Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ARTRITIS

ARTRITIS

Ali kdo ve kako bi si lahko pomagala pri artritisu? Kako olajšati trde prste, bunkaste členke, kako si pomagati, da mi jih popolnoma ne zvije? Hvala vam, za vsak nasvet.

Zdravnik ti da nova, biološka zdravila i si kot nova.

K revmatologu moraš. Sama lahko blažiš, a bolezni ne ustaviš, pa trpela boš kljub temu. Nekaj let boš jemala zdravila, a vedno manjše doze. Škoda je, da trpiš, ker se da pomagat. Bolečine so grozne, solze tečejo od njih in zakaj bi trpela, če ni treba? Če bo treba, pojdi tudi samoplačniško, najslabše je jemati samo nekaj proti bolečinam.

koliko časa opažaš arteitis.?
Meni se je začel na prstih rok. Nisem jih mogla odpreti, zlasti zjutraj, imela sem otečene členke.
Spravljala sem se k zdravniku, sem se pa od tašče naučila, da je vedno kupovala v lekarni gel
Voltaren ali pa gel Naklofen. Sedaj se dobijo tudi druge vrste. Ko sem si namazala z Voltarenom, se mi je zdelo, da sem dobila krila in poletela v nebo, tako mi je pasal gel na mojih otečenih členkih. Nekajkrat sem ponovila, otekline so izginile, gibljivost se je povrnila. Le en prst-prstanec na levi roki je malo ukrivljen…in malo zadebeljen. Do sedaj se mi še ni povrnilo.

Jaz sem imela lani napad zatekanja sklepov. Niso mogli ugotoviti ali gre za putiko ali artritis. Dobila sem en kup antirevmatikov (kar mi je čisto uničilo želodec), za prizadete sklepe pa mi je daleč najbolj pomagala krema hudičev krempelj, ki jo je mož kupil v lekarni. Tako, da jaz sem najprej dala na boleč sklep ledene obkladke, nato pa sem se namazala s kremo. Meni je dobro delo, poskusi še ti.

pomagala to. Členki manj otečeni, bolijo bistveno manj. Do sedaj je bila 2x.

http://www.centrsource.si/bioenergija-brezpla{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Den-prvi-tretma-bioenergija-reiki-theta-healing-o497279/?fb_comment_id=fbc_10150590930692196_21737089_10150608552152196#f1c6f194f057988

Ko je bili najbolj hudo ni pomagalo drugega kot medrol nekaj mesecev, potem pa je bilo bolje, zdaj pa se mažem s smrekovim oljem ( Konc v Naklem pri Kranju), meni pomaga, moraš biti pa vztrajen, ne vem pa če se dobi še kje, lp

Ja, kar čakajo te, da ti dajo biološka zdravila.

Vse je najprej v glavi:

Najprej preveri, koliko so v zadnjih 5-ih 10-ih letih pridobila na telesni teži, koliko svoj organizem hraniš s hitro pripravljeno prehrano oz. industrijsko predpripravljeno prehrano, preveč prekuhano, presoljeno in osiromašeno naravnih virov vitaminov in mineralov.

Ne čakaj predolgo , če še nisi v obravnavi pri revmatologu. Artritis v zagonu v začetni fazi je kasneje obvladljiv, oziroma se lahko s trdo voljo naučiš preprečevati oz. izzvati ponovne napade.

Sama si lahko pomagaš tako, da s svojih sklepov, vezi in mišic najprej sklatiš nekaj kilogramov-pri tej bolezni velja, da je bolje kakšna kilca manj, kot pa nekaj kil preveč.

Obvezno RAZGIBAVANJE-kljub bolečinam – se je potrebno včasih zjutraj,ko je okorelost izjemno huda tudi prisiliti in narediti nekaj prekrvavitvenih razgibalnih vaj, da prekrviš mišice, vezivna tkiva sklepov, mielinske ovojnice, ipd. Zelo pomaga plavanje-če ti seveda ustreza. Nekaterim pomaga topla naftna voda v toplicah, obloge iz topliškega blata, ipd. Dostikrat zjutraj pri okorelosti pomaga topel, vroč hitri tuš, da se potem sploh lahko premikaš…

Pa še to: organizem je pri določenih letih v enakem stanju, ( ponavadi med 35 in 45 letom) kot avtomobil, ki potrebuje generalni servis. Poslušaj svoje telo, loti se vsaj enkrat letno očiščevalne kure z dnevi, ko piješ en dan samo vodo, potem čez kak teden samo zelenjavne ali sadne sokove po nekaj dni. Artritis dostikrat izbruhne, ko je organizem zasičen in poln vsega odpadlega, kar človek poje v toliko letih -je tudi sistemska avtoimunska bolezen in se pojavlja v zagonih. Z zdravili pa zadevo sicer hitro zaustavijo, da ne gre “kaplja čez rob”, vsaj pri hitro odkritem artritisu v začetni fazi , nikoli pa ne pozdravijo, ker je (še) neozdravljiv. Je pa možno s korenito spremembo življenskega stila in prehranjevanja in izogibanju stresa dostikrat preprečiti ponovite izbruhov.

Veliko prepotrebnih vitaminov in mineralov dobiš z grizljanjem svežega korenja, stebelne zelene, sveže paprike. Pazi na izvor – zelenjava, ki pripotuje dlje od Italije, je dodatno obdelana s sredstvi za zaščito pred gnitjem in plesnenjem – kar je lahko precejšen dodaten faktor poslabšanja pri taki vnetni bolezni, kot je artritis.

Pri artitritisu, ki je pogojen z mišičnimi krči zelo pomaga dodaten vnos magnezija Najboljše kozarec Donata brez mehurčkov na sobni temperaturina tešče in zvečer pred spanjem.

Opusti vso ocvrto hrano, puhast, mehak in sveže vabljiv kruh, pekovske izdelke, pa tudi rod razhudnikovk (Solanaceae) ni priporočljiv-sem sodijo krompir, paradižnik, ipd. Meso: rdeče meso in svinjina mnogo bolj zakisata organizem pri presnovi in traja do 6x dlje, da se aminokisline razgradijo do primerne oblike za absorbcijo, pri tem pa nastane bistveno več mlečne kisline v mišicah, kot pri presnovi in uživanju modrih morskih rib, pa lososa in belega pustega mesa.

Zdravila, kot so steroidni antirevmatiki, kortikosteroidi (npr. Medrol, ki ga najprej in najraje predpišejo za zavrtje vnetja sklepov ), delujejo sicer takoj vendar imajo toliko stranskih učinkov še nekaj časa po prejetju zadnje doze ( hormonsko neravnovsje, kar ima za posledico spremembno na čustvenem področju, torej nihanja razpoloženja, obdobje brezvolje, razdražljivost, tudi agresivnost, potem tudi brez želje po intimnostih in bližine drugih, hudo izpadanje las, huda utrujenost, rdečica v obraz, pospečeno bitje oz. že kar razbijanje srca, brez sape ob najmanjšem naporu, vsesplošna izčrpanost, brezvoljnost za karkoli, pridobivanje telesne teže ali pa samo grozna zabuhlost, napihnjenost v obraz, trebuh, noge gležnje,….).

Če prejemaš npr. kasneje metatraxat in ga slabo prenašaš: bruhanje, vrtoglavica, hudi glavoboli, motnje v ravnotežju, moten proces že tako slabega spanca zaradi bolečin ponoči ( to je med drugim tudi zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje nekaterih rakavih obolenj), potem imaš možnost zdavljenja z biološkimi zdravili – se sicer sliši obetavno, a so nekateri stranski učinki še hujši od prej omenjenih zdravil ( predvsem tisti, ki prizadenejo lahko dihala, ter srce…)

V knjižnici si lahko izposodiš kar nekaj literature na to tematiko, tudi na spletu in na sosednjem forumu je tega precej in glede na svoje trenutno zdravstveno stanje in voljo ter odločitev, če si s takimi zdravili, ki se uporabljajo za blaženje tovrstnih tegob, želiš skrajšati nekaj let življanja, se odločiš, kaj želiš poizkusiti, sam narediti glede tega. Niso vedno zdravila najboljša in edina možnost. Dostikrat lahko vzroke za zagon artritisa odpravimo kar sami.

Poizkusi najprej sama očistiti svoj organizem in opustiti razvade, ki te spremljajo zadnjih nekaj let – sama veš najbolje, katere so to. Pa ti bo zagotovo prihranjena kakšna injekcija Medrola ali oralnih nesteroidnih antirevmatikov, ki delajo škodo na drugem koncu telesa ( razjede na želodčni in črevesni sluznici, bistveno večja obremenjenost ledvic in jeter)

Pa srečno!

New Report

Close