Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Argo juha in doručak

Argo juha in doručak

Doručak, če ceno preračunaš na kilogram, stane 10 €/kg. Za ta denar kupiš 3 kilograme piščančjih kračk, recimo.

Argo juha stane okoli 1 € vrečka. Za 1 € dobiš 3 kg čebule v akciji, 1 kg korenčka, 1 kg krompirja, iz tega si skuhaš ohoho juhe, ki bo imela vsaj kaj v sebi.

Zakaj pri bogu bi kdo kupoval doručak in juho iz vrečke?? Sploh če ima časa na pretek, da si kaj skuha?

Ja, se strinjam.
Jaz od vseh juh iz vrečk kupim samo gobovo juho. Skuham jo občasno, ko mi zmanjka idej. Ji dodam več vode, noter sesekljam peteršilj, dodam česen v prahu, poper, košček masla in zakuham noter malo kaše.
Drugače pa se mi zdi res nepotrebno, da bi kupovala argo juhe. Imam vrt in v njem zelenjavo.

Tisti, ki meljejo dorucke, pakirajo jusne vrecke, delajo testenine ali pecejo kruh, dobijo za svoje delo placo. Ta je vkljucena v koncno ceno, poleg cene sestavin.

Kdor ima cas, moznost in znanje, lahko skuha sam. Lahko si sam splete pulover, prebeli stene, menja gume na avtu, opravi generalno ciscenje…

Kdor nima casa, moznosti ali znanja, naroci zunanjo storitev in jo placa, pa ce je to argo juha, kruh ali popravilo nekega aparata.
Ce nekdo v casu, ko bi kuhal, cistil, pletel… zasluzi vec kot stane gotov izdelek oz storitev se mu bolj splaca kupiti oz narociti storitev.

Za nekoga torej nakup gotovega izdelka ni pameten, za drugega pa je.

Meni osebno do pa Knorr juhe iz vrecke zelo dobre. Cas priprave 10 krat krajsi. Skuham tudi pravo juho , kdaj pa kdaj. En evro dat za eno vrecko se mi zdi zelo poceni , pa prav nic ni narobe z njo. Ne prenesem pa raznih konzerv ragujev, golazev, …

Jaz tega ne kupujem (predvsem juho iz vrečke in podobne) , ker mi grozno smrdi (vse ima enak vonj-aromati, e-ji) in ogaben okus. Zraven je menda še nezdravo.

Argo juhe Knorr so brez ojačevalcev okusa, brez gensko spremenjenih dodatkov, brez umetnih barvil in so čisto okusne.
Pravo juho moraš kuhati vsaj 2 uri, pa preračunaj koliko elektrike porabiš.

To so juhe, ki imajo od prve do zadnje enak okus. No, vsaki je dodan še aromat , ki prevladuje v juhi (gobova, fižolova itd). Koliko je Knorr manj striupen od drugih, ne vem. Vonj in okus imajo vse zelo podoben, značilen za ” argo župe”.

Moje razmišljanje se nanaša na razne ganjlive izpovedi upokojencev, ki so tako revni, da jedo argo juhe in doručak. Je doručak precej drag in juho si skuha človek zelo poceni iz dobrih sestavin lahko. Pa ni treba ure in ure kuhat.

Narobe razmišljaš, in to je tistim ki projekte tipa “Vida” financirajo, natančen cilj. Sploh ni problem v ubogosti starostnikov, oni so zgolj izrabljani z namenom upravljanja z množicami.

Se spomniš naplavljenega mrtvega dečka na plaži? Al pa sedaj aktualna Greta? No to je pedofrastija, izrabljanje nedolžnih otrok z namenom koristi od množic.

Tole z ubogimi starostniki pa je isto sranje in zgolj drugo pakovanje…

Dajte ljudje kaj prebrat ali si pogledat o psihologiji množic, da vam ne bojo na vsakem koraku prali možganov in sušili denarnico…


Spet bluziš. Kupovanje gotove hrane ni nikoli pametno, ker je preveč škodljiva.


Se vidi, da še nikoli nisi kuhalo prave juhe.
Prava juha je lahko skuhana tudi v pol ure.
In to tista, ki res nasiti.

“Za 1 € dobiš
-3 kg čebule v akciji,
-1 kg korenčka,
– 1 kg krompirja”

Kje je ta trgovina?

Absolutno se strinjam s tvojim razmišljanjem.

Od take iber gospodinje res nisem pričakovala, da bo zagovarjala umetno in škodljivo hrano in celo primerjala s štrikanjem puloverja.

Hm, nazadnje je bil to Mercator, recimo. Seveda, 1 € za vsako od teh postavk. Kar še vedno nudi ogromneo več za ta denar, kot argo juha in doročak. Aja, piščančje kračke v Eurospinu v akciji 3,29 € za kilogram. Na primer: tri kračke, trije korenčki, dva krompirja, par čebul, skuhaš. Imaš juho za par dni, če si sam. In še ti ostane dobršen del korenja, krompirja, čebule. Tudi samo čebulna juha je dobra. Itd. itd.

prištej še energijo, ki jo porabiš da to skuhaš.

Pa današnje “Argo” župe niso več samo ojačevalci okusov, jih imaš polno brez “kemije”…..
Pa tile Knorr koncentrati v gelu ( goveja, kokošja, zelenjavna) so tudi natur, pa še dobri so.

Jih imaš kar nekaj brez ojačevalcev okusov , barvil in drugih Ejev – in prav paše včasih na hitro pojest tako župo- ker “juhca iz kračk se mora pa malce dlje kuhat, nje? Jaz gledam le še, da je čimmanj dodane soli.


Spet bluziš. Kupovanje gotove hrane ni nikoli pametno, ker je preveč škodljiva.
[/quote]

Abejžnobejž……jogurt je gotova hrana….. stročji fižol v konzervi ali kozarcu ( nobene kemije ni noter) je gotova hrana – samo ocvirke gor vržeš in je. Konzerva ssardelic je gotova hrana – pa baje kar zdrva….. Bejžnobejž torej….

Hm, nazadnje je bil to Mercator, recimo. Seveda, 1 € za vsako od teh postavk. Kar še vedno nudi ogromneo več za ta denar, kot argo juha in doročak. Aja, piščančje kračke v Eurospinu v akciji 3,29 € za kilogram. Na primer: tri kračke, trije korenčki, dva krompirja, par čebul, skuhaš. Imaš juho za par dni, če si sam. In še ti ostane dobršen del korenja, krompirja, čebule. Tudi samo čebulna juha je dobra. Itd. itd.
[/quote]
No, tako približno razmišljam tudi jaz.
S tem, da se lahko moko, polento, riž, mleko in še kaj dobi na Karitasu.
Ampak problem tiči v apatiji. Ti ljudje zaradi konstantno slabe gmotne situacije nimajo več volje za iznajdljivost in za borbo za preživetje. Seveda je najmanj naporno kupiti doručak, čeprav je zgoraj narejena juhca beliko bolj slastna in zdrava. Čisto razumem njihovo situaciko, saj se lahko vsak od nas še prehitro najde v njej.
Zdej bom sicer vtaknila nos v nekaj, za kar nisem pristojna soliti pameti, a morda bi aktivisti Vide ravno z učenjem načina, kako preživeti z minimalnimi sredstvi, še najbolj pomagali tem ranlljivim ljudem.
Naj jim v praksi pokažejo, kako se da za dva evra kupiti surovine za juhco, kako se da z rižem iz Karitasa in eno perutničko narediti dobro omako, za povrh pa še solato za 50 centov, ki zadostuje najmanj za dva obroka.

Pa kaj ste šle res v K…………

Pa kako naj 80 + nona v neki vukojebini hodila v trgovino po ” čebulo v akciji”. Kadar taka ženica gre v mesto, gre z javnim prevozom ali jo prijazni sosed pelje. Pa gre do zdravnika, v lekarno, na banko, upravno enoto………….in trgovino.

Ja nabavi nekaj osnovnega, kaj težjega pa ne. Ker ne more nesti.

Glede zdrave prehrane pa me pri 80+ res ne bo več brigalo.

Za razocarane, zacudene in zgrazajoce se nad kupljeno hrano je ze zgoraj ena razlozila. Hvala.

Sama bi razocarane in zgrazajoce se samo vprasala, ali nikoli ne kupijo kruha, testenin in podobnega. Ja, tudi to je pripravljena hrana.

Daj se odloci.
Osnovna zivila niso dorucak in argo juhe.
In ce jo sosed pelje, nosnja odpade.
In nadalje, vsaka nona zna v pol ure skuhat neko juho za manj kot euro. Boljso od knorra. Ce ne, se je vprasat, zakaj.
V eni od teh zgodb nastopa ata, ki je v akciji kupil meso. In je bilo zanic, ko se ga je odlocil pripravit (koliko kasneje?). Ocitno ti ljudje rabijo coursing, kako prezivet…

New Report

Close