Artroza kolena in stoječe delo
Ima še kdo atrozo kolen in pa stoječe delo?
Moje koleno je fuč, rabim operacijo, umetno koleno.
Imam pa težavo. V službi moram večji del delovnika stati na nogah, kar mi povzroča hude bolečine, otekanje kolena. Bistveno bolje mi je, če hodim, migam. Stati pa mi je grozno.
Težava je tudi ta moram stati tudi, ko nimam strank. V bistvu je tak delovni prostor, da je pult, na njem računalnik in stoje strežem strankam. To zna trajati. Ker pa je ta pult visok, tudi, ko ni strank, ko je treba urejati zadeve na računalniku, ne morem normalno sedeti. Če si povišam stol kolikor je možno, vseeno ne vidim v celoti na monitor, ker je pač previsoko. Tako se močno stegujem, potem me boli križ, občasno probam klečati z eno nogo na stolu, z drugo stati… bedno. Posledično me boli križ pa še ta drugo koleno, ki ga bolj obremenjujem, ker hočem uničeno koleno razbremeniti…
Ne vem več kaj naj. Pričakovala sem, da bo delo predvsem sedeče, je pa skoraj samo stoječe. Zvečer koleno oteklo, razbolelo, da je joj. Pa še tisto, kar bi lahko sedela, mi besno vedno znova odpeljejo stol stran, ker sem pač na poti. Ni prostora in se pričakuje, da pač stojim.
Še kdo take probleme s kolenom in stoječim delom? Poskušam delati vaje vmes, ko stojim, da malce razbremnim koleno, ampak to ni to.
Evo me, še tu.
Hitro nabavi in boš v 1 mesecu boljše. Upam da nimaš sladkorne in ne jemlješ antikoagulantov.
Ni zakaj…
Pozdravi se!
Ti zgoraj si pa ena butara. Veš kaj je sploh atroza kolena? Kako ste eni butasti. Resno mislite, da bodo eni tableti koristili?
Eni ste pa res zabiti. Artroza pomeni, da je hrustanec stran, ni ga več. Edina rešitev je operacija, proteza. Ne pa neke tabletke. Jao, zabitost monklj je res brez mejna.
Avtorica, tebi pa ne preostane drugega kot menjat službo. Stoječe delo pač ne pride upoštev.
Res je, ni druge rešitve kot ti že pišejo: menjat službo oz se v tej zmeniti za drugo delovno mesto, če je kaj takega možno.
Stoječe delo je najhujše. Ne glede ali je to delo v trgovini s tekstilom, natakarstvo, dajanje informacij strankam za nekim pultom, frizerka. To je vse čista muka, če imaš atrozo.
Tu ni rešitve, stoječe delo pač ne gre.