo na znanstveni osnovi! 😀
Forum je zaprt za komentiranje.