artroza prstov na rokah..
Pozdravljena,
jaz bi na tvojem mestu poskusila z dieto:
http://www.vsi-zdravi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=386&Itemid=438
Škoditi ti vsekakor ne more, če pa koristi, še toliko bolje…vem a ljudi, ki jim dieta kar pomaga.
Zgornjo knjigo zelo priporočam, bistvo je v tem da čimbolj omejiš vse kar je iz bele moke in vsebuje sladkor, nekateri pri tem odsvetujejo tudi meso,
preberi to knjigo pa še kakšno drugo pa kar najdeš na netu, potem pa moraš pač sama najti kaj tebi paše oziroma ne- jaz sem prepričana, da je od hrane veliko odvisno.
Drugače pa meni pomaga tudi smrekovo olje ali krema, izdeluje jo Konc v Naklem pri Kranju- ne vem če ti to kaj pomaga, odvisno od kje si.
Jaz sem poskusila kar nekaj teh industrijskih krem pa je tale najboljša, moraš biti pa vztrajen, ni kar takoj rezultatov.
če še ni tako hudo so te naravne oblike vsekakor boljše kot zdravila, jaz sem bila tudi na terapiji z medrolom nekaj mesecev, ko nič drugega ni pomagalo,samo ima veliko stranskih učinkov in zaenkrat gre tudi takole bolj naravno.
Čimmanj bolečin ti želim pa srečno.
ARTROZA NA ROKAH-
prsti postajajo okoreli,boleči,pojavijo se lahko tudi osteofiti,izrastki na sklepih prstov,v skrajnih primerih sklepi otrdijo,pojavijo se deformacije-zvitje prstov…Običajno se težave pojavijo simetrično-na obeh rokah…pomaga zmerna masaža,hlajenje z ledom,predvsem pa je nujen obisk zdravnika,ki predpiše ustrezno zdravljenje,morda dieto,predvsem pa je koristna terapija-miganje s prsti.Morda si omislite domačo žival-z božanjem na prijeten način razgibate sklepe.