Asentra tablete
Pomaga, verjemi zdravniku,če ti je tako svetoval, ker sam velikokrat ne priznaš oz. si prepričan da ti pa tega že ne rabiš. Odvisno je seveda kaj se ti dogaja, če je to samo trenutna situacija si lahko kupiš persen, ki hitreje deluje, če pa je stvar resna in si v neprestanem stresu,pod pritiskom in v položaju ko ne znaš več umirit sam sebe(znaki napetosti so različni od suhih ust, potenja,tresenja, glavobol, nezainteresiranost,požrešnost ali pa popolna blokada hrane…) potem Asentra apsolutno pomaga. Seveda pa ne prvi dan in tudi peti ne zato poslušajte zdravnike,ko vam nekaj razlagajo, (tudi odsotnost je eden izmed znakov depresije) da zdravilo začne delovati po treh tednih zato si na začetku lahko pomagaš z raznimi pomirjevali, ki pa niso na recept saj so namenjena za trenuten stres, ki hitro mine. Za večino ljudi je depresija še vedno tabu tema za zunanji svet, saj se preveč bojimo kaj bodo pa rekli drugi na to. Če pa se začneš o tem pogovarjat je to del terapije in tudi pot do spoznanja, da so antidepresivi danes že skoraj obvezni del domače lekarne v vsaj polovici povsem normalnih ljudi, ki se z njimi družimo,pijemo kavo in pogovarjamo o vsakdanjih temah. Poskusi ob naslednjem pogovoru s prijatelji načeti to temo mogoče boš zelo presenečena.(sama sem padla v tako situacijo in bila zelo presenečena, saj nas je bilo 7 od tega 5 na antidepresivih). Sama si sicer zastavila vprašanje kot da se to tebe ne tiče, da si slučajno pri nekom opazila asentro in te zdaj zanima zakaj to uporablja, če je to to potem vedi, da je ta človek potreben pogovora in razumevanja ne kritike ,ker te ima že dovolj. Če pa si jo dobila sama in te samo zanima splošno mnenje potem vedi da te bombončke, kot jih imenujem jaz ne boš jedla sama ampak nas je več in pomagajo da je dan lažji in lepši.
Men so bile enkrat predpisane, po 9 mesecih so mi totalno zablokirala čustva, nisem mogla ne jokati, se ne veseliti, vse je bilo neka stagnacija in sem se počutila, kot da bi bila skoz zadeta in nekje nad tlemi.
Sem prenehala jemati in hkrati v celoti dojela, da je potrebno življenje vzeti v svoje roke in človek ne bo potreboval nobenih arcnij. Vse je v glavi in ko to v celoti dojameš, lahko tudi začneš kvalitetneje živeti.
Sem rekla jim adijo, pa zdrava ostani …